אין ואקום: מישהו צריך להיכנס לנעליי בולדווין

לקראת משחק מספר 3 בפלייאוף, ליאור אליהו מציע איך לעצור את סלוקאס ונותן טיפ יצירתי לאוהדים בבלגרד

שתף כתבה
מכבי יכולה לסמן כהצלחה את הסיבוב הראשון של המשחקים בסדרה נגד פנאתינייקוס, שני משחקי הבית של היוונים. לא הייתי אומר שהמטרה הייתה להעביר את הביתיות, כי למכבי אין ממש ביתיות והסטטיסטיקה מדברת בפני עצמה. אבל היה חשוב לקחת משחק אחד מהשניים, כי סטטיסטיקה אחרת אומרת שקשה מאוד לנצח שלושה משחקים ברציפות בפלייאוף היורוליג. זה כמעט ולא קורה. בסיטואציה הנוכחית, יש למכבי אפשרות לעלות לפיינל פור.

 
סימן השאלה הגדול מאוד-מאוד הוא כמובן ווייד בולדווין. בולדווין ולורנזו בראון הם שני האסים של מכבי העונה, השחקנים הכי משמעותיים בקבוצה, אבל לטעמי בחודשים האחרונים בולדווין הפך לאפילו יותר חשוב. לפני שהסדרה החלה אמרתי שמכבי תנצח 1:3, אבל הפציעה של בולדווין טרפה את הקלפים. מכבי צריכה לשנות תפיסה.
 
בסופו של דבר, אין ואקום בכדורסל. מישהו צריך למלא את החלל. ואני חושב שגם איתו מכבי הייתה מפסידה את המשחק השני ביוון, כי אני לא חושב שאפשר לנצח שני משחקים ברציפות באואקה בעונה שבה פנאתינייקוס מסיימת במקום השני בטבלה.
 

המפתחות למשחק השלישי זה הסקור הגבוה שמאפיין את מכבי לאורך כל העונה – ולהוריד את הסקור של פנאתינייקוס מהמשחק השני. אם הם יקלעו באיזור ה-90 נקודות, מכבי תהיה בבעיה. מכבי צריכה לשים דגש גם על העניין ההגנתי, אבל מבלי להוריד את הגז בהתקפה. אסור לוותר על הסלים הקלים שהיא השיגה לאורך כל העונה, היא עשתה את זה גם במשחק השני לפרקים מסוימים. מאידך, צריך לדעת איך להוריד את פאו לאיזור ה-80 נקודות, כי בלי זה יהיה קשה מאוד לנצח.
 
מכבי צריכה למצוא דרך להתמודד עם סלוקאס, ויש כל מיני דרכים לעצור רכז, אבל בגדול המטרה היא להוציא לו את הכדור מהידיים. אם זה במיני-טראפ בפיק אנד רול, אם זה להביא עזרה משחקנים אחרים כשהוא מתחיל את האחד על אחד שלו, שהוא קלע ממנו לא מעט נקודות במשחק האחרון. אפשר לתת עזרה משחקנים שפחות קולעים, או אפילו משחקנים שקולעים – העיקר להוציא לו את הכדור מהידיים ולתת לאחרים לעשות את העבודה. בשני המשחקים הראשונים זה עלה למכבי ביוקר – ובעיקר בשני כמובן – וזה חד משמעית מפתח משמעותי מאוד במשחק הזה
 
לנוכחות של אוהדים באולם יש השפעה גדולה מאוד. תמיד אני אומר ש-100 אוהדים באולם ריק משפיעים לפי דעתי על הקבוצה היריבה יותר מאשר אולם מלא. אני לא יודע להגיד למה, אבל זו הייתה התחושה שלי בתור שחקן וגם התחושה שלי כצופה. יש איזשהו אפקט לזה ששומעים כל דבר. כשיש המון רעש, אתה לא מתייחס לרעש ספציפי. אבל עם כמה מאות אוהדים, אפשר להפריע לקבוצה היריבה ולהוציא את השחקנים שלה מאיזון.

 
אני אנסה לתת טיפ קטן לאוהדים שיהיו בבלגרד. אפשר להחליט שכולם עכשיו בשקט ועשרה אוהדים צועקים משהו ביחד לעבר אחד השחקנים. זה יגרום לו להסתכל עליהם או לשמוע אותם, וזה יכול לעשות נזק לפאו. או דוגמא אחרת: בזמן שאחד השחקנים עומד על קו העונשין, כולם בשקט ורק אחד שורק בוז. אני חושב שזה משהו שיכול להטריף. אני חושב שיש פה איזושהי נקודה שהאוהדים של מכבי יכולים לנסות בסיטואציה הזאת.
 
לסיכום, הייתי מתריע בפני שחקני מכבי ומציב בפניהם את האיום של משחק חמישי באואקה. הסטטיסטיקה של משחק חמישי באולם ביתי ברורה, בטח ביוון, בטח כשמדובר בקבוצה שבאה מהמקום השני בטבלה. הייתי מפציר בשחקנים לתת את כל מה שיש להם ומה שנקרא להתאבד על משחקים שלוש וארבע. אם מכבי תפסיד אחד מהם, הסיכוי יירד משמעותית.

לוגו מועדון מכבי תל אביב