67:103 קליל למכבי על גליל עליון

האלופה טיילה לניצחון 16 ברציפות במשחק שנערך בקרית אתא. 18 לסורקין, שיא קריירה של 14 נקודות למאייר. בשני: מארחים את רמת גן ברבע גמר הגביע

שתף כתבה
מכבי Playtika תל אביב הגיעה ל-16 ניצחונות ברציפות, וזה כנראה היה הקל ביותר. האלופה ניצלה ריצת 0:20 בדקות הפתיחה כדי להביס 67:103 את הפועל גליל עליון במשחק חוץ שנערך בקרית אתא, והשתפרה למאזן 3:16 בליגת העל. ביום שני מצפה לצהובים אתגר קשה נגד הפועל רמת גן ברבע גמר גביע המדינה בהיכל.

החבורה של עודד קטש, בלי ווייד בולדווין, ג’וש ניבו, ג’יימס ווב ותמיר בלאט, הכריעה את המשחק כבר בחמש הדקות הראשונות בזכות אקטיביות בהגנה ודיוק בהתקפה. המאמן עודד קטש ניצל את ההזדמנות כדי להרחיב את הרוטציה ולהכניס עוד ועוד שחקנים לעניינים, ויותר מכולם ניצל זאת עומר מאייר ששיחק כמעט 23 דקות והשתמש בהן כדי לקבוע שיא קריירה חדש בליגת העל: 14 נקודות. גם רומן סורקין, שחזר לאחרונה מפציעה, השיל את כל החלודה עם 18 נקודות אופייניות.

מהלך המשחק

המאמן עודד קטש בחר לפתוח את המשחק עם חמישיה שבה נכללו לורנזו בראון, ג’ון דיברתולומיאו, בונזי קולסון, ג’ייק כהן וחסיאל ריברו. אצל גליל החמישיה הפותחת הורכבה מרועי הובר, עומאר סילבריו, ליאור קררה, לוטן אמסלם ושון מילר.
אחרי שתי דקות של “גישושים”, מכבי הרימה הילוך עם חטיפות בהגנה ושלשות של ג’ונדי ובראון. המומנטום הצהוב-כחול המשיך עם שלשות נוספות של קולסון ודיברתולומיאו וגם נקודות של כהן וקליבלנד, בדרך לריצת 0:20. עומר מאייר נכנס למגרש ומיד הצטרף לחגיגה עם 5 נקודות משלו, ומכבי הוליכה 8:27 בתום רבע אחד.

גליל ניסתה להתקרב בתחילת הרבע השני, אבל מאייר קלע שלשה שניה וריברו השלים מהלך של סל ועבירה כדי לעלות ל-19:37. ג’ונדי ומאייר דייקו בפעם השלישית מעבר לקשת וחסיאל שוב השיג סל ועבירה בצבע, ונקודות של מנקו הורידו את הצהובים להפסקה עם 27:50 מרשים.
המחצית השניה נפתחה עם נקודות ראשונות במשחק של תומאסון, ואחריה הגיעו 4 של סורקין בדאנק ובתיקון החטאה. ריברו וקליבלנד העלו את האלופה ל-35:64 בלי להיתקל בהתנגדות, והשליטה המכביסטית נמשכה גם לאורך הרבע השלישי. בסיומו, התוצאה עמדה על 46:75 למכבי.

הרבע האחרון, כצפוי, התנהל על מי מנוחות כאשר סורקין מוסיף עוד נקודות למאזנו עם פוטבק גדול ומאייר חוטף ורץ לשתי נקודות נוספות במתפרצת. תומאסון ומנקו צלפו שלשות והפער נותר סביב 30 נקודות. זה נגמר ב-67:103 מוחץ למכבים על גליל.
לוגו מועדון מכבי תל אביב