לורנזו בראון נכלל בסגל של קטש והוא יערוך בכורה במדי מכבי. שלושת השחקנים שלא נמצאים בסגל למשחק הם אוסטין הולינס, ג'רל מרטין ודארן היליארד. 12 השחקנים שנרשמו הם ג'ון דיברתולומיאו, לורנזו בראון, ווייד בולדווין, רפי מנקו, רומן סורקין, גיא פניני, ג'ייק כהן, תומר אגמון, אלכס פוית'רס, ג'וש ניבו, יפתח זיו ובונזי קולסון.
הצהובים ירצו להמשיך בחצי הגמר את המומנטום של המחצית השניה מול גלבוע, ובמיוחד את היכולת מתחת לסלים ובמשחק המעבר. המכבים קלטו 20 כדורים חוזרים בהתקפה והשיגו 16 נקודות יותר מהיריבה בצבע. בונזי קולסון הוליך את קלעי מכבי עם 16 נקודות, לצד 15 של ווייד בולדווין ו-12 של רומן סורקין. עבור רפי מנקו וגיא פניני המפגש מול חולון יהיה פיקנטי, שכן זו הקבוצה שבה שיחקו בעונה שעברה ועימה זכו באליפות.

החולונים העפילו לחצי הגמר בזכות ניצחון 79:91 על הפועל גליל עליון. מאז אותו משחק, הם הספיקו כבר לערוך טורניר הכנה בקפריסין שבו הפסידו לאולימפיאקוס ופריסטרי היווניות. גיא גודס איבד בדרך את הגארד סי.ג'יי האריס לפציעה משמעותית, וצירף השבוע את אריק גרין, אך הוא לא יעמוד לרשותו.
הסגולים הצליחו לשמור בסגל את ג'ו רגלנד, כריס ג'ונסון, היידן דלטון, ניב משגב ופרדי בורדיון וצירפו את הסמול פורוורד שון דוסון ואת הגבוהים מרווין ג'ונס (2.13 מטרים) וקנת' קאדג'י (2.11 מ').
מכבי היא שיאנית הזכיות בגביע ווינר עם תשע כאלה, והיא מחפשת זכיה עשירית. פעמיים פגשו הצהובים את חולון במעמד גמר המפעל, ופעמיים זה נגמר בניצחון מכביסטי צמוד: 74:78 לפני 11 שנה, ו-84:86 לפני שנתיים.