מכבי אלקטרה ת”א תארח מחר (21:00, ערוץ 10 ו-5 HD) את ז’לגיריס קובנה הליטאית, במשחק אותו מוכרחים הצהובים לנצח כדי להישאר בתמונת ההצלבה.
ממשחק עונה למשחק עונה. רגעי השיא של העונה לא מפסיקים להגיע, ועכשיו עומדת מול הצהובים משימה חשובה: להשיג ניצחון הערב (21:00, ערוץ 10 ו-5 HD) על ז’לגיריס קובנה, כדי להמשיך לחלום על העפלה לשלב הפלייאוף של היורוליג. ניצחון של הצהובים בתופסת ניצחון של ברצלונה על קאנטו באיטליה, יעלה את מכבי אוטומטית מהמקום השני כבר מחר. הפסד של ברצלונה באיטליה, יכריח את הצהובים לנצח בקטלוניה במחזור הסיום, בהנחה שקאנטו תנצח את ז’לגיריס.
בשני ימי האימונים מאז הניצחון על הפועל ירושלים, ניכרת רצינות ודריכות רבה, שהתאפיינה בין היתר באימונים ארוכים ויעילים מאוד. האימון המסכם אמש אף התנהל במצב רוח טוב מרומם מאוד, כששחקני הקבוצה חגגו פעמיים: יום הולדת לגארד הקבוצה דמונד מאלט, ואת הפיכתו של הסנטר סופוקליס שחורציאניטיס לאבא לאחר הולדת בנו הבכור. היווני ביקש לשחק במשחק החשוב מול ז’לגיריס, וימריא מיד בסיומו לפגוש את בנו.
“אנחנו עומדים בפני משחק קריטי”, אמר דייויד בלאט במסיבת העיתונאים, “כל הלחץ עלינו אבל אנחנו צריכים לעמוד בזה, להציג משחק טוב ולנצח. זל’גיריס אומנם לא ניצחה בטופ 16, אבל שלושה משחקים הם שיחקו טוב. הם קבוצה מסוכנת, כישרונית ויש לה כלים רבים שמבצעים סוגים שונים של פעולות התקפיות ברמה הגבוהה ביותר ובוודאי המון איכויות אישיות. הם יתנו פייט רציני מולנו. אנחנו נבוא ונסמוך על עצמנו בכל מה שקשור לסיכויי העפלה ועל הקהל האדיר שלנו שדוחף אותנו זמן רב”.
על הפזילה למשחק של ברצלונה בקאנטו, אמר בלאט: “זה יהיה משחק קשה מאוד לברצלונה. קאנטו בבית היא קבוצה טובה באופן משמעותי מאשר זאת שמשחקת בחוץ. אמרתי שאני חושש מהמשחק כי עבור ברצלונה זה לא משחק של חיים ומוות. אבל זה לא מה שמעסיק אותי כרגע, רק המשחק מול ז’לגיריס”.
על אוחיון אמר בלאט: “אני לא יודע אם הוא הברומטר שלנו, כמו שהוא שחקן טוב שתורם הרבה ומצפים ממנו להפגין יציבות. אני שמח שהוא עושה את העבודה. יוגב עושה שירות טוב לכל השחקנים הצעירים. כשאתה תורם בשני הצדדים של המגרש, אתה תמיד תהיה טוב ויוגב משפיע על המשחק גם בהתקפה וגם בהגנה. הוא תמיד בא לתת הכל וזה מה שהופך אותנו לשחקן משמעותי”.
יוגב אוחיון, שנמצא בכושר מצויין כאמור, הוסיף: “קודם כל זה משחק הכי חשוב של העונה. נצטרך להגיע מרוכזים ולבצע את מה שעבדנו עליו ב-3 הימים האחרונים. אנחנו צריכים את הדחיפה של הקהל. הם יבואו להילחם ומבחינתנו אין דרך חזרה, אסור להפסיד. אנחנו לא צריכים להסתמך על אף קבוצה. אנחנו הולכים צעד אחר צעד, קודם שננצח ואחרי זה נראה”.
קית’ לנגפורד התייחס גם הוא למשחק: “הגורל בידנו ואנחנו לא צריכים להשען על אף קבוצה. אם קאנטו תפסיד זה יהיה נהדר, אבל אנחנו צריכים לנצח. העובדה שאנחנו משחקים הרבה העונה עוזרת לנו להיכנס לקצב הנכון וזה יתרון גדול. מקווה שנראה את זה גם מול ז’לגיריס”.