הצהובים סגרו את הסיבוב הראשון ביורוליג בצורה מאכזבת, ונכנעו 78:72 להפתעת העונה במפעל. 18 נק’ של ווילבקין לא הספיקו מול אחוזים גבוהים של היריבה
ועדיין, למכבי היו הזדמנויות לצאת עם ניצחון מתוק. איכשהו, בזכות לחימה של ג’ון דיברתולומיאו, קליעות של טיילר דורסי והרבה רצון, הצהובים הצליחו להוריד פיגור של 16 נקודות עד לארבע בלבד בדקות הסיום. אבל כבר אמרנו ששום דבר לא הלך למכבי במשחק? כל הערב, ליי-אפים פשוטים חמקו החוצה, כדורים חמקו לשחקנים מבין האצבעות ובסיום – זריקות חוזרות ונשנות של סקוטי ווילבקין סירבו לצלול לרשת.
ווילבקין אמנם הוביל את קלעי מכבי עם 18 נקודות, אבל הוא ימהר להתקדם למשחק הבא – הוא קלע רק פעמיים מתשע ניסיונות מעבר לקשת. דורסי סיים עם 13 בעוד שאנטה ז’יז’יץ’ ואלייז’ה בראיינט תרמו 10 נקודות כל אחד. בצד השני, זניט סיימה ערב קליעה באחוזים גבוהים (63.9% ל-2) ונהנתה מ-16 נקודות של אלכס פוינת’רס ו-14 של מתיאוש פוניטקה כדי לנצח במשחק הראשון אי פעם של המועדון בתל אביב.
מהלך המשחק:
מכבי פתחה את המשחק עם סקוטי ווילבקין, אלייז’ה בראיינט, יובל זוסמן, אנג’לו קלויארו ואנטה ז’יז’יץ’.
הצהובים פתחו מצוין את המשחק, בזכות הגנה גדולה של זוסמן על פנגוס ושלשות שלו ושל ווילבקין. עוד קליעה של הרכז סידרה למכבי יתרון 9:14. האנטר שעלה מהספסל הספיק למסור אסיסט יפה לקלויארו, לפני שספג אצבע בעין במאבק על ריבאונד וירד לספסל לטיפול. קליעה של ג’ונס עם הבאזר הוריד את מכבי ביתרון 18:22 בסוף הרבע הראשון.
מכבי התקשתה לעצור את אלכס פוית’רס בצבע והוא עלה ל-8 נקודות אישיות והשווה ל-24:24. ג’ונדי קלע נקודות ראשונות שלו במשחק ועשה 32:33, אבל משחק ההתקפה של מכבי לא התרומם ברבע השני והרוסים ירדו להפסקה עם יתרון 35:37.
זניט פתחה טוב יותר את המחצית השנייה ועלתה ל-40:50 מנקודות של גודאיטיס מתחת לסל, אבל בצד השני בראיינט ענה עם דאנק גדול. הרוסים המשיכו לברוח והצהובים לא מצאו פתרונות בצבע, במיוחד בהיעדרו של האנטר שלא חזר למגרש. סל של כספי בסוף הרבע צימק ל-62:52 לזניט.
טיילר דורסי התחיל להתחמם ברבע האחרון ועם שתי שלשות מדויקות סייע להקטין את הפער ל-66:60. זניט הגדילה את הפער בחזרה לעשר נקודות, אבל שלשה של דיברתולומיאו וסלים של ווילבקין וג’ונס דאגו להשאיר הכל פתוח בדקות הסיום. אלא שהזריקות של ווילבקין לא נכנסו – ומכבי הפסידה.