מכבי אלקטרה ת”א תקיים הערב את מסיבת העיתונאים החגיגית לפתיחת העונה. 48 שעות לאחר מכן יתקיים משחק הפרידה מניקולה וויצ’יץ’.
הערב בשעה 19:00 בערב תקיים מכבי אלקטרה ת”א את מסיבת העיתונאים המסורתית לפתיחת העונה, במלון הילטון בת”א. במסיבה תוצג הקבוצה החדשה, בעלי התפקידים במועדון ישאו דברים ותינתן הזדמנות לעיתונאים לשאול שאלות.
ביום שישי בצהרים תנחת בארץ אולימפיאקוס לקראת משחק הפרידה מניקולה וויצ’יץ’ שיערך במוצ”ש בשעה 20:25. לפני המשחק יתקיים טקס פרידה מוויצ’יץ’ עם מספר הפתעות.
שתי יריבות מכבי ביורוליג התחזקו אמש עם החתמות אמריקאיות חדשות. אבלינו, ששיחררה את דן דיקאו עקב בעיות גב החתימה כמחליף את טראוויס בסט הותיק, שאמור להיות הרכז הראשון של הקבוצה. בסט בן ה-36 עבר לאירופה אחרי שנבחר במקום ה-23 בדראפט 1995 ונהנה מהקריירה נאה בליגה הטובה בעולם שם שיחק במדי אינדיאנה, שיקגו, מיאמי, דאלאס וניו ג’רזי. בסט ששיחק בעונה שעברה בבולוניה וקודם לכן בסופוט הפולנית, שיחק תחת מאמן אבלינו, זארה מרקובסקי, לפני שנתיים.
ציבונה זאגרב, מיריבות מכבי ת”א, חיזקה את הסגל על ידי צירוף הסמול פורוורד רול מרשאל (26, 2.01) ששיחק בעונה שעברה בהמופארם ורסאץ’. בעונה שעברה העמיד מרשאל ממוצעים של 17.3 נקודות, 3.8 ריבאונדים ו-1.4 חטיפות למשחק. יחד עם ורסאץ’ הגיע מרשאל לגמרים של הליגה האדריאטית, הליגה הסרבית והגביע הסרבי, אבל הפסיד איתה בכולם נגד פרטיזן בלגרד. מרשאל נמנה בעבר עם דאלאס מאבריקס ואינדיאנה פייסרס והופיע גם בליגת ה-NBDL. הוא עשה ארבע עונות טובות במכללת אוקלנד ובלט במיוחד בעונה האחרונה שלו שם עם 19.9 נקודות ו-7.7 ריבאונדים למשחק.
בשבת ייצאו לדרך ליגות הכדורסל הבכירות באירופה, בינהן הליגה הספרדית, האיטלקית, הצרפתית והאדריאטית. הליגה הגרמנית, הפולנית, הליטאית והבריטית כבר בפעולה, בעוד שהליגה הישראלית תצא לדרך רק בעוד כחודש (26 לאוקטובר).
משחקים מרכזיים במחזור הפתיחה:
מלאגה – ריאל מדריד
ברצלונה – באדלונה
טאו ויטוריה – מאנורקה
לה מאן – רואן
נאנסי – וילרבאן
אבלינו – אודינה
סיינה – בנטון טרוויזו
רומא – נאפולי
מילאנו – טראמו
לובליאנה – בודצ’נוס
ציבונה זאגרב – המופארם
פרטיזן בלגרד – קרקה