מהיום – מכבי “אלקטרה” ת”א

אחרי קרוב ל-40 שנה, הספונסר הראשי של מכבי ת”א השתנה. מהיום אמרו – מכבי אלקטרה ת”א!

שתף כתבה

אחרי קרוב ל-40 שנה, קיבלה היום מכבי ת”א לחיקה ספונסר ראשי חדש, חברת אלקטרה. הסיכום שהושג בין הצדדים לפני כחודשיים וחצי יצא היום לדרך.

נותנת החסות החדשה של מועדון הכדורסל מכבי תל אביב היא “אלקטרה” וזאת באמצעות שלוש חברות “אחיות” – “אלקטרה מוצרי צריכה ישראל”, החברה המובילה בישראל את שוק מוצרי החשמל, ויחד איתה “אלקטרה בע”מ” ו”אלקטרה נדל”ן”. בשלב הראשון נחתם חוזה ל-5 השנים הקרובות, בתנאים שאינם פחותים מאלה שהוענקו לקבוצה ע”י “עלית”.
החל ב-1.7.08 תיקרא הקבוצה “מכבי אלקטרה ת”א”.
ארז ויגודמן, נשיא ומנכ”ל קבוצת “שטראוס” אמר במעמד החתימה לפני כחודשיים וחצי: “אנו מסירים את הכובע בפני קבוצת הכדורסל מכבי תל אביב ובפני הנהלת הקבוצה על ההישגים הגדולים ויוצאי הדופן לאורך השנים ועל האופן שבו מנוהלת הקבוצה בשנים הללו. החלטנו כי לאחר 40 שנים של שיתוף פעולה, הגיעה העת לסיים את החסות מתוך רצון לאפשר למותג “עלית” להתחדש ולפתח ערוצי פנייה חדשים ונוספים למול הצרכנים, תוך מחויבות לבצע העברת מקל מסודרת לנותן חסות חדש שיסייע בידי מכבי תל אביב לשמר את ההישגים הגדולים שצברה במסע המשותף עם “עלית” במהלך השנים. אני משוכנע שגם בעתיד נראה שיתופי פעולה בין מכבי לבין קבוצת “שטראוס” בכלל ומותג “עלית” בפרט, ומאחל לקבוצה המשך בהצלחות הגדולות “.
מנכ”ל “אלקטרה מוצרי צריכה ישראל”, יקי ודמני: “אנו גאים שמכבי תל אביב בחרה בנו כספונסר הראשי. מדובר בשני גופים המובילים בתחומם ואין לנו ספק שזהו חיבור אופטימלי והרכב מנצח. אנו מאמינים ובטוחים שזו תחילתו של פרק מפואר שיימשך שנים רבות. מבחינתי האישית זו סגירת מעגל מרגשת, מאחר שאני מנוי קבוע של הקבוצה ומלווה אותה במשחקים במשך עשרות שנים. הסיפוק הוא עצום”.
מימין: מייקי זלקינד, פדרמן, מזרחי, דני זלקינד ויקי ודמני במעמד החתימה
“אלקטרה מוצרי צריכה ישראל” הינה חברה שעיסוקה ייבוא, שיווק, מכירה והפצה של מזגנים, מוצרי חשמל ביתיים, מחשבים ומכשירים סלולאריים. החברה הינה חברה פרטית מקבוצת “אלקו” החזקות והיא הגדולה והמובילה בישראל בתחום פעילותה. מחזור המכירות של החברה הינו כ-2.5 מיליארד ₪ ומועסקים בה כ- 1,500 עובדים.
החברה מובילה בישראל את שוק המזגנים הביתיים, ששני מותגיה – “אלקטרה” ו”אלקו” מחזיקים בכ-45% נתח שוק ומובילים בחדשנות ובטכנולוגיות ייחודיות. החברה מייבאת ומשווקת מגוון רחב של מוצרי חשמל של מותגים בינלאומיים ידועים.
חלק מרכזי בפעילותה של “אלקטרה מוצרי צריכה ישראל” הינן 2 רשתות חשמל מתמחות – “שקם אלקטריק” ו”מחסני חשמל”, אשר באמצעות 64 סניפי שתי הרשתות היא מגיעה לכל בית בישראל. החברה שותפה ב- 50% בחברה המשווקת בלעדית את המכשירים הסלולאריים של “סוני אריקסון” וכמו כן נכנסה לאחרונה לתחום המחשבים הביתיים.
המותג “אלקטרה”, המזוהה יותר מכל עם שלוש החברות, מופיע על מגוון רחב ביותר של מוצרים ביניהם מזגנים ביתיים, מערכות מיזוג תעשייתיות, מקררים, מקפיאים, מכונות כביסה, מייבשים, מדיחים, תנורים, מסכי טלוויזיה ואף מעליות, כאשר מחזור המכירות של המותג כ-2 מיליארד ₪.
יו”ר מועצת המנהלים של אלקטרה מוצרי צריכה ישראל הוא דני זלקינד, המשמש גם כמנכ”ל משותף של אלקו החזקות.
מנכ”ל החברה הוא יקי ודמני, שנכנס לתפקיד לפני שנה וחצי. בין תפקידיו הקודמים- מנכ”ל רשת “אייס”, מנכ”ל “טמפו” וסמנכ”ל המכירות של “עלית”.
מימין: שרף, יקי ודמני, מייקי זלקינד, דני זלקינד ופדרמן
מי שייהנה גם מההסכם ומהחשיפה הן שתי החברות האחיות של “אלקטרה מוצרי צריכה ישראל” שהן שותפות להסכם החסות – “אלקטרה בע”מ” שהיא מחברות הבניה הבולטות והמובילות בישראל המתמחה בנוסף במערכות מיזוג אוויר תעשייתיות, דרגנועים ומעליות. מנכ”ל החברה הוא איתמר דויטשר. החברה השנייה היא “אלקטרה נדל”ן” מחברות הנדל”ן הבולטות במשק, המחזיקה בלמעלה מ-120 מבני מגורים ומשרדים בישראל, גרמניה, ארה”ב, קנדה, שוויץ ועוד. מנכ”ל החברה – שלמה שרף.
חברת האם של כל ה”אלקטרות” היא “אלקו” החזקות – חברה ציבורית שמניותיה נסחרות בבורסה בת”א בבעלות גרשון זלקינד, שבניו דני ומייקי זלקינד מכהנים בה כמנכ”לים משותפים. את שנת 2007 סיימה “אלקו” החזקות עם מחזור מכירות של כ- 7.5 מיליארד ₪ שהתפרס על כ- 100 מדינות.
יושבי ההיכל ואלפי המנויים של מכבי תל אביב ייהנו בקרוב מחגיגת מבצעים אטרקטיבית בחסות “אלקטרה”. לסיכום, אין ספק שבשנים הקרובות יהיה “חשמל בהיכל”.

לוגו מועדון מכבי תל אביב