מכבי מתכוננת בבירה לגמר הגביע מול הפועל ירושלים. קטש: “רוצים את זה ומוכנים לזה. אתגר גדול לפנינו”. מרטין: “אנחנו טעונים ורוצים להביא את התואר הביתה”
מכבי Playtika תל אביב תתמודד בחמישי בערב (20:45, שידור ישיר ב-5SPORT – ערוץ 55) מול הפועל ירושלים במסגרת גמר גביע המדינה בכדורסל. המשחק ייערך בארנה בבירה, שם ניצחו בעבר הצהובים שניים מ-11 המפגשים בין הקבוצות במעמד ההכרעה של התואר השני בחשיבותו בזירה המקומית.
“יש חבר’ה שחדשים יותר בישראל, אבל הם מבינים את חשיבות הגביע למועדון ולאוהדים”, הבהיר הקפטן ג’ון דיברתולומיאו, שהניף את הגביע לפני שנתיים. “הם אולי לא שיחקו בגמר הזה בעבר, אבל הם רגילים למשחקים מהסוג הזה ויהיו מוכנים. בכל עונה זו מטרה חדשה של קבוצה חדשה. לעובדה שניצחת או הפסדת בעבר אין חשיבות בהווה. צריך להגיע השנה ולנצח, זאת המטרה”.


“המסר שאנחנו מנסים להעביר לשחקנים הוא שזה שבוע מיוחד”, קבע המאמן עודד קטש, שזכה בעצמו בגביע מספר פעמים כשחקן מכבי ופעמיים כמאמן הפועל ירושלים. “בגביע הכל יכול לקרות, אין משמעות למיקומים ולתוצאות. אנחנו רוצים את זה ומוכנים לזה. אתגר גדול לפנינו. רוצים לבוא לנצח את זה, לבוא להתרגש”.
“לפעמים יש תחושה שמכבי אמורה לקחת וזה אמור להיות בקלות”, הוסיף קטש. “אנחנו משחקים מול קבוצה טובה שמשחקת בבית. תהיה פה אווירה טובה שאני מכיר היטב. אנחנו מתרגשים ודרוכים. שתי הקבוצות מצפות לשחק טוב יותר מאשר בחצי הגמר ויודעות שזה מה שצריך לקרות כדי לזכות בגביע”.


כשנשאל באימון מהי החשיבות של זכיה בתארים עבור מועדון הכדורסל מכבי תל אביב, השיב ג’רל מרטין: “חשובה מאוד. החבר’ה מדברים על זה כבר שבוע בחדר ההלבשה. אנחנו טעונים ורוצים להביא את התואר הביתה. זו (לורנזו בראון) הוא עמוד השדרה של הקבוצה, הוא מניע אותנו והמנהיגות שלו הייתה נהדרת עבורנו. אנחנו צריכים להיאבק חזק, לפתוח באגרסיביות ולשחק בסגנון שלנו”.