“זכות לאמן שחקן כמו ג’ייק”

מכבי Playtika תל אביב גברה 84:91 על נס ציונה בחוץ, קטש פירגן לפורוורד הווותיק. כהן: “גאה בחברים על כך שלא ויתרנו”

שתף כתבה

מכבי Playtika תל אביב גברה 84:91 על עירוני נס ציונה, בזכות ריצת 0:9 בדקה האחרונה. הצהובים של עודד קטש השיגו ניצחון רביעי ברציפות בכל המסגרות והשתפרו למאזן 3:16 בליגה. כל זאת, כשביום חמישי מצפה למכבים קרב איתנים עם באסקוניה במאבק ישיר על מקום בפלייאוף.
“היה חשוב שלא נחשוב שיהיה לנו קל, אבל אני לא חושב שעשינו את זה”, סיכם מאמן מכבי עודד קטש לאחר הסיום, “היה קשה למצוא את האנרגיות אחרי שבוע כזה אינטנסיבי. מצאנו אותם. החטאנו המון זריקות פנויות וזה קצת הוריד אותנו, וזה גם השפיע איכשהו על ההגנה שלנו. אבל לא ציפיתי שזה יהיה קל”.
קטש התייחס להופעה של ג’ייק כהן, שקלע 23 נקודות: “זכות גדולה לאמן שחקן כזה. גם אם הוא משחק יותר או פחות, הוא תמיד נשאר חיובי ותמיד מסתכל על המשחק הבא, וגם תוך כדי משחק על המהלך הבא. הוא וג’ון, כשהם תורמים ככה, הם יותר קולניים וזה מוסיף לנו המון – גם חוכמה, גם ניסיון וגם אנרגיות טובות”.

“תהיה טעות לחשוב שאחרי שבוע שעבר, זה יקרה בקלות”, אמר המאמן במבט על המפגש עם באסקוניה ביום חמישי, “אמנם באסקוניה לא שם כמו פנרבחצ’ה או אנאדולו, אבל זו קבוצה שמשחקת לא פחות טוב. זו קבצה מאוד מסוכנת עם שחקנים איכותיים מאוד. שיטה מיוחדת. זה לא הולך להיות יותר קל מהמשחקים האחרים, ויש לנו עוד דרך ארוכה כדי לעמוד במטרות שלנו”.
“התמדנו, הם נתנו לנו פייט”, אמר כהן, שגם קטף 8 ריבאונדים, “קופר, ביוקנן וביי קלעו סלים גדולים, די.ג’יי קופר שיחק מדהים. באמת היינו צריכים להרוויח את הניצחון הזה. אני גאה בחברים על כך שלא ויתרנו. היו כמה פעמים שהיינו יכולים להוריד את הראש ולהגיד שזה לא היום שלנו, אבל המשכנו להילחם, המשכנו לעבוד קשה וזה ממש חשוב במשחקים שכאלה”.
“שיחקתי בתוך הקצב. החברים לקבוצה עשו עבודה טובה, אני בחור שרק מנסה לשמור על הקצב ולשחק בדרך הנכונה”, אמר על עצמו הפורוורד הישראלי, “החברים מצאו אותי פנוי הרבה פעמים  והיו לי סלים קלים”.

“רומן ואני משחקים ביחד זמן רב, בנבחרת ופה”, הוסיף כהן על שיתוף הפעולה שלו עם סורקין, שקלע 12 נקודות, “הכימיה שלנו טובה מאוד, הוא בחור נהדר. זה נחמד שהוא מוסר לי בחזרה. בדרך כלל אני זה שמחלק לו את כל האסיסטים, ולאחרונה הוא מחזיר לי. אני ממש גאה בו, הוא משחק נהדר”.

“היה משחק קשה, הם שיחקו טוב בהתקפה”, אמר הקפטן ג’ון דיברתולומיאו, “צריך להחמיא לג’ייק, הופעה נהדרת שלו. הוא בהחלט נתן משחק כדורסל מצוין. אי אפשר להגיד עליו דברים רעים. אני לא אובייקטיבי, הוא החבר הכי טוב שלי בקבוצה 5 שנים. הוא גם קול משמעותי בחדר ההלבשה, מנהיג אמיתי”.
“הדברים מסתדרים לנו, יש יותר שטף במשחק ככל שהזמן עובר ואנחנו רוצים להמשיך ככה”, הוסיף הגארד הוותיק, “קשה לשים את האצבע על הסיבה. לוקח זמן לדברים טובים לקרות. עלינו להמשיך להשתפר ולדחוף קדימה. גם לא מזיק לקלוע כמו שקלענו מול אפס”.

לוגו מועדון מכבי תל אביב