72:85 למכבי על הפועל בדרייב אין

הצהובים עלו ל-0:2 בסדרת רבע גמר פלייאוף ווינר-סל ויכולים לסגור את הסיפור ביום חמישי בהיכל. כהן בלט עם 21 נק’, ווילבקין הוסיף 19 נק’

שתף כתבה

כמו כל הדרבים העונה בדרייב-אין, גם משחק 2 ברבע גמר היה צמוד ואינטנסיבי לכל אורכו, אלא שהפעם מכבי FOX תל אביב ידעה להכריע אותו לפני ההארכה. ממצב של פיגור נקודה באמצע הרבע האחרון טסה האלופה לריצת 3:17 בדקות מצוינות ועשתה צעד גדול לעבר הפיינל פור עם ניצחון חוץ 72:85 שמעלה אותה ליתרון 0:2 ברבע הגמר. משחק מס’ 3 ייערך ביום חמישי בהיכל מנורה מבטחים.

הפועל ת”א פתחה בחמישייה עם לימונד, מקניל, גרין, גינת וסטיבנס, מכבי ת”א עם ווילבקין, קיין, זוסמן, כהן ובלאק. כמו המשחק הקודם, גם הפעם הדקות הראשונות היו של הצהובים, שספגו סל בודד בשלוש הדקות הראשונות ועם שלשות של ווילבקין וזוסמן ברחו ליתרון 2:10. גינת שקלע את כל 7 הראשונות באדום החזיר את קבוצתו לעניינים, אבל כהן ב-6 נקודות רצופות משלו שמר על היתרון, 9:16. שלשה של גינת העבירה את המומנטום, האואל שעלה מהספסל הצטרף לרשימת הקלעים והוסיף אסיסט לשלשה של דגלאס, 16:17. בלאק דייק פעמיים מהקו, דגלאס קבר עוד אחת מעבר לקשת וקיין צימק מהקו ל-19:20. מדר הריץ את סטיבנס לדאנק גדול במתפרצת שחתם את הרבע, 19:22 להפועל ת”א.

ווילבקין קלע את הסל הראשון של הרבע השני, גינת קבר שלשה שלישית ללא החטאה ואחרי קליעת עונשין אחת של או’בראיינט הגיע ל-15 נקודות והגדיל ל-22:27. טיוס קלע 4 נקודות רצופות, אבל מדר שעשה עבודה פנטסטית בשני צידי המגרש שמר על הפער, 26:31. רול קלע בסוף שעון ה-24, האואל ענה בשתי קליעות עונשין ובלאק בהוק יפה צימק ל-33:30. גרין עלה על הלוח מהקו, אבל ליי אפ של כהן ודאנק עצום של בלאק במתפרצות הורידו ל-35:34 בלבד. בלאק החטיא פעמיים מהקו, האואל קלע 1 מ-2 ובלאק השווה אחרי עוד סל מריבאונד התקפה, 36:36. קיין, מקניל וטיוס קלעו כל אחד בתורו רק 1 מ-2 מהקו ובירידה להפסקה 37:38 לצהובים.

דגלאס קיבל את הקרדיט לפתוח את המחצית השנייה וקלע 5 רצופות, כהן הגיב בסל יפה וזוסמן השווה בדאנק פתוח במתפרצת, 42:42. מקניל חטף וקלע ליי אפ, זוסמן הפך בשלשה אבל דגלאס השיב באותו מטבע, 45:47. זוסמן צלף שלשה שלישית ללא החטאה, האואל המשיך את הנדנדה מהקו אבל ווילבקין בשלשה נוספת וכהן בסל קל שלחו את פרנקו לפסק זמן, 49:53. מדר קלע פעמיים מהקו והאואל תיקן החטאה של עצמו, אבל או’בראיינט שבר שוויון בשלשה, 53:56. האואל קלע עוד סל בצבע, זוסמן דייק ב-1 מ-2 מהקו ודגלאס השווה, 57:57 אחרי 30 דקות.

רול קלע את הסל הראשון ברבע, מדר השווה בחדירה נפלאה וגרין קבע 59:60 להפועל ת”א מהקו. זוסמן צלף את השלשה הרביעית שלו ואו’בראיינט קלע פעמיים מהקו, לימונד שחזר מהספסל עלה על הלוח בליי אפ חשוב, 64:62. ווילבקין קלע סל וירטואוזי נהדר, האואל ענה מחצי מרחק ומקניל בשלשה מהפינה השלים מהפך, 66:67 באמצע הרבע הרביעי. ווילבקין החזיר את היתרון בשתי שלשות רצופות, לימונד קלע פעמיים מהקו אבל כהן קבר שלשה נוספת, 69:75. בלאק קבע יתרון שיא בסל ועבירה, מקניל קלע רק 1 מ-2 מהקו והחטיא שלשה במעבר אחרי פספוס של קיין, גינת איבד וביצע עבירה בלתי ספורטיבית על ווילבקין, שקלע 1 מ-2 מהקו ודאנק של בלאק פתח לראשונה פער דו-ספרתי, 70:81. כהן הוסיף עוד סל שחתם ריצת 3:17, שולר עוד צימק מהקו אבל מקניל החטיא ליי אפ וכהן המצוין סגר את הסיפור, 72:85 בסיום ו-0:2 לצהובים.

לוגו מועדון מכבי תל אביב