הירואי: מכבי עלתה ל-0:1 באתונה

רבע אחרון אדיר של הצהובים סידר לה 87:91 על פנאתינייקוס בחוץ והעביר אליהם את הביתיות בסדרה. 18 לקולסון, בולדווין לא סיים את המשחק. משחק 2: בחמישי

שתף כתבה
הירואי. ווינרי. מכביסטי. מכבי Playtika תל אביב פתחה את סדרת פלייאוף היורוליג עם ניצחון 87:91 ענק על פנאתינייקוס בהר הגעש באתונה, גנבה את יתרון הביתיות ועלתה ל-0:1. החבורה של עודד קטש התעלתה ברבע אחרון לפנתיאון בהובלת בונזי קולסון, ורחוקה כעת רק שני ניצחונות ממקום בפיינל פור בברלין. משחק מספר 2 ייערך ביום חמישי באותו מקום, כאשר סימן השאלה הגדול הוא לגבי כשירותו של ווייד בולדווין, שלא הצליח לסיים את המשחק.
אחרי רבע ראשון צמוד, פאו השתלטה על המשחק ברבע השני ושמרה על ההובלה עד לרבע הרביעי בדחיפת כ-18 אלף אוהדים משולהבים. אבל הצהובים היו במשחק לכל אורך הדרך, וכשהגיע המאני טיים עשו הכל נכון – הידקו את ההגנה והשיגו נקודות קלאץ’ בהתקפה. קולסון סיים עם 18 נקודות ולורנזו בראון עם 16, כאשר בולדווין הספיק להוסיף 15 עד שתפס את שריר הירך האחורי בתחילת הרבע האחרון.

מהלך המשחק

עודד קטש החליט לשמור על החמישיה הרגילה שלו, ופתח עם לורנזו בראון, ווייד בולדווין, בונזי קולסון, ג’ייק כהן וג’וש ניבו. הירוקים פתחו עם קוסטס סלוקאס, קנדריק נאן, מריוס גריגוניס, דינוס מיטוגלו ומתיאס לסור.
המשחק נפתח צמוד מאוד, כאשר מצד אחד פאו מקבלת נקודות מהידיים של נאן, אבל מנגד הצהובים עולים ל-9:12 בזכות 4 אסיסטים של בולדווין ו-7 נקודות של ג’ייק כהן. בולדווין העלה את מכבי ליתרון שלח 5 נקודות מהעונשין, אבל גריגוניס התחמם בצד השני עם שלוש שלשות ברבע. ריברו קלע פעמיים בצבע, ווב הוסיף עוד שתיים משלו ומכבי הוליכה 25:26 אחרי רבע ראשון אינטנסיבי.

פאו החלה טוב יותר את הרבע השני, ועלתה ל-29:33 בזכות וילדוסה ולסור. ניבו תיקן החטאה כדי לצמק למינוס 3, אבל וילדוסה הפגיז שתי שלשות רצופות מטווח רחוק, ופאו יצרה מרווח של 11 נקודות. חמש נקודות רצופות של קולסון, שגם סחט עבירה שלישית מנאן, עצרו את הסחף. במחצית הובילו הירוקים 42:50.
מכבי ניסתה לרדוף אחרי המארחת עם שלשה של קולסון ונקודות של בראון, אבל פאו השיגה נקודות גם במהלכים אבודים ומאולתרים. קליבלנד וריברו השיגו סלים חשובים ואחריהם ווב קלע 4 נקודות רצופות, כדי להקטין את התוצאה ל-67:63. אבל הצהובים לא הצליחו לנצל הזדמנויות כדי להתקרב עוד יותר, ופנאתינייקוס הוליכה 63:70 עם הכניסה לרבע האחרון.

הצהובים החלו מצוין את הרבע האחרון, עם 7 נקודות של בולדווין ואסיסט שלו לשלשה של קולסון, ומכבי השוותה את התוצאה. אבל באחד הסלים שלו, נראה שווייד נפצע והוא ירד לטיפול. אבל גם בלעדיו המומנטום המשיך: קולסון קלע שוב מעבר לקשת (77:78), ואחריו גם בראון. בונזי המשיך להשיג נקודות ובלאט הרים את ניבו לאלי-אופ שהגדיל ל-82:87, אבל גרנט קלע שלשה ונאן השווה במתפרצת. בראון קלע מנגד, ואז קליבלנד חטף את הכדור לסלוקאס וניבו סגר עניין מהקו. מכבי מנצחת 87:91 ועולה ל-0:1 בסדרה.
לוגו מועדון מכבי תל אביב