לראשונה אחרי 15 שנים, אלופת ישראל הכניעה את הבלאוגראנה בבירת חבל קטלוניה. בנדר הוביל עם 15
החבורה מנגד אמנם חסרה את ברנדון דייויס וגם תומא הרטל לא שותף, אבל לרשות שאראס עמדו כלי נשק רבים בדמות ניקולה מירוטיץ’, ניק קלאת’ס, אלכס אברינס, קורי היגינס וקייל קוריץ’. אלא ששחקני מכבי לא ויתרו לרגע, הוציאו את מוליכת היורוליג מקצב המשחק הגבוה שלה וכפו קרב חפירות. בשניות האחרונות, בניגוד למספר מקרים קודמים העונה, יצאו הצהובים כשידם על העליונה וסגרו את חג המכבים עם ניצחון גדול. ביום שלישי הם יארחו את פנאתינייקוס בהיכל.
מהלך המשחק
יאניס ספרופולוס הציב את סקוטי ווילבקין, אלייז’ה בראיינט, אנג’לו קלויארו, דראגן בנדר ואות’לו האנטר בחמישיה הפותחת.
הצהובים החלו עם הגנה קבוצתית נהדרת ויכולת מצוינת של בנדר בשני צדי המגרש איפשרה לאורחת לברוח ל-8:13, כאשר מנגד רק מירוטיץ’ וקלאת’ס קלעו. ז’יז’יץ’ נכנס טוב מהספסל והאגרסיביות הדפנסיבית של מכבי סגרה את הרבע הראשון ביתרון 12:17.
בארסה צימקה את הפער בתחילת הרבע השני, אבל מכבי המשיכה בהגנה נהדרת ובמצב של 22:26 הזעיק שאראס פסק זמן נוסף. קייל קוריץ’, הקלע הנהדר של המארחת, עלה מהספסל ומיד נתן תפוקה התקפית. מירוטיץ’ קבע שוויון מהקו וחסימה לא חוקית של האנטר אחרי הבאזר קבעה 30:32 לברצלונה בהפסקה.
המקומיים לא הצליחו לברוח ברבע השלישי, בעיקר בזכות יכולת טובה של דורסי, קלויארו ובנדר, שביצע עבירה רביעית וירד לספסל. בראיינט השלים מהפך מהקו, אבל אלכס אברינס קלע שתיים משלו מהעונשין וקבע 53:54 בכניסה לרבע הרביעי.
שחקני מכבי לחצו על הדוושה בתחילת הרבע האחרון וכבר עלו ליתרון 59:62, לפני שבארסה הגיבה בריצת 1:6. בנדר, ווילבקין ובלייזר עלו מהספסל. ווילבקין ודורסי החטיאו שלשות קריטיות, קלויארו החמיץ מקרוב ועדיין נשארה בתמונה עם ריבאונד חשוב. סקוטי נאבק, חדר פנימה והרים כדור לעבר האנטר, שסיים אלי-אופ (67:68) וגם סחט עבירה כאשר השעון הורה 13.2 שניות לסיום. 