הצהובים שמרו על מאזן מושלם בבית העליון בזכות מחצית שניה גדולה, במשחק האחרון בהיכל לפני הפלייאוף. 15 נקודות לז’יז’יץ’, 14 לקלויארו
כשמכבי Playtika תל אביב מתחילה להריח מאני טיים, זה נראה אחרת. האלופה השיגה ניצחון רביעי בארבעה משחקים במסגרת הבית העליון, כשהביסה 65:86 את הפועל חולון בהיכל מנורה מבטחים. זה היה המשחק הביתי האחרון של המכבים לפני שהפלייאוף ייצא לדרך בשבוע הבא, והם נהנו מ-15 נקודות של אנטה ז’יז’יץ’ ו-14 של אנג’לו קלויארו כדי לצלוח אותו.
ארגון ההגנה
כמו במשחק הקודם נגד גלבוע, המחצית הראשונה לא התעלתה לרמה גבוהה בהתקפה, והיו אלה ההגנות שדיברו חזק. בנוסף, שתי הקבוצות הרגישו בחסרון של שחקנים חשובים – אלייז’ה בראיינט וטיילר דורסי שעזבו במכבי; טיירוס מגי ומקסים דה זאו הפצועים ואייזאה מיילס העוזב אצל היריבה. אבל אחרי 20 דקות צמודות, מהלך גדול של סקוטי ווילבקין הוריד את מכבי להפסקה עם המון אנרגיה – הכוכב לקח את הכדור בהגנה, כידרר עד מעבר לקו מחצית המגרש והתרומם לקליעה משוגעת לשלוש עם הבאזר. מכבי הוליכה במחצית 34:39.
מעבירים הילוך
וכמו שהמחצית הראשונה הסתיימה, כך היא נפתחה מבחינת הצהובים. סקוטי חטף כדורים בהגנה והוסיף עוד צליפה מעבר לקשת, ז’יז’יץ’ וקלויארו קלעו מתחת לסל והמכבים דהרו לריצת 2:13 בפתיחת הרבע השלישי. הריצה הזו הכריעה את היריבה בסגול, והפער רק הלך ותפח עד לסיום. ווילבקין, אגב, סיים עם 13 נקודות.
חלוקת עבודה
זה היה מפגן של קבוצתיות ועבודת צוות מצד מכבי. לא רק ששישה שחקנים שונים קלעו לפחות 8 נקודות, כמעט כל סלי השדה של האלופה הגיעו מאסיסט של חבר לקבוצה. במספרים? 27 אסיסטים על 32 סלי שדה. כשמוסיפים לכך את האחוזים היפים מעבר לקשת של הקבוצה – 9 מ-20, שהם 45%, מקבלים יופי של ערב מוצאי שבת בצהוב-כחול.
מה הלאה?
מכבי תשלים את משחקי הבית העליון ביום שני ב-21:00 נגד הפועל ירושלים בבירה, ואז תשנה פאזה ותתכונן לגמר הגביע הדחוי נגד מכבי ראשון לציון ביום חמישי.