מכבי Playtika תל אביב
באיירן מינכן מכבי Playtika תל אביב
זרק/קלע
זרק/קלע
זרק/קלע
הג הת סה״כ
של על
של על
באיירן מינכן
זרק/קלע
זרק/קלע
זרק/קלע
הג הת סה״כ
של על
של על
חמישי ב-21:05: מכבי נגד באיירן בבלגרד
הצהובים מארחים את הבווארים בביתם הזמני, ורוצים לחבר שני ניצחונות רצופים לראשונה (שידור ישיר ב-5SPORT). סורקין: "הלב במדינה, הראש מנסה להתרכז בכדורסל"
“אנחנו מתגעגעים לבית, להיכל, אבל בעיקר לאוהדים”, אמר מאמן מכבי עודד קטש, “אין שני לאווירה שהם נותנים לנו. הראש שלנו תמיד איתם. אנחנו מנסים מחוץ למגרש להרגיש קצת כמו בית ולמצוא את התנאים. זה עדיין לא שם, זה בדרך, אבל שום דבר לא יכול להחליף את הבית”.
“בתנאים לא אידיאליים, אנחנו צריכים להתרכז בדברים שאנחנו עושים טוב – וזה כדורסל, וזה לשחק ביחד, וזה להביא את האנרגיות שלנו”, הוסיף המאמן המכביסטי, “לא בהכרח עשינו את זה, גם לא בחצי הראשון נגד מילאנו. הצלחנו לנצח בחצי השני ואנחנו רוצים לשחק יותר טוב”.
קטש התייחס ליריבה ולמפתחות לניצחון: “באיירן מאתגרים מכמה בחינות. מאמן חדש מצוין שמנסה להביא הרבה דברים שהוא עשה בריאל מדריד. גארדים דומיננטים עם יד טובה, עד עכשיו זה לא בא לידי ביטוי במספרים אבל נצטרך לעשות עבודה הגנתית טובה. מבחינתנו צריך לשלוט בקצב. אנחנו רוצים לרוץ דרך הגנה טובה, דרך ריבאונד, ולא לאבד כדורים – מה שאנחנו עושים קצת יותר השנה”.
“מה שקרה נוראי”, אמר ג’ון דיברתולומיאו על מתקפת הטרור שהתרחשה לפני חודש, “החטופים במחשבות שלנו ואנחנו מתפללים שהם יחזרו לביתם ולמשפחותיהם בשלום. לפעמים קשה לחשוב על כדורסל עם כל מה שקורה. זו סיטואציה קשה מאוד”.
על היעדר הקהל הוסיף הקפטן: “זה משחק בית, אבל זה יהיה קצת שונה מחר. האוהדים הם מה שהופכים אותנו לכל כך מוצלחים בבית וההיכל הוא אחד האולמות שהכי קשה לשחק בהם באירופה. התמיכה, האנרגיות וההתלהבות שלהם הרימו אותנו כל כך הרבה פעמים בעבר, וכמובן שהם יחסרו לנו. נבוא לשחק ולנסות להסב להם גאווה”.
“באיירן מוכשרת מאוד, יש להם גארדים אתלטיים וזה משהו שאנחנו שמים עליו דגש”, ציין גארד מכבי על היריבה, “הם משחקים טוב אבל עדיין לא תרגמו את זה להצלחה. אנחנו צריכים לקחת אותם ברצינות ולהשיג ניצחון”.
“החטופים תמיד אצלנו בלב ובראש, אנחנו חושבים עליהם תמיד ומתפללים שיחזרו הביתה בשלום”, אמר רומן סורקין, “אני חושב שזה מה שעובר לכולם בראש, לכל ישראלי, לכל יהודי ואני מקווה שלכל בן אדם בעולם. אנחנו מתרגשים לקראת המשחק, רוצים להמשיך את מה שעשינו בשבוע שעבר ולהביא ניצחון. הלב שלנו במדינה והראש מנסה להתרכז בכדורסל. רק מאחלים שהחטופים יחזרו הביתה”.
“היו לנו את כל התירוצים האפשריים לצאת מריכוז, אנחנו צריכים לחזור לפוקוס, לשחק את המשחק שלנו במשך 40 דקות, לעשות הגנה חזקה”, המשיך הביג-מן, “באיירן קבוצה התקפית מאוד מוכשרת. אנחנו רק רוצים ניצחון”.
