לעבור את שער הגיא

מכבי תתמודד הערב במלחה במשחק המשלים של המחזור השני בליגת העל, מול גיא גודס והפועל ירושלים שנמצאת בתקופה טובה (20:50, ערוץ 10)

שתף כתבה

4 מחזורים עברו חלפו על ליגת העל העונה, ומשחק אחד חסר, ודווקא המשחק החסר הוא הגדול ביותר של הכדורסל הישראלי בעשור האחרון, באולם מלחה בירושלים בין מכבי ת”א להפועל ירושלים (20:50, ערוץ 10). היסטוריה גדולה יש במפגשים בין הקבוצות ובהיסטוריה זו נגענו במשך השבוע ועוד ניגע בהמשך, אבל בנתיים צריך לדבר גם על ההווה.

שתי הקבוצות שיחקו ביום ראשון משחקים קלים מול יריבות נוחות מאד והביסו אותן ללא תנאי, מכבי על קרית אתא וירושלים על עירוני ר”ג. לשתי הקבוצות היו יומיים של אימונים והכנות למשחק שהסתיימו הערב באימונים המסכמים ומסיבות עיתונאים לקראת המשחק. במכבי מודעים לחשיבות המשחק לא רק מבחינת המיקום בטבלת הליגה, כאשר ניצחון ישאיר את הצהובים כקבוצה היחידה שלא נוצחה העונה וישיב אותם למקום הראשון אלא גם ליוקרה במשחק, להתעניינות בו ולחשיבות הרבה אצל אוהדי הקבוצה.

לפני שנה במלחה – כספי מטביע את אורלנד

לקראת המשחק אמר ד’אור פישר: “הולך להיות מאוד מעניין מחר. זו השנה הראשונה שלי ואני מחכה למשחק הזה, סיפרו לי שיש יריבות רבה ושתמיד יש משחקים טובים בין הקבוצות הללו. אני אוהב את הלחץ של משחקים כאלה”.
המאמן, אפי בירנבוים: “במשך הרבה שנים ידוע שזה משחק מעניין לכל הכדורסל הישראלי. התכוננו טוב, יש התרגשות לקראת המשחק ונבוא בשביל לנצח. אימנתי במלחה במשך תקופה יפה, אבל השחקנים שלי יודעים מה מצופה מהם. גם אלה שלא מכירים את היריבות שיחקו בכל העולם ושיחקו בקולג’ בגיל 18 מול 40 אלף צופים. הם יודעים שיהיה חם, שיהיה הרבה רעש והם מוכנים לזה”.
טרה סימונס: “לא ראיתי את הפועל ירושלים עדיין, אבל אני בטוח שזו קבוצה טובה מאוד. נראה מחר אם האווירה במשחקים כאלה טובה כפי שסיפרו לי. יהיה קשה, זה בטוח”.

אליהו מטביע את מלחה בגביע ווינר בשנה שעברה

דרק שארפ כבר לא מתרגש: “הייתי שם כל כך הרבה פעמים, אני אוהב לשחק שם. יהיה משחק קשה ונצטרך לתת את הלב שלנו שם. אנחנו צריכים לנצח כל משחק, אני לא חושב שזה יותר חשוב בגלל תקופה כזאת או אחרת. אנחנו בסדר גמור, הולך לנו לא רע, היינו יכולים להיות במצב הרבה יותר גרוע”.

ובצד האדום, גם כן הרבה התרגשות לקראת המשחק. המאמן גיא גודס יפגוש את האקסית: “הייתי במכבי שמונה שנים וזה היה בית חם עבורי. בראשון לציון היה לי מאזן טוב נגדה ואני מקווה שאשמור עליו גם כאן. יהיה משחק מעניין, בעיקר בגלל שהוא במלחה. הרבה אנשים מחכים למשחק, שיעשה טוב לכדורסל כולו. צריך לעשות הפרדה בין מכבי של היורוליג לזו של הליגה. קשה להם באירופה, אבל בליגה המשחקים קלים יותר ובינתיים הם בלתי מנוצחים. שתי הקבוצות עדיין לא מחוברות”.

טימי באוורס: “אני מתרגש. זה משחק גדול בשבילנו. כל הזמן אומרים שהם לא חזקים כמו בשנה שעברה ובסוף הם מגיעים למעמדים המכריעים. יהיה כיף לשחק מול דרור חג’ג’. שיתפנו פעולה במשך שנתיים והוא חבר טוב שלי”.

חג’ג’
בירושלים בעונה שעברה. מחר יקווה לשמוח

ארז מרקוביץ’: “נגד מכבי יש תמיד הרגשה טובה, במיוחד שזה במלחה עם האווירה המחשמלת. אנחנו מחכים למשחק. אלו משחקים שכולם באים בטירוף, אם אתה רוצה או לא. יש אסיפה יותר טקטית ופחות צריך להטריף אותנו. בכל משחק נגד מכבי, אני אומר לעצמי שככל שנתמקד במכבי יותר ככה נוציא את עצמנו מפוקוס. אני מאמין שעדיף לנו להתמקד בעצמנו ולא במכבי”.


וכמו בכל פריוויו העונה, כמה נקודות מעניינות לקראת המשחק המסקרן

1. המשחק האחרון בין הקבוצות שהתקיים בשנה שעברה בהיכל והסתיים בניצחון צהוב 111-113 אחרי הארכה, היה המשחק בו נקלעו הכי הרבה נקודות אי פעם במפגשים בין הקבוצות – 224.

2. את המשחק הכי גדול במדי מכבי שלו נתן שרון ששון במלחה, בניצחון לפני שלוש שנים. המשחק ההוא נחשב לאחד ממשחקי השיא של הכדורסל הישראלי בכל הזמנים.

3. מאזן המפגשים בין הקבוצות הוא 10-80 למכבי, אחרי 90 משחקים מקום המדינה. את המפגש הראשון ניצחה מכבי 46-86 בעונת 1954/55 במחזור ה-11.

4. הפעם הראשונה שמכבי הגיעה למלחה, היא בכלל שיחקה מול מכבי ר”ג, במשחק שחנך את האולם הירושלמי. מאותו משחק זכורה בעיקר הקליעה מכל המגרש של דורון ג’מצ’י בסיום המחצית הראשונה.

5. אפי בירנבוים אימן רק 2 עונות במלחה ובעונתו הראשונה שם השיג את יתרון הביתיות בסדרת הגמר מול מכבי, אך הפסיד את האליפות לפיני גרשון שהחליף את יורם חרוש בתפקיד המאמן ולעודד קטש בעונתו האחרונה במכבי.

6. רק שחקן אחד בסגל של מכבי שיחק אי פעם בהפועל ירושלים וזהו דרור חג’ג’. גם בירושלים יש רק שחקן אחד ששיחק במכבי וזהו שרון ששון.

לוגו מועדון מכבי תל אביב