במכבי אלקטרה ת”א לקחו קשה את ההפסד אמש (ה’) לקאחה לאבורל, ויודעים שהדרך עכשיו מסובכת הרבה יותר. אוחיון: “מאכזב. נצטרך לנצח כל משחק”.
מאמן מכבי אלקטרה ת”א, דיוויד בלאט, אמר בסיום ההפסד 70:71 לקאחה לאבורל: “מברוק לויטוריה, באמת הרגשתי וחשבתי גם אחרי החצי הראשון שאנחנו הולכים לנצח. היה ברור מה היו הבעיות במחצית הראשונה. דיברנו על איך לתקן ואני חושב שעשינו את זה, אבל פספסנו בסוף המשחק שלוש פעמים והם קלעו 3 שלשות קריטיות. עדיין, היינו בעמדת ניצחון, אבל לא הצלחנו במהלך האחרון.
“קשה להפסיד משחק כזה שהיה בידיים שלנו, אבל צריך לדעת לא לאבד את הרסן ולחזור לעצמנו. כמובן שאני מודאג, זה לא קל להפסיד בטח שלא בבית. זה הפסד קשה, אבל אנחנו צריכים להסתכל קדימה וזה אומר שנצטרך לנצח לפחות עוד פעם בחוץ, כי אנחנו בהחלט בפיגור כרגע. כל מהלך חשוב והעובדה שעשינו עבודה כל כך גרועה בריבאונד הגנה בחצי הראשון השפיעה מאוד בסוף.
אף אחד לא אומר שההמשך יהיה יותר קל. הפסדנו משחק בבית וזה קשה. לא שיחקנו מול קבוצה חלשה, אלא מול קבוצה מצויינת ולמרות זאת היינו בעמדה של ניצחון. אם לא שלושה מהלכים הגנתיים לא נכונים – היינו יכולים לקחת את המשחק. עכשיו העבודה קשה כפליים ואף אחד לא הולך להוריד את הראש. נילחם בזה בכל הכח. אני מאמין בקבוצה הזו ואמשיך להאמין. חבל על הפספוסים בהגנה בדקות האחרונות, כי אסור לאבד ריכוז בדקות קריטיות. אני מכיר את השחקנים שלנו ואת האופי שלהם ואף אחד לא יוותר”.
מצטיין המשחק, ריקי היקמן, גם כן מאמין שלא אבדו הסיכויים: “זה מאוד מאכזב כמו כל הפסד. קשה לקבל הפסד כזה ביורוליג אחרי שנלחמנו. למדנו שאנחנו צריכים לתת הגנה חזקה לכל אורך המשחק, וצריך לשים לב לריבאונד. אלה פרטים קטנים שעושים את ההבדל בין הפסד לניצחון. הפעם זה עלה לנו ביוקר. ברור שאנחנו מאוכזבים כי אף אחד לא רוצה להפסיד, אבל אנחנו מאמינים אחד בשני ואני בטוח שנשתפר. ברצלונה הפסידה לחימקי, אז הכל יכול לקרות. אני לא מסתכל על קאחה לבוראל בצורה שונה מאשר על ברצלונה. אנחנו חייבים לנסות לנצח בכל מקום”.
קפטן מכבי אלקטרה ת”א, ליאור אליהו, הוסיף: “זה מאוד מאכזב. להפסיד בנקודה בבית ועוד אחרי שהובלנו בדקות האחרונות. המשחק ברח לנו מהידיים עם סלים גדולים שלהם. לא היינו צריכים בכלל להגיע לסיטואציה הזו וזה חבל מאוד. באותה מידה שהפסדנו יכולנו גם לנצח, הבעיה היא שהגענו לסיטואציה הזו מלכתחילה”.
סילבן לנדסברג: “זה קשה ומאכזב שלא ניצחנו. נלחמנו קשה כל המשחק. הם קבוצה טובה והיה משחק צמוד מאוד. זה לא הלך כמו שרצינו. עצרנו אותם בהגנה בצורה טובה לדעתי, אבל זה לא הספיק. ברור שאנחנו חייבים לנצח, אנחנו מודעים למצב הבעייתי שלנו ואנחנו צריכים להתחיל לנצח”.
