בלאט: “ניתן לעלות”. אוחיון: “פניני ניצח לנו את המשחק”

הרבה מאוד חיוכים נראו אתמול בהיכל נוקיה אחר הניצחון המרשים על מונטפסקי סיינה. כעת נשאר להמשיך להאמין. היקמן: “ננסה לנצח כל משחק”.

שתף כתבה

לאור היכולת הנהדרת אמש במכבי אלקטרה ת”א התמלאו עוד יותר באמונה כי עדיין אפשר להעפיל לשלב ההצלבה של היורוליג. מאמן הקבוצה, דיוויד בלאט, סיכם את המשחק: “אני חושב שעדיין יש לנו סיכוי להמשיך הלאה. הוא עדיין לא גדול, אבל כל עוד הוא קיים אנחנו נילחם עד הסוף. היום נראינו מצוין – כולם שיחקנו כמו גברים ומגיע להם כל הכבוד על כך.

ביקורת שמעתי בכל השפות והמדינות ואני מוצא את עצמי חוזר לאותו מקום. מה שאומרים זה לא מה שיעזור לנו. אני את העבודה שלי צריך לעשות. אני מעריך את הדעה שלכם ותעזבו אותי בשקט. אנחנו מכבי וביקורת תגיע גם שטוב וגם שרע. המשחק הזה מעלה את השאלה למה לא היינו טובים במשחקים הקודמים.עברנו לא מעט דברים. שחקנים נפצעו, יצאו ונכנסו. לנצח קבוצה ב-30 הפרש, ובטח קבוצה שהייתה במקום הראשון ביחד עם ברצלונה, זה לא משהו שהולך ברגל.

נתנו היום הצגה כמו לפני שהיינו נותנים לפני שנה ושנתיים. אני רוצה להגיד תודה לקהל שמילא את האולם. לקחנו את הזריקות שלקחנו במשחקים האחרים. היום קלענו 12 מ-20, במשחקים האחרים קלענו 4 מ-21 לשלוש. עבדנו קשה באימונים ועשינו דברים כדי לעלות את הביטחון. הנענו את הכדור בצורה טובה מאוד, עשינו התאמות ושינינו טיפה דברים. שיחקנו הרבה יותר מהיר ושוטף. הגנתית החזקנו את הקבוצה הטובה ביורוליג משלוש על 30% ושבע שלשות בלבד. זה היה אחד מהמפתחות למשחק”.

בלאט גם לא חסך על גיא פניני שנתן ערב פשוט מעולה עם 15 נק’ והמון אנרגיות: “מישהו שאל אותי אם זה אפשרי שפניני יחזור למה שהיה, אמרתי שכן ושזה אפשרי. הוא עובד קשה מאוד מאז שהוא חזר. לקח לו זמן. הוא היה פשוט אדיר בכל המובנים עם ההתלהבות שלו והרצון שלו הוא השפיע על כולם ומגיע לו קרדיט שבוע הבא. גיא הוציא את עצמו מהחלק הראשון של העונה. תמיד אמרתי שהוא שחקן חשוב מאוד בקבוצה וחיכיתו לסוג כזה של משחק כמו שהוא נתן היום. הוא עזר לנו לנצח בירושלים וזה פניני, רק תביא לו משחק גדול והוא מופיע”.

גיא פניני בעצמו הוסיף: “הקהל חיכה למשחק הזה הרבה מאוד זמן. אפילו מול ברצלונה שיחקנו מצוין שלושה רבעים, והיום שיחקנו 40 דקות אגרסיבי. מהרגע הראשון היינו נהדרים וצריך להמשיך כך. כשיש ביטחון והכדורים נכנסים אז זה מצוין. ביצענו את תכנית המשחק באופן מצוין וראו את זה על המגרש. הקשינו עליהם וגם השלשות שהם קלעו הגיעו ממצבי קליעה קשים”.

גם יוגב אוחיון היה מלא בפרגון בסיום. “זה היה משחק טוב מהתחלה ומי שניצח אותו עבורנו היה גיא. לא ראיתי אותו משחק כך תקופה כבר ארוכה”. הרכז ניתח את המשחק עצמו: “שמרנו מצוין ועמדנו בכל המפתחות. בפעמים הקדומות עשינו שניים ושלושה רבעים טובים, הפעם עבדנו כל המשחק. גם הקהל המשיך את ההופעה שלו מהשבוע הקודם והתפוצצנו”.

“הניצחון היה בזכות מאמץ קבוצתי”, אמר ריקי היקמן שקלע 6 נקודות אמש, “פשוט נתנו כל מה שיש לנו. זו הפעם הראשונה ששיחקנו טוב במשך 40 דקות ביורוליג. יש לנו הרבה שחקנים איכותיים. אנחנו משחקים מאוד קשה וצריכים להישאר בקצב. אם נעשה את זה, ננצח. אני מאמין שאפשר לעלות, ננסה לנצח כל משחק. יש עוד 6 משחקים עד לסיום שלב הטופ 16, קורים דברים משוגעים ונראה מה קורה”.

לוגו מועדון מכבי תל אביב