אחרי עשור על הקווים של ריאל מדריד ועוד שנת שבתון, פאבלו לאסו הגיע הקיץ למינכן כדי לרשת את אנדריאה טרינקיירי. המאמן הספרדי – פעמיים אלוף היורוליג – מתחיל להבין את ההבדלים בין הבלנקוס לבווארים, ומגיע למשחק במאזן שלילי של 4:2, כולל ארבעה הפסדים בחמשת המשחקים האחרונים. הגרמנים קולעים רק 70.2 נקודות למשחק, הכי מעט ביורוליג, ונמצאים במקום האחרון גם במניין האסיסטים עם 14 למשחק בלבד. כדי לסבר את האוזן, הקלע המוביל של באיירן, סילבן פרנסיסקו הצרפתי, מסתפק ב-10 נקודות למשחק.
מצד שני, לבאיירן יש כמה דברים להיאחז בהם בניסיון להשיג ניצחון. ראשית, ההחתמה המפתיעה של סרג’ איבקה – מי שהיה בחמישיית ההגנה של השנה ב-NBA במשך שלוש שנים – מוכיחה את עצמה. הספרדי שנולד בקונגו קולע 9.4 נקודות וקולט 7 ריבאונדים למשחק (מקום שלישי ביורוליג), יחד עם 1.8 חסימות בערב (מקום ראשון ביורוליג). בעזרתו, יריבת מכבי ניצבת במקום הראשון ביורוליג בממוצע הריבאונדים למשחק עם כ-40, כולל 14.3 כדורים חוזרים בהתקפה בממוצע – גם כן יותר מכל קבוצה אחרת במפעל.
ב-12 המפגשים בין מכבי לבאיירן במסגרת היורוליג מאז ומעולם, ניצחו המכבים שבע פעמים – אך רק פעמיים מתוך שבעת המפגשים האחרונים. במשחק הביתי בעונה שעברה זה נגמר ב-82:90 צהוב בהובלת לורנזו בראון (27 נקודות).
מכבי גברה 90:93 על באיירן בבלגרד
בביתם הזמני בסרביה, הצהובים גרפו ניצחון שני ברציפות ועלו ל-2:4 ביורוליג. קולסון הצטיין עם 19 נקודות, בראון סיפק מהלכי קלאץ' בהגנה. בשלישי: נגד אולימפיאקוס
מהלך המשחק
לקח לצהובים כמה דקות להיכנס לעניינים בפתיחה, אך חטיפה של קולסון הובילה לשתיים קלות של בראון, שבעצמו מצא את כהן לסל נוסף בצבע. בולדווין קלע סל בכורה העונה, לפני שווב וכהן קלעו שלשות, אבל בולמרו העלה את באיירן ליתרון 14:18. הרבע הראשון הסתיים ב-17:19 לזכות באיירן.

הרבע השני היה רבע של מטווח מעבר לקשת. בצד של באיירן היה זה קארסן אדוורדס שטיווח שתי שלשות, אולם התשובה המכביסטית הגיעה מידיו של בלאט שצלף שתיים משלו – ואליו הצטרפה גם שלשה של קולסון. בלאט המטיר שלשה נוספת וגם ווב דייק שוב מבחוץ, ומכבי עלתה ל-36:39. המומנטום הצהוב המשיך עם אסיסט נהדר של לורנזו לבונזי שהגדיל את הפער ל-8, אך להפסקה מכבי ירדה ביתרון קטן – 44:46.
המשחק ההתקפי של מכבי המשיך לשטוף בפתח המחצית השניה, עם שלשה של בראון, קליעה קשה של קולסון ו-4 נקודות רצופות של בולדווין בדרך ליתרון של 8 נקודות. חטיפה של קלילבנד סידרה לו שתיים קלות במתפרצת וגם ריברו המשיך את הכושר הטוב שלו, ומכבי המשיכה לשלוט. סל של סורקין נעל את הרבע השלישי עם 62:71 מכביסטי.

מכבי לא הצליחה לייצר בריחה ברבע האחרון, למרות שקולסון המשיך את היכולת הטובה שלו עם שלשה נוספת – ובאיירן הקטינה את הפער לנקודה אחת בלבד. זה היה השלב שבו לורנזו בראון לקח אחריות, חטף שני כדורים ופעמיים סיים את זה בעצמו כדי לייצר מרווח נשימה למכבי. באיירן ניסתה לחזור גם מזה, אבל שוב לורנזו היה שם עם מהלך הגנתי ענק, הפעם חסימה על פרנסיסקו 10 שניות לסיום. זה נגמר ב-90:93 למכבים.