היום לפני 25 שנה – הפרידה המרגשת מארואסטי. צפו בסרטון המלא

מיקי ברקוביץ’ וקווין מגי חזרו ללבוש צהוב לערב אחד, אלופת אירופה הגיעה לתת כבוד וההיכל התמלא כדי להיפרד ממספר 7 האגדי. צפו והיזכרו ברגעים המרגשים

שתף כתבה
הארבעה בספטמבר נושא בחובו מספר ציוני דרך בהיסטוריה העשירה של מכבי FOX תל אביב. אחד מהם הוא ה-4 בספטמבר 1991, אז נערך משחק הפרידה מאחד השחקנים הגדולים שלבשו צהוב אי פעם, ומעבר לזה – אחד משחקני הנשמה הכי זכורים ומוכרים בתולדות המועדון: מוטי ארואסטי.
 
 
ארואסטי פרש מכדורסל באופן סופי כמה חודשים לפני כן, וזחר ללבוש לצהוב לערב אחד בהיכל, למשחק ראווה מול אלופת אירופה בשלוש השנים שלפני כן – ספליט. לכבוד האירוע, גם מיקי ברקוביץ’, שבאותם ימים שיחק במכבי ראשון לציון, עשה קאמבק חד-פעמי וכמוהו גם קווין מגי עליו השלום, שבאותם ימים עבר מסראגוסה הספרדית לטורינו האיטלקית.
 
מי שעוד היה על הפרקט באותו ערב הוא כוכב קבוצת הנוער, עודד קטש, אז בן 17 בלבד. את המשחק עצמו מכבי ניצחה בקלות אבל הערב כולו התנקז לדקה האחרונה בה מוטי ירד מהפרקט והרגשות סוף סוף התפרצו החוצה.
 
* מוטי ארואסטי גדל במכבי ושיחק במדי הקבוצה הבוגרת לא פחות מ-17 שנים, במהלכן זכה ב-17 אליפויות. לכך ניתן וצריך להוסיף את שתי הזכיות המתוקות בגביע אירופה (1977, 1981), וכמו כן את הנפת הגביע הבין יבשתי.
 
עוד הישג שלא יישכח, לו היה שותף הרכז הג’ינג’י, היה המקום השני באליפות אירופה ב-1979 בטורינו. ב-2008, במסגרת חגיגות 50 שנה לכדורסל האירופי, קיבל ארואסטי מהיורוליג תשורה מיוחדת על תרומתו למועדון ולענף ביבשת, יחד עם עוד גדולים שלבשו צהוב.

 
לוגו מועדון מכבי תל אביב