מכבי עלתה ל-1:2 על פאו בסדרת הפלייאוף, קטש התמוגג: “זה היה משוגע, אבל הגיע לנו לנצח”. בראון: “אנחנו עדיין לא מסופקים”
“זה היה משוגע, אבל אני חושב שהגיע לנו לנצח”, אמר עודד קטש קצת אחרי שהמשחק הסתיים, “אני שמח מאוד בשביל השחקנים. היינו עם אנרגיה נכונה, הגנה נהדרת ברבע הרביעי. חלק מהשחקנים שיחקו הרבה דקות כשהם התחילו את הריצה שלהם, היה חסר לנו גארד ברוטציה. ברגע שהם היו אובר-אגרסיבים בהגנה, איבדנו מהשקט שלנו. מצד שני הם עשו סלים גדולים, המשחק הפך להרבה יותר מבולגן. אבל עדיין נשארנו שם ואנחנו ראויים לניצחון הזה”.
“יש לנו יומיים להתאושש”, הזכיר המאמן הצהוב לקראת משחק מספר 4, “נעשה הכל כדי שלא יחזור על עצמו מצב כמו במשחק מספר 2. אנחנו צריכים לבוא עם אותה אנרגיה. אנחנו 40 דקות מלעשות דבר גדול. אני ממש מקווה שנקבל את ווייד בחזרה, כולם יודעים מה הוא שווה עבורנו בשני צידי המגרש וזה גם יעזור לנו בחלוקת הדקות”.
“היינו צריכים את תמיר כמוביל כדור שלוקח החלטות”, פירגן קטש לבלאט, “אני סומך על השחקנים שלי ולא שופט אותם על סמך אם הכדור נכנס או לא, אלא לפי ההחלטות שלהם. תמיר היה אדיר בשבילנו וגם אם הזריקות שלו לא נכנסו, הוא עשה עבודה אדירה. הגארדים שלנו מתמודדים עם לחץ עצום”.
“האוהדים היו ענקיים בשבילנו, זה היה ממש מיוחד”, הוסיף המאמן כשנשאל על כך שכאלף מכביסטים עודדו את הקבוצה ביציעי אולם אלכסנדר ניקוליץ’, “אי אפשר להבין כמה שזה היה חשוב בשבילנו לשחק לעיני האוהדים שלנו. עברנו הרבה קשיים וזמנים מאתגרים במהלך העונה, ומעל הכל התגעגענו לאנשים שלנו, לאוהדים שלנו, לבית שלנו. בסיטואציה שנוצרה, לקבל 1,000 אוהדים זה כמו לקבל 40 אלף בשביל קבוצה אחרת”.
“זה מרגיש טוב, אבל אנחנו עדיין לא מסופקים”, הדגיש לורנזו בראון, שבלט עם 18 נקודות ו-8 אסיסטים, “היה לנו יתרון גדול לקראת הרבע האחרון, אבל הם שיחקו הגנה אדירה, מנעו את הכדור, תפסו, דחפו – ואנחנו צריכים להיות יותר פיזיים. אבל בסופו של דבר ניצחנו את המשחק”.
“זה היה מאמץ קבוצתי נהדר”, סיכם הרכז המצוין, “ניבו סיפק משחק עצום וכך גם כל היתר. כולם תרמו. עכשיו אנחנו צריכים להתכונן למשחק מספר 4”.
“זה היה מאוד קשוח, פאו קבוצה מאוד מוכשרת”, אמר בונזי קולסון, “היינו מרוכזים ואגרסיבים בהתחלה והמשחק היה קשה. זה ניצחון גדול עבורנו. נצפה בווידאו ונראה מה אפשר לשפר לקראת המשחק הרביעי. אנחנו צריכים להישאר צנועים, רעבים ולהישאר ביחד. לא יהיה קל, הם ישחקו אגרסיבי. אנחנו צריכים לשחק חזק ולשחק את המשחק שלנו”.
על הדחיפה מהאוהדים אמר הפורוורד: “זה היה מדהים, הקהל הביא לנו את האקסטרה. כל העונה ראינו מושבים ריקים כשהסתכלנו ליציעים, וזה היה מדהים לראות את החולצות הצהובות. זה הביא לנו אנרגיה”.