בלאט: “היקמן יהיה שם גדול, ידענו שלא יהיה פשוט”

דיוויד בלאט הזהיר מפני המשבר בו נמצאת סיינה, והיה מוכן לקרב קשה: “במשחקים כאלו צריכים לדעת איך למצוא את הדרך לניצחון וזה מה שעשינו, למרות שעד הסיום התקשינו למצוא את התשובות”.

שתף כתבה

דיוויד בלאט, מאמן מכבי אלקטרה ת”א, אמר בסיום המשחק: “אמרתי לכם שיהיה קשה, ואכן היה לא פשוט. במשחקים כאלו צריכים לדעת איך למצוא את הדרך לניצחון וזה מה שעשינו, למרות שעד הסיום התקשינו למצוא את התשובות. אני חושב שהיינו צריכים ללכת אל עבר הטבעת עוד הרבה לפני כן. היה לנו יום קליעה לא טוב מחוץ לקשת, וכבר היינו בעמדת הפסד וזה נראה אבוד, אך לשמחתנו ב-1:20 האחרונות עשינו את כל הפעולות הנכונות., בטח כשחזרנו מ-6 הפרש ב-2 הדקות האחרונות”.

“זה אומר הרבה דברים טובים על הקבוצה שאנחנו בונים. כי האיטלקים עשו עבודה יוצאת מן הכלל והקשו עלינו בכל המובנים. הם שמרו איזורית כל המשחק ולא ביצענו שמירה טובה נגד זה. בנוסף, היו לנו הרבה איבודים ולא הנענו את הכדור נכון. היקמן? הוא שחקן שהולך להיות עוד אחד מהמובחרים, ומהשחקנים שאנחנו יודעים לעשות במכבי – שחקן שהגיע בלי שם ושכאן שנעשה אותו גדול. אני שמח שיש לו חוזה לעוד עונה”.

“לא פיתחנו את מהשחק הרגיל בגלל ההגנה הטובה של סיינה. בהחלט יש הרבה מה לשפר, אבל אני מעדיף ללמוד אחרי ניצחון מאשר אחרי הפסד. סמית’ עשה היום משהו מעורר כבוד. לא היה בתכנון שלי שהוא ישחק 24 דקות, אלא רק חשבתי לשתף אותו לכמה דקות כדי שיחזור מהפצעיה בהדרגה, אבל היינו צריכים אותו והוא סיפק הרבה דקות מצויינות. יוגב? צפיתי את העליות והירידות כי הוא לא עשה הכנה מלאה לעונה איתנו. הוא עדיין לא בשיאו אבל הוא יגיע. אני לא מוטרד. צריך לציין לטובה גם תומאס שהיה יוצא מן הכלל”.

המצטיין במשחק, ריקי היקמן, הוסיף: “ידעתי שיהיו כמה זריקות שאנחנו חייבים לקלוע לקראת הסיום וידעתי שנוכל לחזור מההפרש ולנצח. הם שיחקו אזורית כל המשחק. אני לא רוצה להגיד שהופעתנו כי באנו מוכנים להכל, אבל זה הפריע לקצב המשחק שלנו והקשה עלינו”.

מאמן סיינה, לוקה באנקי, סיכם: “הנענו טוב את הכדור, שיחקנו טוב ואני חושב שאנחנו בדרך הנכונה. צריך להישאר מפוקסים במטרות שלנו. השחקנים ידעו שניצחון הערב יכול ללתת לנו דחיפה להמשך העונה, ולהוכיח שאפשר להתמודד עם כל קבוצה, אבל גם אם לא השגנו זאת, יש הרבה דברים טובים לקחת מהמשחק הזה”.

משחק נהדר לריקי היקמן

לוגו מועדון מכבי תל אביב