עונת 2019/20 הייתה עונה כושלת עבור באיירן מינכן. בזירה המקומית הבווארים נפרדו מתואר האליפות אחרי שנתיים רצופות, ובזירה האירופית סיימו את העונה המקוצרת ביורוליג במקום הלפני אחרון עם מדד הפלוס-מינוס הגרוע ביורוליג - על אף שצופה מבאיירן להתמודד חזק על העליה לפלייאוף. בעקבות כך, האדומים החליטו לבנות מחדש ולתת את המושכות לאנדריאה טרינקיירי, שהרכיב סגל המבוסס על שחקנים ארוכים ואתלטים המחפשים לשבש את הצד ההתקפי של היריבה ולנצל זאת לנקודות קלות מן העבר השני.
עד כה, הגרמנים רושמים עונה מפתיעה לכל הדעות. למשחק מול מכבי Playtika תל אביב הם מגיעים מהמקום השישי עם מאזן 10:15. במחזור האחרון הם אמנם רשמו הפסד חוץ משמעותי לווילרבאן, שבא אחרי שלושה ניצחונות רצופים - בדרבי הגרמני מול אלבה ברלין ובביקורים במוסקבה נגד חימקי וצסק״א. באאודי דום, מאזנם של האדומים עומד על תשעה ניצחונות לעומת שלושה הפסדים.
הגיעו: ווייד בולדווין (אולימפיאקוס), מלקולם תומאס (פנרבחצ'ה), ג'יילן ריינולדס (מכבי תל אביב), ג'וואן ג'ונסון (באקשהיר), ניק וולר-באב (ריזן לודוויגסבורג), ג'יימס גיסט (הכוכב האדום בלגרד), די.ג'יי סילי (סראגוסה), דייוויד קרמר (אוסטין ספרס).
עזבו: גרג מונרו (חימקי מוסקבה), מאודו לו (אלבה ברלין), דנילו ברתל (פנרבחצ'ה), מתיאס לסורט (מונאקו), ג'וש הוסטיס, פטרי קופונן, טי.ג׳יי בריי (הושאל לסראגוסה), מלקולם תומאס (אוניקאחה מלאגה).
המאמן על הקווים:
לאורך הקריירה אנדריאה טרינקיירי קיבל הערכה רבה על שיטת האימון שלו, שמאופיינת בכדורסל מהיר ושוטף בזמן שקבוצותיו בנויות על שחקנים אתלטים מגוונים שמשחקים במספר עמדות. את תחילת דרכו עשה בארץ מולדתו איטליה, שבה נבחר שנתיים ברציפות (2010, 2011) כמאמן העונה עם קאנטו, עמה זכה בגביע האיטלקי בעונת 2012/13. בקיץ לאחר מכן, עזב לקאזאן ואותה הצעיד לזכיה בגביע הרוסי ובנוסף נבחר למאמן העונה ביורוקאפ אחרי שהוביל את קבוצתו לגמר המפעל.
בתום אותה עונה, האיטלקי המשיך לבאמברג איתה רשם הצלחה כבירה. הגרמנים זכו בשלוש אליפויות רצופות ובגביע בשנים 2017-2014. ב-2018 מונה למאמן פרטיזן בלגרד והניף את הגביע הסרבי, אך עזב בקיץ החולף בטונים צורמים בעקבות משבר הקורונה. טרינקיירי קיבל את המושכות למשרה במינכן במטרה לשחזר את ההצלחה שחווה בליגה הגרמנית ולראשונה בהיסטוריית המועדון להעפיל לפלייאוף היורוליג.
מבט אל עבר הקו האחורי
אחרי עונה לא יציבה באולימפיאקוס, ווייד בולדווין (24, 1.93 מטר) נחת בקיץ במינכן במטרה לממש את הפוטנציאל שפוספס בעונתו הראשונה ביורוליג. האמריקאי היה בפנקסים של האדומים כבר מספר שנים והם ראו בו הבטחה גדולה והעונה חווה במדיהם עונת פריצה. בפן ההתקפי הוא אוהב לסיים חזק באזור הטבעת ומן העבר השני, הגארד האתלטי נחשב לשומר קשוח, אינטנסיבי וגדול לעמדתו שעושה צרות למובילי הכדור של היריבה. הוא פתח בחמישיה בכל 25 משחקי הקבוצה, אותה מוביל עם 14.5 נקודות, 3.9 אסיסטים ו-1.3 חטיפות ב-27 דקות בממוצע על הפרקט.
