“המפגש ההוא היסטורי, הפעם זה שונה לגמרי”

10 שנים אחרי “נס ז’לגיריס”, מכבי אלקטרה ת”א תארח הערב (21:00, ערוץ 10 ו-5HD) את הליטאים בשלב הטופ 16 וינסו להתקרב אל הבטחת מקום בשלב ההצלבה.

שתף כתבה

מכבי אלקטרה ת”א תנסה לשוב למסלול הניצחונות בטופ 16 כשתארח הערב (21:00, ערוץ 10, 5HD ורשת ב’) את ז’לגיריס קובנה, עשור אחרי הנס המפורסם והשלשה של שארפ, אולי הסל הגדול ביותר בתולדות הכדורסל האירופי. ניצחון של הצהובים יקרבם משמעותית לשלב ההצלבה ולהבטחת המקום השלישי לפחות. אוחיון שהחלים מן המחלה ייקח חלק במשחק עם משקפיים מיוחדים, שיתופו של אלכס טיוס מוטל בספק.

מאמן הקבוצה, דיוויד בלאט, אמר לקראת המשחק: “זה משחק קריטי וחשוב עבורנו. אנחנו כבר בשלב מתקדם בטופ 16 והחשיבות של המשחקים, בעיקר בבית, עולה. ז’לגיריס נמצאת בכושר טוב היא נתנה משחק טוב נגד צסק”א והיתה יכולה לנצח. אנחנו נהיה צריכים להיות מוכנים כדי לנצח. אלכס לא התאמן, אבל יוגב חזר. בקשר לאלכס, אי אפשר לדעת אבל כבר מספר ימים שהוא לא מתאמן וקשה להאמין שהוא יוכל לשחק. יוגב יהיה חלק מהסגל“.

בלאט כמובן נשאל על נס ז’לגיריס, בו לקח חלק כעוזר המאמן של פיני גרשון: “המצב היום הוא שונה לחלוטין. אז היה מדובר בקרב על הפיינל פור. זה היה משחק היסטורי. מחר זה סוג אחר של משחק, לנו הוא יכול לקבוע את המשך דרכנו במפעל, ז’לגיריס הוכיחה שהיא לא מפסיקה להילחם אף פעם”.

דיוויד בלו, השחקן הפעיל היחיד בשורות הצהובים ששיחק באותו משחק, אמר: “אנחנו מוכנים, זה משחק חשוב עבורנו ואנחנו חייבים לנצח. זה מאוד מרגש, אני זוכר את המפגש הקודם כאילו זה היה אתמול, אי אפשר לשכוח את זה. לפני 10 שנים זה היה מרגש אבל זה נמצא בעבר הרחוק. מחר זה משחק אחר לחלוטין ואנחנו חייבים לנצח”.

המשחק יפגיש בין שתי אגדות, ניקולה וויצ’יץ’ ושאראס ששיחקו יחדיו מול קובנה: “אני זוכר הכל מאותו ערב, אני זוכר את העצב מסביב דקה אחת לפני הסוף ואת השמחה הגדולה אחרי. זה באמת היה נס, זה משהו גדול ועמוק בזכרון של הקבוצה ושל כל אחד מאיתנו ושל כל אוהד מכבי ת”א. ברור שזה מדהים להיות חלק מההיסטוריה של מועדון גדול כמו מכבי ת”א. 

איפה הייתי מדרג את זה ברגעים הגדולים שלי? זה לא בדירוג, זה איפשהו מעל, זה נס, זה משהו שהוא חלק ענק בקריירה של כל שחקן שהיה חלק מאותו משחק. אני מאוד שמח ששאראס עדיין משחק כדורסל ואני מאוד שמח שהוא בא לכאן לנוקיה, כן אני קצת מקנא בו שהוא עדיין משחק, הלוואי ויכולתי לשחק מולו אבל זה תמיד כיף לפגוש את שאראס ולנצח אותו ואני מקווה שהערב זה מה שיהיה”.

לוגו מועדון מכבי תל אביב