מכבי גברה 73:80 על אלבה ברלין

האלופה פתחה ברגל ימין את עונת היורוליג 2020/21 עם ניצחון ביתי על הגרמנים. קלויארו הצטיין עם 18 נק’, ג’ונס בבכורה במפעל היה נהדר עם 12 נק’ ו-7 אס’

שתף כתבה
מכבי Playtika תל אביב לא קיימה מחנה אימונים עקב לוח הזמנים הקצר וערכה רק שני משחקי הכנה נגד קבוצות מקומיות, אבל זה לא הפריע לה לנצח 73:80 את אלבה ברלין במסגרת מחזור הפתיחה של היורוליג בהיכל מנורה מבטחים, שלצערנו נותר ריק מאוהדים, כשכולנו תקווה שישובו למקומם בהקדם. השחקנים לא ויתרו על המנהג הקבוע ומחאו כפיים לעבר היציעים בסיום.

הצהובים הציגו כמה פנים חדשות, כשמעל כולם בלט כריס ג’ונס שניהל את המשחק עם 12 נקודות לצד 7 אסיסטים ואיבוד בודד. אנג’לו קלויארו הוליך את הקלעים עם 18 נקודות ואות’לו האנטר תרם 12 נקודות ו-6 ריבאונדים. עוז בלייזר בבכורה ביורוליג הציג דקות טובות וסיים עם 4 נקודות.

ספרופולוס העלה בחמישייה את סקוטי ווילבקין, טיילר דורסי, אנג’לו קלויארו ועוז בלייזר במשחקו הראשון ביורוליג. אריקסון היה האיש של הגרמנים בפתיחה עם שמונה נקודות מ-12 הראשונות, אך עם ירידתו לספסל ז’יז’יץ’ ודורסי תפסו את המושכות וקיזזו את הפער מעט שפתחה אלבה. אאיטו הזעיק טיים-אאוט, ממנו שחקניו שוב יצאו טוב והגדילו את ההפרש, בדרך ל-19:29 לקראת הרבע השני.

הרבע השני, בניגוד לקודמו, כבר היה אופרה אחרת לחלוטין. יאניס שלף את כריס ג’ונס מהספסל, והרכש החזיר לו ובגדול עם 12 נקודות – תוך שהוא מראה יכולת קליעה מרשימה. אל הרכז הצטרף סקוטי ווילבקין, שהתעורר בזמן, ויחד עם השלימו ריצת 2:25 מדהימה שהעניקה להצהובים יתרון דו ספרתי. שלשה של פייטון לקראת המחצית, הורידה את אלבה בפיגור 49:41 להפסקה.

מבחינה הגנתית, הרבע השלישי היה די דומה לשני עבור מכבי, שכן הצהובים עצרו את אלבה על 17 נקודות. מבחינה התקפית, לעומת זאת, האלופה שוב התקשתה למצוא את הקצב והרבע נפתח בריצת 2:8 של הגרמנים ונותר צמוד עד לסיומו. ועדיין, הצהובים לא נתנו לאלבה למחוק את ההפרש לחלוטין, הרבה הודות ליכולת גבוהה של קלויארו, שהעלה את מאזנו לדו ספרתי וקבע 58:67 צהוב בסיום הרבע השלישי.

הצמד קלויארו את האנטר המשיך לשלוט ברחבות בשני צידי המגרש ודאנק של בראיינט אחרי חטיפה פתח הפרש שיא, 60:75. אלבא סירבה לוותר וצימקה לחד-ספרתי עם צמד שלשות מהירות של סיבה ואריקסון, בראיינט עוד הגיב בשלשה משלו, אבל הצהובים נתקעו בהתקפה וראו את פונטקיו מצמק ל-78:71, שתי דקות לסיום. גריינג’ר הוסיף 2 מהקו ומאטיסק קיבל הזדמנות להוריד עוד, אבל החטיא מבחוץ וסל של קלויארו המצוין קבע את תוצאת הסיום, 73:80 למכבי.

קלעו למכבי: קלויארו 18 (6-8 מהשדה, 5-5 מהקו, 3 חטיפות), ג’ונס (5-10 מהשדה, 7 אסיסטים) והאנטר (6-11 מהשדה, 6 ריבאונדים) 12 כ”א, בראיינט 9, ווילבקין (3-13 מהשדה, 7 ריבאונדים, 4 אסיסטים) ודורסי 8 כ”א, ז’יז’יץ’ 6 (5 איבודים), בלייזר 4, כהן 3. כן שותף: בנדר.

קלעו לאלבה: אריקסון 18 (4-8 לשלוש), פונטקיו 16 (4-6 מהשדה, 6-6 מהקו, 8 ריבאונדים), סיבה (3-9 מהשדה, 7 אסיסטים) וגריינג’ר (3-9 מהשדה) 10 כ”א, ת’ימן 7, לאמרס 6, סיקמה (4 איבודים), אולינדה (1-4 מהשדה) וגיפאי (1-5 מהשדה, 6 איבודים) 2 כ”א. כן שותפו: לו ומאטיסק.
לוגו מועדון מכבי תל אביב