הצהובים ספגו הפסד בכורה בליגה בתום קרב מותח באולם היובל. 20 נקודות של הורד, 17 של רנדולף ו-15 של דג’וליוס לא הספיקו. בשלישי: אצל פנאתינייקוס
מכבי Playtika תל אביב ספגה הפסד בכורה בליגת העל העונה, כשנוצחה 106:101 אצל בני הרצליה בתום משחק דרמטי שהוכרע רק בהארכה. החבורה של עודד קטש תיקח מהמשחק הזה בעיקר את החזרה של תמיר בלאט לפרקט אחרי היעדרות של שלושה שבועות ואת הופעת הבכורה הטובה של דייויד דג’וליוס בליגת העל (15 נקודות), אך תנסה להשתפר לקראת שבוע יורוליג יווני כפול שיתחיל ביום שלישי אצל פנאתינייקוס באואקה.
זה היה משחק צמוד ואגרסיבי עם לא פחות מ-58 שריקות לעבירות, כולל עבירה לשלוש זריקות בשניה האחרונה שאותה קסבייר סניד מהרצליה ניצל כדי לכפות הארכה. וכשבלאט כבר הגיע לקצה גבול מגבלת הדקות שלו, כשחסיאל ריברו פצוע ונעדר, וכשדג’וליוס, ווניין גבריאל ורומן סורקין מורחקים בגלל עודף עבירות – לצהובים לא נשארו כוחות כדי להכריע בסיום. ג’יילן הורד (20 נקודות) וליוואי רנדולף (17) סיימו כקלעים המובילים של האלופה.
מהלך המשחק
מכבי פתחה את המשחק עם רוקאס יוקובאיטיס, ליוואי רנדולף, רפי מנקו, ג’יילן הורד ו-ווניין גבריאל. המארחת מהשרון העלתה למגרש בפתיחה את ג’ימי קלארק, דשון פרנסיס, אקסבייר סניד, אלון מיכאלי וכריס סילבה.
הצהובים החלו עם מהלך נהדר שהסתיים בדאנק של גבריאל, אבל הרצליה עלתה עם הרבה התלהבות וייצרה ריצת 0:10 בזכות קליעות מעבר לקשת. רנדולף שם לזה סוף עם 5 נקודות רצופות וגם יוקובאיטיס והורד הצטרפו לרשימת הקלעים. בלאט עלה למגרש ומיד החל לחלק אסיסטים, כשסורקין נהנה מאחד מהם בדרך לדאנק. אבל הרצליה המשיכה לפגוע מעבר לקשת וסיימה את הרבע ביתרון 19:27.

המארחים הגדילו את היתרון לשיא של 11 נקודות דרך קו העונשין, אבל דג’וליוס עלה לבכורה בליגה וטיווח שתי שלשות, וגם ג’ונדי מצא את הכוונת מבחוץ. מכבי המשיכה לתפוס קצב ובעזרת אלי-אופ מרהיב של בלאט-את-הורד ושלשה נוספת של רנדולף, היא גם עלתה ליתרון – 36:37. אבל הוא לא החזיק מעמד זמן רב, וסילבה החזיר את הרצליה ל-41:46. שלשה של ריימן ונקודות מהקו של רנדולף דאגו לתוצאה צמודה במחצית – 46:48 ליריבה.
את המחצית השניה החלה מכבי אגרסיבית מאוד ובאמצעות נקודות של סורקין, הורד ורנדולף היא עלתה ל-55:60. בלאט המשיך לחלק מסירות על מגש וגם צלף שלשה, אך המכבים לא הצליחו לפתוח פער מהיריבה. שלשה של ריימן מהפינה אפשרה לאלופה לסיים את הרבע השלישי ביתרון 68:71.

שלשה של מנקו וסלים של סורקין, דג’וליוס והורד בצבע, לצד מהלכי הגנה טובים, הגדילו את היתרון של מכבי ל-72:80. הרצליה לא ויתרה וייצרה ריצת 0:7 כדי לפתוח את המשחק מחדש, אך נקודות של גבריאל מריבאונד התקפה הגדילו בחזרה ל-79:84. אבל למרות עוד סל של דג’וליוס, הרצליה הפכה את התוצאה דרך קו העונשין בדקה האחרונה. בפיגור נקודה ובמצב של הוצאת חוץ של הרצליה, ריימן סחט עבירת תוקף והעניק למכבי את הכדור ל-17 שניות האחרונות. אחרי החטאה לשלוש, רנדולף תפס ריבאונד ומצא את הורד לשתיים בצבע שהחזירו את מכבי ל-88:89. דג’וליוס כפה צעדים וקלע שתי זריקות עונשין, אבל סניד סחט עבירה לשלוש זריקות עם 0.2 על השעון וקלע את כולן – 91:91, הארכה.
גם ההארכה החלה צמוד ואחרי שתי דקות התוצאה עמדה על 97:97, אבל דג’וליוס הורחק בבלתי ספורטיבית שניה והצטרף בחוץ לסורקין וגבריאל שביצעו 5 עבירות. הרצליה ניצלה את המומנטום כדי לפתוח פער של 5 נקודות. יוקובאיטיס ניסה להתניע קאמבק צהוב, אבל זה היה מעט מדי ומאוחר מדי. הרצליה ניצחה 101:106 בתום מותחן.