מכבי אלקטרה ת”א גברה 85:88 על מכבי אשדוד

מכבי אלקטרה ת”א גברה 85:88 על מכבי אשדוד במחזור ה-15 בליגת ווינר-סל. רייס ובלו בלטו עם 13 נק’ כ”א, אוחיון סיים עם דאבל דאבל של 12 נק’ ו-10 אס’ (צילום: לירון מולדובן).

שתף כתבה

מכבי אלקטרה ת”א השיגה את הניצחון ה-12 ברציפות לאחר שגברה 85:88 על מכבי אשדוד בתום מותחן. רייס ובלו הוליכו את קלעי מכבי עם 13 נק’ כ”א, אוחיון (10 אס’) וטיוס (6 ריב’) תרמו 12 נק’ כ”א, והיקמן שנפצע בכתפו הוסיף 11 נק’ ו-6 ריב’. הצהובים ימריאו כבר מחר לליטא לקראת המשחק מול ז’לגיריס קובנה.

המאמן המנצח, דיוויד בלאט, אמר בסיום: “אשדוד נתנה לנו פייט אמיתי, יש לה הרבה שחקנים טובים ושפע כישרון בהתקפה. היינו איומים בהגנה, בעיקר בגלל המשחק הטוב שנתנה אשדוד. הרבה פעמים שחקנים מגיעים לשחק נגד מכבי עם הרבה התלהבות וביטחון כי הם יודעים שכל תוצאה באה בחשבון. הם באו לנצח ונתנו משחק אדיר. אנחנו במומנטום מצוין אבל צריכים לשמור טוב יותר ממה שהיה היום”.

טייריס רייס, שהיה נהדר במאני-טיים עם 9 נקודות יקרות ברבע האחרון, הוסיף: “מדהים שהצלחנו לנצח למרות מבול השלשות שלהם. אני לא יודע למה לא הצלחנו לעצור את השלשות שלהם. שחקני אשדוד הציגו יכולת התקפית באמת מעולה, אני לא זוכר מתי ספגנו לאחרונה 85 נקודות”.

בלאט העלה בחמישייה את אוחיון, היקמן, לנדסברג, כהן וג’יימס. פתיחת המשחק הייתה צמודה ואיטית בין שתי הקבוצות כשהתוצאה עמדה על 4:5 לאשדוד כעבור 4 דקות. לנדסברג עם חטיפה והיקמן בשלשה העלו את מכבי ליתרון ראשון 8:10. אשדוד הצליחה להפוך את התוצאה וסיימה את הרבע הראשון ביתרון 18:19.

המקומיים הגדילו את היתרון בפתיחת הרבע השני, אך אוחיון עם שלשה על הבאזר השווה את התוצאה ל-21:21. אשדוד עלתה ליתרון 5, אך ג’יימס ענה נהדר בצד השני עם 5 רצופות משלו. ההפרש התנדנד בין הקבוצות כשאשדוד בעיקר מפציצה מחוץ לקשת ומכבי נשענת על אינגלס. התל אביביים התקשו לייצר נקודות בדקות האחרונות של הרבע, וסיימו את המחצית בפיגור 42:45.

אחיון עם שלשה השווה את התוצאה בהתקפה הראשונה של מכבי במחצית השניה. אשדוד המשיכה להפציץ מחוץ לקשת ועלו ליתרון 49:53. בלו נכנס לפרקט ומיד הגיב בשלשה גדולה בצד השני, ובהמשך הלי-אופ יפיפייה בין אוחיון וטיוס הפך את הוצאה ל-53:54 באמצע הרבע. המקומיים הוסיפו עוד שתי שלשות באחוזים נדורים וחזרו ליתרון 5, אך סמית והיקמן עם צמד שלשות הורידו את מכבי לרבע האחרון בפיגור מינימלי 64:65.

מכבי הצליחה להעלות ליתרון בפתיחת הרבע הרביעי, אך טכנית לאוחיון איפשרה לאשדוד לרוץ ל-66:71 תוך דקה. סמית הצליח להוריד ל-2 בלבד, אך אשדוד פשוט סירבה להחטיא מחוץ לקשת ועלתה ליתרון 7, 7 דקות לסיום. רייס ויוגב השיבו בריצה יפה ועם 10 נק’ משותפות הפכו ל-80:82, כשנותרו 2 דקות על השעון. מכבי הצליחה להגדיל את היתרון ל-4, אך גווין עם שלשה שישית במשחק צמצם לנקודה בלבד, אך בלו מהעושין קבע 85:88 למכבי אלקטרה ת”א על אשדוד בסיום.

לוגו מועדון מכבי תל אביב