92:99 לכוכב האדום על מכבי

החבורה של סשה אובראדוביץ’ צברה ניצחון יורוליג שישי ברצף. 20 נקודות להורד, 18 לווקר. בשני חוזרים להיכל

שתף כתבה
[צילום: ג’ורג’ה קוסטיץ’]
מכבי Rapyd תל אביב הצליחה לחזור מפיגור של 14 נקודות, אבל זה לא הספיק ב-99:92 לכוכב האדום. מדובר היה במשחק “ביתי” חמישי העונה במפעל, אבל הפעם ההתמודדות הייתה מול קבוצה שזו למעשה העיר שלה. והיא צברה ניצחון יורוליג שישי ברציפות. 

הכוכב האדום עלתה למגרש עם המון אנרגיות וביססה דומיננטיות כבר מהפתיחה. הסרבים רצו ליתרון של 14 נקודות ואף קלעה 58 נקודות עד ההפסקה. מכבי נלחמה, נגסה בפער ואף עלתה ליתרון משלה בסביבות אמצע הרבע הרביעי. אלא שמכאן ואילך האגרסיביות של האורחים שוב הכתיבה את הטון – ניצחון שישי לכוכב במפעל, הפסד שישי לצהובים (6:2).  
קלעו למכבי: ג’יילן הורד 20 נקודות ו-6 ריבאונדים, לוני ווקר 18 ו-4 אסיסטים, אושיי בריסט 12, רומן סורקין 11, ג’ף דאוטין 8 ו-4 אס’, תמיר בלאט (4 אס’) וטי.ג’יי ליף (7 ריב’) 7 נק’ כל אחד, מרסיו סנטוס 6, ג’ימי קלארק 3, וויל ריימן וקליף אומורי שותפו ולא קלעו. הרבו לקלוע לכוכב האדום: קודי מילר-מקינטייר 23 נק’ ו-12 אס’, צ’ימה מונקה 16 ו-8 ריב’ ואבוקה איזונדו 15 ו-7 ריב’.
ביום שני תחזור מכבי להיכל למפגש עם מכבי עירוני רמת גן במסגרת המחזור הרביעי בליגת העל. משחק היורוליג הבא של הצהובים ייערך ביום חמישי הבא בבלגרד מול מונאקו.

 


מהלך המשחק 
עודד קטש החליט לפתוח עם תמיר בלאט, לוני ווקר, אושיי בריסט, ג’יילן הורד ומרסיו סנטוס. מנגד, סשה אובראדוביץ’ הציג את קודי מילר-מקינטייר, סטפן מיליינוביץ’, ניקולה קליניץ’, צ’ימה מונקה ודונטאס מוטייונאס בחמישיה שלו. 
לוני ווקר פתח עם שתי פעולות הגנתיות מצוינות, חסימה וחטיפה, שלאחריה הגיע אסיסט לשלשה של תמיר בלאט – הנקודות הראשונות של הצהובים במשחק. מנגד, האדומים פתחו כצפוי עם המון בטחון ובפיגור 18:11 הזעיק קטש פסק זמן ראשון. הסרבים הגבירו עוד ועוד את הקצב וכבר ברחו לפער דו-ספרתי, לפני שרומן סורקין ואושיי בריסט עזרו לצמק ממינוס 12 ל-33:26 בסיום הרבע הראשון. 

המומנטום של הכוכב האדום התחדש ברבע השני ומכבי התקשתה לשלוט בקצב. קליף אומורי עלה לדקות ראשונות וג’יילן הורד תרם חדירה גדולה לסל ועוד נקודה מהקו. הפער כבר צמח מחדש ל-14 ובירידה להפסקה 48:58 ליריבה. 
האדומים חזרו עם אנרגיות גם מהפסקת המחצית, אולם מכבי החלה לנגוס בפער. סורקין השאיר את ווקר לדאנק קל ובפוזשן הבא נעץ הגארד שלשה שצימצמה ל-63:59. רומן עלה אף הוא לספרות כפולות והמשחק נפתח מחדש. האורחת שוב ברחה וקטש הקפיץ מהספסל את קלארק, דאוטין וליף. המאבק נמשך והמכבים ירדו בפיגור 77:71 בסיום הרבע השלישי. 
הרבע הרביעי נפתח בסערה צהובה ומכבי דהרה ל-77:78. הנדנדה נמשכה והאדומים טיפסו ליתרון של 5 נקודות. 3:30 דקות לסיום תפר ווקר עוד שלשה ל-89:88, אלא שסדרת ריבאונדים בהתקפה השאירה את היתרון בצד הסרבי, שקפץ ל-88:94 עם אלי-אופ של מילר-מקינטייר לאיזונדו. בסיום 92:99 לכוכב האדום. 
לוגו מועדון מכבי תל אביב