מכבי אלקטרה ת”א שמחה לבשר על צירופו של הסנטר המרשים דארקו פלאניניץ’ (22, 2.11) שהצטיין העונה במדי שירוקי באדריאטית. ינחת היום (ב’) ב-15:00.
דארקו פלאניניץ’ צפוי לנחות היום בישראל ולחתום בשורות מכבי אלקטרה ת”א לשלוש עונות עם אופציה לעונה רביעית.
מאמן מכבי אלקטרה ת”א, דיוויד בלאט, אמר על הרכש החדש: “אנו מברכים על הגעתו של דארקו למכבי, נעזור לו להתאקלם בקבוצה מהר ככל האפשר. הוא גם כשרוני וגם צעיר, ואנחנו רואים אותו כחלק מהעתיד של הקבוצה. אנחנו יודעים שגם היום הוא יכול לתת לנו חלק מהדברים שחסרים לנו, בתור גבוה חזק, אתלטי וכשרוני. ייקח קצת זמן, צריך סבלנות, אבל אנחנו מאמינים שהוא מאוד יכול לעזור לנו”.
דארקו פלאניניץ’, בן 22, 2.11 מטר, הוא סנטר קרואטי צעיר ומרשים. פלאניניץ’ נהנה ממשחק פוסט-אפ איכותי, שחקן פיזי מאוד עם התמצאות טובה באזור הצבע, רץ את המגרש יוצא מן הכלל עבור בחור בגודלו וקולע באחוזים גבוהים מאוד מהשדה. מדובר באחד הכשרונות הצעירים המבטיחים באירופה, עם פוטנציאל ל-NBA.
פלאניניץ’ הוא קרואטי שנולד בבוסניה וגדל בקבוצת שירוקי הבוסנית. בעונה שעברה הפך לשחקן מפתח בקבוצה והשנה מעמיד ממוצעים מרשימים של 15.7 נקודות ו-6.1 ריבאונדים למשחק בליגה האדריאטית, כשהוא קולע ב-66 אחוז מהשדה ו-85 אחוז מהעונשין.
לאחר 15 מחזורים בליגה האדריאטית הוא מדורג ראשון בנקודות, שני במדד משוקלל (20.4), שלישי באחוז מהשדה, שביעי בריבאונדים (שלישי בריבאונד התקפה), שלישי בחסימות וראשון בסחיטת עבירות (6.6 למשחק).
בקיץ האחרון פלאניניץ’ היה עסוק מאוד. זה התחיל במחנה “יורוקאמפ” היוקרתי בטרוויזו, המרכז את מיטב הכשרונות הצעירים מכל רחבי אירופה, בסיומו נבחר פלאניניץ’ לחמישיית הטורניר. משם הוא המשיך לליגת הקיץ של ה-NBA ושותף ב-3 משחקים במדי ניו-אורלינס הורנטס.
לאחר מכן הוא זומן לסגל נבחרת קרואטיה ושיחק במוקדמות אליפות אירופה, שלב אותו סיימה קרואטיה במאזן מושלם 0-8. פלאניניץ’ תרם 4.6 נקודות בממוצע עם 78 אחוז מהשדה.