הפסד לישראל מול פורטוגל, משחק שיא לאליהו

הסיכויים לעלות לרבע הגמר קטנו הערב בצורה משמעותית לאחר הפסד לפורטוגל הכשרונית 85-94. אליהו במשחק שיא והלפרין המצוין לא עזרו.

שתף כתבה

אחרי הניצחונות המרשימים על סרביה וקרואטיה הזדקקה הערב נבחרת ישראל של צבי שרף לניצחון על פורטוגל כדי להשאר חזק בתמונת העליה לשלב רבע הגמר אבל משחק נרפה של הנבחרת מול האתלטיות של פורטוגל לא נתנו לישראל סיכוי כבר מהרבע הראשון, והמשחק הסתיים בהפסד 85-94. הנבחרת נראתה מאד עייפה לאחר הקיץ הארוך שעברה ורק ליאור אליהו היה מצוין עם 29 נק’ ו-9 ריב’. הלפרין, שחקן צהוב נוסף היה טוב עם 19 נקודות.

גומז מעל גרין הערב במדריד

כבר מהפתיחה עלו הפורטוגלים ל-0-8 והמשיכו לרוץ עד 5-15 אחרי 5 דקות, בראשותו של גומז המצוין וג’ורדאו. ההפרש הגיע כבר ל-17 נק’ ולרבע הראשון ירדה ישראל בפיגור 14-28. ליאור אליהו יחד עם טפירו שנכנס טוב למשחק רק ברבע השני הצליחו להוריד עד 21-30, אבל פסק זמן פורטוגזי עצר את המומנטום של ישראל. אליהו קלע חצי מנקודות הנבחרת אך למחצית ירדה ישראל בפיגור 34-46.

הרבע השלישי של הנבחרת לא היה שונה מהאחרים. גומז היה נפלא והריץ את פורטוגל לפער שיא של 19 נקודות ובסיום הרבע 48-65. דווקא ברבע האחרון התעוררה ישראל בעיקר בגלל כניסתו של מתן נאור ויכולת מצוינת של הלפרין אבל הצליחה לקזז את ההפרש עד 8 נק’ ובסיום נוצחה 85-94.

קלעו לישראל: אליהו 29 (9 ריב’), הלפרין 19, נאור 12, טפירו (6 אס’) פניני וחג’ג’ 7 כ”א, גרין ורוברטס 2 כ”א.


לפורטוגל: גומש 23 נק’ (11 ריב’), ג’ורדאו 20, דה סילבה 13 (9 אס’), סנטוס 12.


כעת חייבת ישראל לנצח את המארחת ספרד ביום שלישי בערב כדי להשאיר לעצמה סיכוי תאורטי לעליה לשלב רבע הגמר.

לוגו מועדון מכבי תל אביב