מכבי Playtika תל אביב
הפועל נופר אנרגיה גליל עליון מכבי Playtika תל אביב
זרק/קלע
זרק/קלע
זרק/קלע
הג הת סה״כ
של על
של על
הפועל נופר אנרגיה גליל עליון
זרק/קלע
זרק/קלע
זרק/קלע
הג הת סה״כ
של על
של על
ראשון ב-17:00: מכבי נגד גליל עליון
האלופה פותחת שבוע עמוס וחשוב מול הצפוניים, ורוצה להשיג ניצחון ליגה שני ברצף (ישיר ב-5SPORT). נאנלי, ז'יז'יץ' וקלויארו מחוץ לסגל
מכבי Playtika תל אביב פותחת שבוע עמוס וחשוב של שלושה משחקים בהיכל, כשהיא מארחת ביום ראשון ב-17:00 את הפועל גליל עליון במסגרת המחזור ה-21 בליגת ווינר סל (שידור ישיר ב-5SPORT). הצהובים רוצים להשיג ניצחון ליגה שני ברצף מול הצפוניים, שחוזרים ליד אליהו לראשונה מאז 2008, רגע לפני שינחתו בתל אביב בזו אחר זו מילאנו וריאל מדריד בהמשך השבוע.
למשחק מול גליל מכבי תעלה כאשר מהסגל הוצאו אנטה ז’יז’יץ’, אנג’לו קלויארו וג’יימס נאנלי. הסגל של מכבי לגליל עליון כולל את ג’ון דיברתולומיאו, סקוטי ווילבקין, קינן אוואנס, דריק וויליאמס, ג’יילן ריינולדס, רומן סורקין, עודד ברנדוויין, קיירי תומאס, עוז בלייזר, ג’ייק כהן ויפתח זיו.
בפעם האחרונה שעלתה לפרקט, ביום רביעי האחרון, ניצחה מכבי 89:93 את עירוני נס ציונה – למרות סגל חסר שממנו נעדרו ג’ון דיברתולומיאו, רומן סורקין, קיירי תומאס, ג’יילן ריינולדס ואנג’לו קלויארו. הצהובים מחזיקים במאזן 7:12 ויודעים שניצחון יבטיח את מקומם בבית העליון בתום העונה הסדירה. גליל, מנגד, עומדת על מאזן שוויוני – 9:9 – ומגיעה לאחר שהפסידה לאותה נס ציונה 100:83 במחזור האחרון.
זה המפגש השלישי של מכבי עם הגליליים העונה, כאשר בשני המקרים הקודמים היא ניצחה. בליגה חזרה מכבי מפיגור דו-ספרתי כדי לכפות הארכה ולנצח 84:88 בכפר בלום; גם ברבע גמר הגביע קלעה מכבי 88 נקודות, לעומת 77 של העולה החדשה, וניצחה בזכות מחצית שניה מרשימה. בסך הכל, המאזן ההיסטורי בין הקבוצות עומד על 53 ניצחונות בצהוב-כחול לעומת 11 ניצחונות באדום.
גליל עליון ומאמנה ברק פלג מציגים קבוצה אנרגטית שאמנם קולעת רק 77.4 נקודות למשחק (רק שתי קבוצות בליגה קולעות פחות ממנה), אך יודעת מנגד לעצור את היריבות על סקור נמוך. את גליל מובילים בעיקר הגארד אייק אירבו, שקולע 15.1 נקודות למשחק ומגיע לאחר שזכה בתואר ה-MVP של משחק האולסטאר; הפורוורד נמרוד לוי שמספק 14 נקודות ו-7.9 ריבאונדים בערב; והסווינגמן שאבון לואיס עם 13 נקודות בממוצע.
מכבי מחצה 82:113 את גליל עליון
האלופה חגגה בהיכל על חשבון הצפוניים עם 6 שחקנים בדאבל-פיגרס, בראשם סורקין עם 20. בשלישי: מילאנו מגיעה ליד אליהו
ככה מתחילים שבוע. מכבי Playtika תל אביב סיפקה הצגה בהיכל והביסה 82:113 את הפועל גליל עליון, בדרך למאזן 7:13 בליגה. שישה שחקנים קלעו בספרות כפולות, בראשם רומן סורקין עם 20 נקודות, באחת ההופעות היותר טובות של הצהובים בליגה העונה. ביום שלישי מצפה לאלופה אתגר קצת יותר גדול, כשאולימפיה מילאנו תגיע למשחק ראשון מבין שניים ביורוליג השבוע.
מהלך המשחק
מכבי עלתה למשחק כשבחמישיה נמצאים קינן אוואנס, סקוטי ווילבקין, קיירי תומאס, דריק וויליאמס ורומן סורקין. היריבה מהצפון פתחה עם אייק איירבו, שאבון לואיס, די.ג’יי קנדי, נמרוד לוי וגבי צ’אצ’אשווילי.
האיש של הצהובים בתחילת המשחק היה קיירי תומאס, שקלע 8 נקודות מוקדמות, כולל שתי שלשות. מנגד, ההגנה של מכבי התקשתה לעצור את הקלעים של היריבה, כשאיירבו ולוי מסדרים לה 10:16 מוקדם. וויליאמס עלה מהספסל ומיד תרם 5 נקודות, שהזניקו את מכבי לריצת 3:18 שכללה גם דאנק של זיו. אחרי רבע אחד, מכבי הובילה 22:28.
תומאס המשיך להיראות נהדר בתחילת הרבע השני, ועם השלשה השלישית שלו הגיע ל-12 נקודות. זיו צלף גם הוא מעבר לקשת ומכבי עלתה ל-24:36. הצהובים המשיכו לרוץ ונעזרו בדאנקים של סורקין ואחד של וויליאמס כדי לשמור על פער דו-ספרתי, 34:48, כשרק איירבו מונע מהיתרון לצמוח יותר. עוד ריצה קטנה לסיום המחצית, עם סל על הבאזר של ווילבקין, ומכבי הוליכה 38:56 בהפסקה.
המכבים עלו למחצית השניה בדיוק כמו שסיימו את הראשונה, כשוויליאמס ואוואנס צולפים מעבר לקשת, הפורוורד מוסיף חסימה גדולה וזיו ממשיך עם דאנק במתפרצת ומסירה לאלי-אופ של ריינולדס (51:72). את הרבע ההתקפי הנהדר סיכמה מכבי עם שלשה של זיו, שהובילה את הקבוצה לרבע האחרון כשהיא מחזיקה ביתרון 62:86.
הרבע האחרון כבר הפך לשואו-טיים, עם דאנק של תומאס במתפרצת ושלשה של סורקין, בדרך ל-66:97. גם ברנדוויין עלה מהספסל ותרם את חלקו, בעוד שבלייזר צלף שלשה מהפינה. זה נגמר ב-82:113 נהדר שפותח את השבוע ברגל ימין.