מכבי אירחה עד היום את נתניה 7 פעמים ובכולם ניצחה. בחרנו להתמקד במפגש הראשון בין השתיים בעונת 85/86.
בעונת 85/86 נפגשו מכבי ת”א ואליצור נתניה (הגלגול הקודם של ברק נתניה) לראשונה. המפגש ה-1 בין הקבוצות נערך במסגרת המחזור ה-8 של הליגה. מאחר והליגה הייתה בעלת 11 קבוצות, מידי שבוע הייתה קבוצה אחת חופשית ולמעשה היה המשחק בין הקבוצות המשחק ה-7 של כל אחת מהן בליגה. מכבי הגיעה למשחק עם מאזן חלק- 6:0. לנתניה היה מאזן מצוין- 5:1.
מכבי מודל 86′ אומנה ע”י צביקה שרף ועוזרו היה משה ויינקרנץ. קפטן הקבוצה היה מיקי ברקוביץ’, ואליו הצטרפו בחמישייה קווין מגי, לי ג’ונסון, מוטי ארואסטי ודורון ג’מצ’י. על הספסל המתינו האווי לאסוף, חן ליפין וקורקי נלסון ו-8 שחקנים אלו היו בעצם הרוטציה של הקבוצה. את ההרכב השלימו חבר’ה צעירים שעלו מן הנוער.
נתניה 86′ הייתה סיפור מעניין: קבוצה שעלתה מהליגה ה-2 ובנתה, בסיועו הכלכלי של איש העסקים ניל גילמן קבוצה מצוינת בקנה מידה ישראלי. עיקר הקבוצה היה השחקנים קרל נברסון, ווילי סימס, טרי פייר, הול, פל, ודני ברכה. הקבוצה שאותה אימן יוסי הררי פתחה את העונה היטב והפגינה כדורסל שובה עין.
המשחק ביד אליהו נערך ב-21/10/85 וריתק אליו 5000 צופים (כמות קהל גבוהה למשחקי ליגה בימים ההם) אולם מכבי שלטה בו בצורה מוחלטת. מכבי הוליכה במחצית 53:35 והמחצית השנייה קלעה מכבי, שימו לב- 81 נקודות! בדרך לניצחון ענק 134:93.
קלעו למכבי: מגי 30,ג’ונסון 28,ג’מצ’י 23, מיקי 17, לאסוף 14, ארואסטי 10, ליפין 5, נלסון 5, רון שטרייכמן 2. נתניה: סימס 22, נברסון 16, הול 15, פל 13, פייר וברכה 9 כ”א, כהן 5, פוגל ורביב 2 כ”א. שפטו זגול והרמן.
הקבוצות נפגשו אותה עונה עוד 4 פעמים: ברבע גמר הגביע (ניצחון דחוק למכבי ביד אליהו), בגומלין בליגה (נצ’ למכבי), ובשני משחקי גמר הפלייאוף: בראשון ניצחה מכבי 104-97 אחרי שכבר הוליכה 80-52, ובשני ניצחה מכבי וזכתה באליפות אחרי קרב צמוד- 105:103.
אז מה עשתה מכבי עד היום בבית מול נתניה?
מכבי ארחה עד היום את אליצור נתניה 7 פעמים בלבד במסגרת הליגה והפלייאוף ביד אליהו. את כל 7 המשחקים הללו מכבי ניצחה. אבל בנוסף נערכו ביד אליהו משחקים נוספים בין הקבוצות: במשחקי גביע, או פיינל פור, או במשחקים שנתניה ארחה בליגה/פלייאוף (והיו לפחות 2 כאלו אם לא יותר). כך או כך, נתניה מעולם לא ניצחה את מכבי בהיכל, לא משנה באיזו מסגרת ומי ארח. דייויד בלאט אגב מעולם לא אימן את מכבי נגד נתניה.
קטעי וידאו נוספים ממשחקים שונים בין מכבי לנתניה ביד אליהו
1986- ניצחון 98:96 ברבע גמר הגביע
1986- הניצחון 105:103 שהעניק למכבי את האליפות והנצ’ בסדרת הגמר 2:0
1987- הניצחון 105:91 במסגרת הליגה (אליצור ארחה את המשחק)
2010- הנצ’ בליגה 88:60
2010- נצ’ בחצי גמר הגביע 81:65
2010- נצ’ בחצי גמר הפיינל פור 104:78