תעודת זהות: לאו וסטרמן / ז’לגיריס קובנה

הוא גארד גבוה וחכם שקולע מצוין מכל הטווים, אוהב לקחת אחריות במאני טיים, הספיק לזכות באליפות האדריאטית (2013) וצרפת (2015) ובארד באליפות אירופה עם נבחרת צרפת. הכירו את לאו וסטרמן

שתף כתבה
גארד, 1.97 מ’, בן 24, צרפת
מאפיינים: גארד גבוה וחכם שקולע מצוין מכל הטווחים, חודר ימינה ושמאלה ללא כל קושי ומשחק נהדר עם הלוח. אוהב לקחת אחריות במאני טיים ומייצר מיס מאצ’ים בשמירה עליו בזכות ממדיו הגדולים. למרות שכבר באמתחתו 5 עונות ביורוליג, מדובר בסה”כ בכישרון צעיר שעתידו עוד לפניו. מי יודע אולי בעקבות מצוקת הרכזים באירופה הוא ימצא את עצמו בעונה הבאה מוביל את אחת מאריות היבשת.
קבוצות: החל את דרכו בקבוצת סנטר’ה פדרל דה באסקט בול ב – 2008 ושיחק בה עד 2010. בקיץ 2010 חתם לשתי עונות באסוול ליון-וילרבאן. בהמשך נדד לסרביה כדי להצטרף למדים של פרטיזן בלגרד בחוזה לשנתיים.  אח”כ חזר לצרפת וחתם בלימוז’ גם כן בחוזה לשנתיים. והשנה הוחתם ע”י מועדון הפאר הליטאי ז’לגיריס קובנה.
ממוצעים: הגארד הצרפתי רושם השנה מספרים יפים של 8.4 נק’ ב – 48.6% ל-2, 34.1% ל-3, 88.1% מקו העונשין, 5.2 אסיסטים, ו-9.7 נק’ מדד. משחקו הטוב ביותר בקריירה היה לפני כארבעה חודשים (4/11/2016) במדי ז’לגיריס נגד דרושפאקה. את הערב סיים עם 21 נק’ ב – 4/7 ל-2, 2/4 ל-3 ו -7/7 מקו העונשין, אליהם הוסיף 6 אסיסטים ו-6 ריבאונדים ב-27 נק’ מדד.  
תארים והישגים: זכה באליפות סרביה ובליגה האדריאטית עם פרטיזן בלגרד (2013). באליפות צרפת עם לימוז’ (2015) ובגביע הליטאי (2017). זכה במדליית הארד עם נבחרת צרפת באליפות אירופה (2015). במדליית הארד והכסף עם נבחרת צרפת עד גיל 20 (2011 ו-2012 בהתאמה) והוסיף עוד מדליית כסף עם נבחרת צרפת עד גיל 18.
לוגו מועדון מכבי תל אביב