מקל: “ניצחון חשוב, אבל צריך לעבוד על ההגנה”

הרכז, שהוליך את מכבי ל-96:97 מותח על חיפה עם 21 נקודות: “היינו צריכים לסגור סיפור קודם, אבל הכל הולך קשה”. בגאצקיס: “אנחנו יכולים לקלוע מעל 90 בכל ערב, אבל אם לא נילחם בהגנה, גם נספוג אותה כמות”

שתף כתבה
אחרי מותחן, ובסיומו של משחק פתוח, התקפי וכמעט נטול הגנות, מכבי FOX תל אביב השיגה הערב (שני) ניצחון חשוב 96:97 על מכבי חיפה שביסס אותה בפסגת הטבלה המקומית. הירוקים סיפקו פייט אדיר והובילו 55:59 במחצית, אבל מכבי בראשות גל מקל וקולטון אייברסון (21 כל אחד) הפכה, ונשארה קרת רוח כדי לסגור סיפור בדקות הסיום.
הבשורה הפחות כיפית: דווין סמית נפצע כבר ברבע הראשון, ירד לקבל טיפול ולא חזר. “
אני מקווה שדווין בריא והכל בסדר איתו”, אמר מקל בסיום. “זה ניצחון חשוב אחרי שכבר יצאנו טיפה מהרצף. יכול להיות שאני טועה אבל נראה לי שקבוצות מגיעות להיכל וקולעות באחוזים מדהימים. זה לא תירוץ בכל אופן, כי אנחנו צריכים לשמור יותר טוב. הובלנו כבר ב-8 אבל הכל קשה”.
איינארס בגאצקיס סיכם: “איבדנו כדור בפוזשן האחרון, זה קורה, אבל במצבנו הדבר הכי חשוב זה לנצח. אנחנו יכולים לקלוע מעל 90 נקודות בכל משחק, אבל אם לא נילחם בהגנה, ניתן הכל וניאבק על הדברים הקטנים, אנחנו יכולים גם לספוג אותה כמות”.

קשה מאוד עם כל הפציעות, קשה להתאמן ולהתכונן”, אמר הלטבי על ההיעדרות של גאודלוק, אלכסנד ומילר, ועל הפגיעה שספג סמית. “גם חלק ממי ששיחקו היום סוחבים פציעות”.

לוגו מועדון מכבי תל אביב