הערב: מכבי מתארחת במדיסון סקוור גארדן

מכבי ת”א תקיים הערב (19:00, ספורט5+ לייב) משחק ראווה נגד קבוצת הניו יורק ניקס באולם המדיסון סקוור גארדן. כל הכנסות המשחק הן תרמו לעמותת ‘מגדל אור’. הקבוצה צפתה בסרט “שגרירי הכדורסל”, בו מוקדש פרק למכבי ת”א.

שתף כתבה

אחרי שעברה בהצלחה את משחק הפתיחה של היורוליג לעונת 2009/2010 עם ניצחון ביתי על לובליאנה, מכבי אלקטרה תל אביב תקיים שני משחקי ראווה על אדמת ארצות הברית, כשהראשון יתקיים הערב (19:00, ספורט5+ לייב) נגד הניו יורק ניקס. בביקורה האחרון של הצהובים שאולם המפורסם באולם, מדיסון סקוור גארדן, נוצחה מכבי שאומנה ע”י עודד קטש 85:112. כל הכנסות המשחק הן תרמו לעמותת ‘מגדל אור’.

הקבוצה ערכה אתמול (שישי) אימון ראשון בניו-יורק והיום בצהריים שעון ניו-יורק תקיים אימון נוסף לקראת המשחק מול הניקס. האימונים לא נערכים במדיסון סקוור גארדן אלא במגרש אימונים באחד ממועדוני הספורט בעיר. בשישי בערב שעון ניו יורק נערכה הקרנה חגיגית של הסרט הדוקומנטרי “שגרירי הכדורסל”, סרטו של הבמאי האמריקאי ביירון האנטר שישודר ל-81 מיליון בתי אב בארה”ב ברשת ABC. יו”ר מכבי אלקטרה ת”א, שמעון מזרחי, היה אורח כבוד בערב החגיגי, שנערך בקומה ה-15 בבניין מערכת “ניו יורק טיימס”.

מכבי באימון בני יורק (צילום: נועם גלאי)

אורחים נוספים באירוע היו וולטר שצ’רביאק כוכבה האגדי של ריאל מדריד, דייויד ריברס, עם קריירה מרשימה של 14 שנה באירופה, כשבשיאו הוביל את אולימפיאקוס לזכייה ביורוליג ב-1997 והיווני הענק פאניוטיס פאסולאס. מזרחי זכה לברכות רבות מהמארחים האמריקאים, שהגדירו אותו כ”מי שהציב את הסטנדרטים הגבוהים ביותר באירופה של ניהול מועדון כדורסל”.
אחד הפרקים בסרט מוקדש למכבי ת”א, להצלחתה הגדולה באירופה ולמשיכה הגדולה של שחקנים אמריקאים אל המועדון. בין היתר מרואיין בסרט אריאל מקדונלד שמסביר על הטירוף שקיים בארץ סביב הקבוצה ושחקניה המובילים. מזרחי זכה גם להפתעה מרגשת כשהמארגנים העבירו לו שיחת טלפון מכוכב העבר קן בארלו, שעזר להם רבות בהכנת הסרט.

“מאוד מרגש עבורי להיות בעיר ולשחק מול הניקס”, אמר היום ויזנייבסקי. “צריך להבין שכאן גדלתי. כמו שילדים בישראל גדלים עם החלומות שלהם, אני גדלתי בניו יורק וחלמתי לשחק בניקס. בשביל אנשים פה, המדיסון סקוור גארדן זה מרכז העולם מבחינת כדורסל”.

“זו פעם ראשונה שאשחק מול קבוצת NBA”, הוסיף הרכז. “ננסה ליהנות ממה שצפוי לנו, עד עכשיו אנחנו נהנים מאוד מכל מה שקורה סביב הקבוצה. אני מתרגש כי המשפחה שלי תהיה פה”.

מכבי באימון בני יורק (צילום: נועם גלאי)

ובאשר ליריבת מכבי, במשחקם האחרון לפני המפגש מול הצהובים, גברו 89:93 על השכנה ניו ג’רזי נטס. הבולטים בשורות הקבוצה הניו יורקית הם הגארד המקפץ נייט רובינסון, הפורוורד דיוויד לי, והפורוורד הותיק אל הרינגטון. הרכש המעניין שעשתה הקבוצה הקיץ הוא דארקו מיליצ’יץ’, שמגיע מהלייקרס. שחקנים נוספים שיש לשים לב אליהם הם ווילסון צ’נדלר, דניאל גלינארי המוכר למכבי מארמני מילאנו, ושני הרוקים החדשים, גו’רדון היל וטוני דאגלס.

על הקווים עומד מייק דאנטוני, בעונה שנחשבת עבור הניקס כעונת מעבר, מאחר שב-2010 ינסו לחזק משמעותית את הקבוצה עם לברון ג’יימס, דוויין ווייד או כריס בוש. דאנטוני, זכה בשני גביעי אירופה במהלך שנות השמונים כשחקן טרסר מילאנו, כשגבר בשני הגמרים על מכבי תל אביב.

לאחר המשחק תמריא הקבוצה ללוס אנג’לס, שם תקיים את משחקה השני בארצות הברית, נגד הלוס אנג’לס קליפרס. לאחר מכן תשוב הקבוצה ארצה ותתכונן למשחק הראשון בליגת ווינר נגד מכבי חיפה ברוממה.

לוגו מועדון מכבי תל אביב