באיירן התחזקה במהלך העונה באקס הצהובים די.ג׳יי סילי (31, 1.93 מטר) שהפך לכוח מוביל בסגלו של טרינקיירי אחרי עונה וחצי בהן הוביל את סראגוסה הספרדית. השוטינג גארד מאופיין באינטליגנציית משחק גבוהה, משלב יכולת קליעה מצוינת עם משחק פיק אנד רול ויודע לספק נקודות בזמן קצר עם אחוזים נהדרים מהשדה. ב-13 משחקים, האמריקאי קולע 9.7 נקודות (46.3% מחוץ לקשת) בממוצע למשחק ומספק 3 אסיסטים בפחות מ-26 דקות למשחק.
בעונת הרוקי באירופה, ניק וולר-באב (25, 1.96 מטר) הוביל את לודוויגסבורג לגמר הליגה הגרמנית, אך קבוצתו הצנועה הסתפקה במחמאות וסיימה כסגנית האלופה אחרי הפסד בהפרש סלים לאלבה ברלין. באיירן אהבה את יכולותיו של הקומבו-גארד והחתימה אותו לשנתיים. בדומה לשאר חבריו בקו האחורי, האמריקאי גבוה יחסית לעמדתו ובכך יכול לשמור על עמדות 3-1. התקפית, הוא מסוגל לעזור בניהול המשחק וליצור לעצמו מצבי זריקה נוחים בזכות יכולותיו האתלטיות. בניצחון החוץ מול חימקי מוסקבה במחזור ה-22, הוביל את האדומים לניצחון עם 25 נקודות (6/4 ל-3), 8 ריבאונדים 5 אסיסטים ו-2 חטיפות שהצטברו ל-38 נקודות מדד.
שימו לב ל: שיאן ההופעות של באיירן מינכן בכל הזמנים והקפטן ניהאד דדוביץ' (31, 1.99 מטר) שנמצא בספק למפגש מול הצהובים. השוטינג-גארד הדינמי שזכה לכינוי ״זלאטן איברהימוביץ' של הכדורסל" בגלל דמיון פיזי לכדורגלן השבדי, מביא אנרגיה וניסיון לפרקט, ומציג מספרים יציבים לאורך השנים.
ומה בקו הקדמי?
שחקן המפתח של הגרמנים הוא ולדימיר לוצ'יץ' (31, 2.04 מטר), שפתח את עונתו הרביעית במועדון הגרמני. הסרבי הוא סמול פורוורד שיכול לשחק גם בעמדה מספר 4, והוא מחזיק במגוון כלים, החל מיד רכה מכל הטווחים ועד ליכולת סיום טובה בצבע. במפגש הקודם מול מכבי הוא הוביל את קבוצתו לניצחון עם שיא קריירה של 26 נקודות ואחוזים נהדרים מהשדה. לוצ׳יץ׳ הוא שחקן חמישיה קבוע, ורושם עונת שיא עם 13.9 נקודות (59.2% ל-2, 45.3% מ-3, 90.5% מקו העונשין) ו-4.8 ריבאונדים בפחות מ-30 דקות בממוצע.
אקס מכבי ג'יילן ריינולדס (28, 2.07 מטר) נחת הקיץ במינכן במטרה להוסיף נוכחות ואקטיביות בתוך הצבע של הגרמנים. ריינולדס חווה עונת שיא בקריירה, בה הוא מציג את יכולותיו הפיזיים לצד ידיים טובות ואת היותו ריבאונדר מצוין שעושה את מרבית נקודותיו באזור הטבעת ומחצי מרחק. הסנטר מספק מספרים נהדרים עם 14.4 נקודות (60.3% ל-2), 6.4 כדורים חוזרים, 1.2 חטיפות שמסתכמות ל-17.1 נקודות מדד ב-22 דקות בממוצע על הפרקט.
הסמול פורוורד פול זיפסר (27, 2.05 מטר) פותח את עונתו השנייה בקדנציה הנוכחית והחמישית בסך הכל במדים האדומים. הגרמני נחשב לאתלט טוב שיכול ליצור לעצמו עם יד טובה מחצי מרחק ומחוץ לקשת וגם ריבאונדר מצוין לעמדתו. לרוב העונה הוא עולה מהספסל ומייצר 9.6 נקודות (57.4% ל-2, 44.7% מ-3) ו-3 ריבאונדים.
שימו לב ל: פאוור פורוורד/סנטר המנוסה ג'יימס גיסט (34, 2.04 מטר) שהוחתם במהלך העונה במקומו של מלקולם תומאס שאכזב ושוחרר, ובכך חזר לעונה מספר 11 במפעל האירופאי הבכיר. האמריקאי אוהב לעשות את מירב הנזק מחצי מרחק ובאזור הטבעת, כשהעונה הוא נותן הגנה מצוינת ומנהיגות שהייתה חסרה בסגלו הצעיר של טרינקיירי.