מכבי Playtika תל אביב
הפועל Vegan Friendly תל אביב מכבי Playtika תל אביב
זרק/קלע
זרק/קלע
זרק/קלע
הג הת סה״כ
של על
של על
הפועל Vegan Friendly תל אביב
זרק/קלע
זרק/קלע
זרק/קלע
הג הת סה״כ
של על
של על
חמישי ב-21:15: משחק מספר 1 בגמר
סדרת הגמר יוצאת לדרך בהיכל כשמכבי מארחת את הפועל בדרבי (שידור ישיר ב-5SPORT). קטש: "אנחנו השתדלנו להתעסק בכדורסל". קולסון: "יהיה מאתגר"
בסגל של עודד קטש לסדרת הגמר נכללו ג’ון דיברתולומיאו, לורנזו בראון, ווייד בולדווין, ג’רל מרטין, רפי מנקו, רומן סורקין, גיא פניני, ג’ייק כהן, תומר אגמון, אלכס פוית’רס, יפתח זיו ובונזי קולסון.
“אנחנו אחרי עונה ארוכה מאוד, מעל 82 משחקים, אבל השחקנים עדיין רעבים, רוצים ויודעים שאנחנו משחקים מול קבוצה טובה. צריך להיות מאוד מרוכזים ומוכנים, שיהיו אנרגיות טובות”, הסביר לפני האימון המאמן עודד קטש, שהדגיש: “נכון שתשומת הלב הייתה על דברים אחרים ביומיים-שלושה האחרונים, אנחנו השתדלנו להתעסק בכדורסל”.
“אנחנו מתמקדים במשחק בלבד, בלעשות מה שצריך כדי להשיג ניצחון”, הבהיר גם בונזי קולסון, שהצטיין בניצחון במשחק האחרון בחולון. “אנחנו יודעים שתהיה סדרה קשה ומאתגרת. אנחנו מרגישים מבורכים לקבל את ההזדמנות הזאת, להתחרות על אליפות. יש להם קבוצה מוכשרת, יש להם הרבה סקוררים, הם יוצאים קדימה מהר למתפרצות. עלינו להישמר מהדברים האלה ופשוט לשחק את המשחק שלנו בלי קשר למה שקורה בצד השני של המגרש”.
מכבי העפילה לגמר לאחר שהשלימה סוויפ חלק על הפועל חולון בחצי הגמר, עם ניצחונות בהפרשים דו-ספרתיים: 76:90 בבית ו-85:112 בחוץ. גם ברבע הגמר החבורה של עודד קטש חלפה על פני היריבה בצורה חלקה, עם 0:3 על הפועל באר שבע/דימונה. בדומה למכבי, גם הפועל טרם הפסידה באף משחק בפלייאוף. היא חלפה על פני עירוני נס ציונה ברבע הגמר וגברה גם על הפועל ירושלים בסוויפ בזכות 55:86 בבירה במשחק הראשון.
זו הפעם ה-11 שנערך עימות בין מכבי להפועל בסדרת הגמר. בכל 10 הפעמים הקודמות, הצהובים-כחולים יצאו כמנצחים וזכו באליפות על חשבון האדומים. הפעם האחרונה הייתה לפני 18 שנה, בסדרת הגמר של עונת 2004/05, כשמכבי חגגה סוויפ של 0:3 על הפועל כשהניצחונות מגיעים בהפרש ממוצע של 33 נקודות. בסך הכל בפלייאוף, המאזן במשחקי הפלייאוף עומד על 9:46 לזכות המכבים.
מכבי והפועל נפגשו ארבע פעמים העונה, בין היתר גם בגמר גביע ווינר, שם ניצחו הצהובים. גם בשני המשחקים שנערכו ביד אליהו במהלך העונה הסדירה ניצחה מכבי, בעוד שהמשחק שנערך בדרייב אין הסתיים בהפסד בנקודה. בכלל, שימו לב לכך שכל מפגשי הדרבי העונה היו צמודים והניצחון הגדול ביותר היה ב-7 נקודות הפרש.
מכבי עלתה ל-0:1 על הפועל בסדרת הגמר
הצהובים שלטו לאורך כל משחק מספר 1 בדרך ל-79:90, ורחוקים ניצחון נוסף מאליפות 56 בתולדותיהם. משחק מספר 2: ביום ראשון בדרייב אין
החבורה של עודד קטש שלטה לאורך כל הדרך באווירה המטורפת בהיכל, והיתרון שלה הגיע בשיאו ל-19 נקודות. חמישה שחקנים בצהוב-כחול קלעו בספרות כפולות, בהובלת 14 נקודות ו-9 אסיסטים של ווייד בולדווין. המכבים קלעו 13 שלשות, שלטו בריבאונד עם 38 כדורים חוזרים מול 28 של היריבה, חילקו 23 אסיסטים ופשוט הוכיחו עליונות על הפרקט. עכשיו נותר רק עוד צעד אחד.
מהלך המשחק
מכבי סיפקה הצהרת כוונות כבר מהפתיחה, עם אסיסט של בולדווין לדאנק של פוית’רס. הפועל עלתה ליתרון 4:5, אבל הצהובים הגיבו עם מטח שלשות של בולדווין (פעמיים), בראון, כהן וקולסון בדרך ל-14:23 אחרי 6 דקות וחצי. האורחים ביצעו ריצה והקטינו את הפער, אבל מרטין תיקן בצבע ומכבי הובילה 22:25 בתום רבע ראשון קצבי.

הרבע השני כבר היה בסימן ההגנה של הצהובים, שעצרה את הפועל בלי אף סל שדה במשך חמש הדקות הראשונות שלו. בהתקפה, נקודות של סורקין וכהן הביאו את מכבי ליתרון דו-ספרתי, 24:36. אבל בנקודה הזו, השטף ההתקפי של מכבי נעצר והיריבה קיזזה את הפער ל-5 באמצעות בראון ובני. שלשה של מנקו שמרה על השליטה בצהוב, ובמחצית מכבי הוליכה 38:43.
מכבי עלתה בטירוף לרבע השלישי, עם שלשה של קולסון ועוד שתי צליפות של בראון, והיתרון צמח ל-42:56. הפועל קיבלה נקודות מהורד בצבע, אבל ג’ונדי סיים מהלך יפה בלייאפ וכהן המשיך לצבור נקודות. הרבע השלישי הסתיים ב-56:67 לזכות מכבי.

מכבי המשיכה להגדיל את הפער בתחילת הרבע האחרון – צליפות של קולסון ודיברתולומיאו העלו את מכבי ל-58:77 והרימו את ההיכל באוויר. גם זיו הצטרף לרשימת הקלעים מעבר לקשת, ובולדווין מצא את מרטין לשני דאנקים מהדהדים. מכבי עשתה את העבודה, ניצחה 79:90 ורחוקה ניצחון מהנפה.