מכבי הפסידה 96:83 בפריז

הצהובים ספגו הפסד יורוליג רביעי ברציפות מול החבורה של שורטס. 16 להורד וליוקובאיטיס. ביום שני: מארחים את נס ציונה ברבע גמר גביע המדינה

שתף כתבה
מכבי Playtika תל אביב סיימה שבוע יורוליג כפול בהפסד 96:83 לפריז בבירת צרפת. רבע ראשון חלש של הצהובים הכריח אותם לרדוף אחרי המארחת לאורך כל הדרך, ללא הצלחה. ג’יילן הורד ורוקאס יוקובאיטיס קלעו 16 נקודות כל אחד לעיני מאות אוהדי מכבי, מקומיים וישראלים, שהגיעו לתמוך בקבוצה במשחק החוץ הראשון שלה אי פעם מול הקבוצה מעיר האורות. ביום שני עודד קטש ושחקניו יחזרו להיכל אחרי יותר מחודש וחצי כאשר יארחו את עירוני נס ציונה ברבע גמר גביע המדינה.

מהלך המשחק

קטש בחר לשמור על אותה חמישיה מהמשחק במדריד, שכוללת את רוקאס יוקובאיטיס, ליוואי רנדולף, מריאל שאיוק, ג’יילן הורד ורומן סורקין. את הפריזאים ייצגו בטיפ-אוף טי.ג’יי שורטס, טייסון וורד, קולין מלקולם, מיקאל יאנטונן וקבאריוס הייז.
שאיוק קלע את הנקודות הראשונות במשחק בחדירה מוצלחת על קו הבסיס, אבל ההמשך היה של המקומיים שיצאו לריצת 0:12 בהובלת שורטס ובעזרת שליטה בריבאונד. מכבי נכנסה לעניינים עם סלים של הורד וגם בלאט קלע שלשה, אבל פריז המשיכה בקצב מהיר ואחרי שלשות של וורד ומלקולם היא סיימה את הרבע הראשון ביתרון 11:26.

פריז המשיכה את המומנטום ברבע השני ועלתה ל-11:32, אבל מכבי הגיבה עם ריצת 0:9 משלה עם סלים של וויליאמס, רנדולף והורד. שאיוק הצטרף לקצב עם שתי קליעות רצופות ונקודות הבכורה של יוקובאיטיס הקטינו את הפער ל-8. אבל בשלב הזה המקומיים הרימו הילוך ובעזרת שלשות של היפי ומלקולם הם ברחו שוב לפער של 18 נקודות. המחצית הראשונה הסתיימה כשמכבי בפיגור 49:33.
לא הרבה השתנה גם אחרי ההפסקה, כאשר פריז מתחזקת פער גדול – ורנדולף קולע בצד הצהוב שלושה סלים שהשאירו תקווה לקאמבק. הורד השלים סל ועבירה וסורקין קלע שתי שלשות רצופות כדי להקטין את התוצאה ל-64:55. אבל שורטס תפס פיקוד עם סלים ואסיסטים לחבריו, והצרפתים הובילו 56:72 בתום הרבע השלישי.

מכבי ניסתה לשמור על סיכוי לחזור למשחק כשיוקובאיטיס וג’ונדי קלעו 5 נקודות כל אחד בתחילת הרבע האחרון, אלא שגם פריז המשיכה למצוא דרך לסל בצד השני. מאייר עלה לשחק בשתי הדקות האחרונות, בעוד דיברתולומיאו קלע שלשה נוספת. זה נגמר ב-83:96 לפריז.
לוגו מועדון מכבי תל אביב