כשבלאט חתם בקליבלנד, הוא אמנם ידע שיפגוש את מכבי, אך לא ידע שברשותו יעמוד משולש השחקנים המפחיד בעולם: לברון ג’יימס, קווין לאב וקיריי אירווינג. קבלו את הפייבוריטית הגדולה לאליפות ה-NBA.
מועדון הכדורסל קליבלנד קאבלירס קם בשנת 1970 במדינת אוהיו, ארצות הברית. המועדון נמצאת בבעלותו של דן גילברט, והג’נרל מנג’ר של הקבוצה הוא דיוויד גריפין. הקאבס בשם המקוצר, נכנסו חזק לתודעה של חובבי הכדורסל בשנת 2003, אז בחרו בדראפט במקום הראשון את לברון ג’יימס, שסומן עוד בתיכון כיורש של מייקל ג’ורדן.
ב-2007 הצליח לברון לסחוב את קליבלנד עד למשחק הגמר, אך שם נכנע לסוויפ גדול של סן אנטוניו ספארס. הקאבס משחקים באולם ה-Quicken Loans Arena המכיל 20,562 מושבים, וצפוי להיות מלא כמעט בכל ערב בעונה הקרובה.
ב-8 ביולי 2010 לאחר שלא להביא לעירו אליפות, עזב לברון ג’יימס בטון צורם מאוד את קליבלנד ועבר לשחק במיאמי ההיט, עימה זכה בשתי אליפויות NBA. הקיץ, אחרי שלא הצליח לזכות באליפות נוספת והפך להיות שחקן חופשי, חזר לברון לקליבלנד במטרה לסגור מעגל.
על הקווים בקאבלירס עומד מיודענו דיוויד בלאט, שלאחר זכייה היסטורית באליפות אירופה עם מכבי אלקטרה ת”א, הלך להיות הישראלי הראשון הזוכה לחוזה כמאמן ראשי בליגה הטובה בעולם. עוזרו הבכיר הוא טיירון לו, בעל עבר עשיר ב-NBA כשחקן עם שתי אליפיות, וגם הספיק להיות עוזר מאמן בבוסטון סלטיקס ולוס אנג’לס קליפרס.
עכשיו אפשר להתחיל לדבר על ה-“ביג 3”. המנוע של הקבוצה הוא מי שנחשב בעיני רבים לשחקן הכדורסל הטוב ביותר כיום, לברון ג’יימס (29, 2.03), שהעמיד עד כה בקריירה ממוצעים מפלצתיים של 27.5 נק’, 7.2 ריב’ ו-6.9 אס’, כאשר בפלייאוף שיפר ממוצעיו באופן קבוע ל-28 נק’, 8.4 ריב’ ו-6.4 אס’ למשחק, כשבין היתר נבחר 10 פעמים לאולסטאר, 8 פעמים לחמישייה הראשונה, 4 פעמים ל-MVP של הליגה, ופעמיים ל-MVP של סדרת הגמר.
אחרי שג’יימס חזר לקבוצה, החליטו בקליבלנד לטרוף את כל הקלפים, וצירפו את הסופר-סטאר העולה קווין לאב (26, 2.08), שהחל את הקריירה במינסוטה טימברוולבס לאחר שנבחר במקום החמישי בדראפט 2008, והעמיד בשורותיה ממוצעים מדהימים של 19.2 נק’ ו-12.2 ריב’ למשחק, כולל 3 הופעות באולסטאר ה-NBA וזכייה בתחרות השלשות, וכן נבחר ב-2011 לשחקן המשתפר של הליגה.
את משולש האיימים סוגר הרכז של הקבוצה, קיריי אירווינג (22, 1.91), ילד מלבורן אוסטרליה שנבחר במקום הראשון בדראפט 2011 ע”י קליבלנד, והעמיד עד כה ממוצעים של 20.7 נק’, 5.8 אס’ ו-3.7 ריב’ למשחק בליגה בעולם, כשבדרך הוא גם נבחר פעמיים לאולסטאר ה-NBA ואף זוכה ב-MVP ובתחרות השלשות והכישרונות, ומסיים כ-MVP של אליפות העולם בכדורסל בקיץ האחרון לאחר שהוביל את ארה”ב למדליית זהב.
אם חשבתם שפה זה נגמר, אז ממש לא. בסגל של בלאט ניתן למצוא גם את הפורוורד שון מריון (36, 2.01), בחירה 9 בדראפט 1999, ושיחק בין היתר בפיניקס, מיאמי, טורונטו ודאלאס, במדיה זכה באליפות ה-NBA ב-2011. גארד שראוי לאזכור הוא דיון וייטרס (22, 1.91), שנבחר למקום הרביעי בדראפט 2012 ע”י קליבלנד והעמיד בונה שעברה ממוצעים של 15.9 נק’ ו-3 אס’ למשחק.
מי שהגיע יחד עם לברון ממיאמי הוא ג’יימס ג’ונס (34, 2.03), קלעי שלשות אדיר ששיחק בעבר גם באינדיאנה ופיניקס, ואליהם חבר מייק מילר (34, 2.03), שגם לו ידית לא רעה בכלל מחוץ לקשת, ושיחק בעונה שעברה בממפיס.
בצבע ניתן למצוא את טריסטן תומפסון (23, 2.08), בחירה 4 בדראפט 2011, שפתח בכל משחק בחמישייה של קליבלנד בשנתיים האחרונות והחזיר ממוצעים של 10.8 נק’ ו-8.6 ריב’ עד כה. שם נוסף שיהיה אולי מוכר לקהל הישראלי הוא הברזיאלי אנדרסון ורז’או (32, 2.11), שזכה עם ברצלונה באליפות היורוליג עם שאראס ב-2003, ומאז שיחק 10 שנים רצופות בקליבלנד.