היכל סאזקה בפראג יארח מחר, באיחור של שנה, את משחק הגמר שכל אירופה ציפתה לו – מכבי עלית תל אביב מול צסקא מוסקווה.
זה היה אמור לקרות לפני שנה באולימפיסקי ארנה במוסקווה, אבל הרוסים לא עמדו בלחץ ונוצחו בחצי הגמר. כאן בפראג הם משתתפים בפיינל פור הרביעי שלהם ברציפות ולראשונה עשו את דרכם לגמר בניצחון 75-84 על ווינטרתור ברצלונה.
"עכשיו אנו בלוע הארי מול אלופת היורוליג בשנתיים האחרונות שנתנה אמש הצגה גדולה כאן", אומר אטורה מסינה, מאמנה האיטלקי של צסקא.
פיני גרשון אינו מתרשם מהצהרות אלה: "הוא מנסה להעביר את הלחץ אלינו וזה לגיטימי. אבל אנחנו למדנו לתפקד בלחץ. זה לא מה שיכריע את גורל המשחק". דרך אגב פיני הגיע למסיבת העיתונאים אחרי הליכה ברגל של 8 ק`"מ כדי לא לחלל את קדושת השבת.
גם פיני בספק אם שחקניו יוכלו לחזור בתוך 48 על ההצגה שנתנו בחצי הגמר מול טאו ויטוריה
(70-85). הוא גם יודע שמרבית היתרונות שהיו לו מול ולימיר פראסוביץ`, לא יישנו מול מסינה. לאיטלקי בן ה-47 יהיה זה פיינל פור חמישי (עם שלוש קבוצות שונות) והוא רשם כבר שתי זכיות בתואר האירופי עם וירטוס בולוניה: ב-1998 בניצחון 44-58 על אאק אתונה וב-2001 עם אותה קבוצה ניצח בסדרת הגמר הראשונה של היורוליג את טאו ויטוריה 2-3 .הוא זכה גם בגביע ספורטה עם בולוניה, ארבעה פעמים באליפות איטליה (3 עם בולוניה ואחת עם טרוויזו) ועם נבחרת איטליה במדליית הכסף באליפות אירופה 1997.
אבל מה שצריך להדאיג את פיני הוא המאזן המדהים של מסינה נגד מכבי עלית תל אביב – 8 ניצחונות ואפס הפסדים. "דווקא זה מתאים לי. שברנו כבר הרבה מוסכמות בשנים האחרונות ואני מקווה שזה יקרה גם הערב", אומר גרשון.
מאז הימים העליזים בוירטון 1977, נפגשו מכבי וצסקא 21 פעמים והמאזן מורה על 9-12 למכבי
שניצחה בשני המיפגשים האחרונים שהיו בתחילת 2004 – במוסקווה 80-83 משלשה של פארקר עם הבאזר ובחצי גמר הפיינל פור בתל אביב 85-93.
צסקא היא קבוצה קשוחה, מאורגנת ולוחמת כפי שראינו בחצי הגמר כאן. השחקן מספר אחד שלה הוא הרכז היווני תיאודורוס פאפאלוקאס עם ממוצעים של 8.4 נק`, 4 אסיסטים ו-3.1 ריב`. שחקן רב גוני אחר הוא הסלובני מתיאס סמודיש עם 11.6 נק`, 5 ריב ו-39% לשלוש. לסמודיש זכרונות קשים ממכבי עלית תל אביב אחרי התבוסה שספג עם סקיפר בולוניה בגמר 2004 בתל אביב. הקלע המוביל הוא טרייג`אן לאנגדון (12.9 נק`). הרכז הפותח הוא האמריקני רוסי ג`ון-רוברט הולדן שקולע 11.2 נק` ונגד ברצלונה צלף 5 מ-7 לשלוש. .
מכבי עלית תל אביב לא נוצחה בפיינל פור מאז חצי הגמר בבולוניה 2002. ובמצב הרוח והנחישות בו נמצאים השחקנים, אין כל סיבה שזה יישנה בפראג. לא כדאי לצפות למשחק בסגנון שראינו נגד טאו. מסינה לא יאפשר לגרשון חיים קלים וזה יכול להיות גמר אמיתי, שיוכרע ממש בסיום.
בהיעדרו של דייויד אנדרסן הפצוע, יש לוויצ`יץ`, באסטון וארנולד, יתרון ברור גם אם לא יצליחו לשחזר את מה שעשו שילשום. על אנתוני פארקר כבר נאמר הכל. ואם דריק שארפ וויל סולמון ימטירו כמה שלשות, מכבי תהיה בדרך לזכיה בגביע האירופי השישי שלה והשלישי ברציפות.
"אנו חייבים זאת לאלפי האוהדים שלנו שנותנים לנו דחיפה עצומה", אומר טל בורשטיין, שחזר לעצמו והיה משחקני המפתח נגד טאו. ובדרך כלל כאשר מכבי מבטיחה, היא גם מקיימת.
פיני רוצה תואר אירופי רביעי, מסינה את השלישי
הגמר ה-13 של מכבי (סאזקה ארנה, 21:30) נגד צסקא מוסקווה, יפגיש שניים מהמאמנים המנוסים והערמומיים באירופה. מסינה מוביל 0-8 על מכבי
29/04/2006
![פיני רוצה תואר אירופי רביעי, מסינה את השלישי](http://maccabi.co.il/mtpic/news_pic_default.jpg)