הצהובים הוגרלו נגד החבורה של דדאס ב-11 בפברואר. משחק הגמר נדחה למועד לא ידוע, טרם נקבע היכן יתקיימו המשחקים
איגוד הכדורסל החליט בשל משבר הקורונה לפצל באופן חריג את מועדי חצי הגמר והגמר, והם לא ייערכו באותו שבוע כנהוג. במקום זאת, חצי הגמר ייערך ב-11 בפברואר, התאריך שבו היה אמור להתקיים הגמר. משחק הגמר עצמו יידחה להמשך העונה, מתוך תקווה שיהיה אפשר לקיים אותו לעיני קהל. בנוסף, טרם נקבע איזה אולם ייארח את משחקי חצי הגמר והגמר השנה.
החבורה של יאניס ספרופולוס פגשה את חולון רק לפני כשבועיים, כשמכבי ניצחה 84:86 בגמר גביע ווינר וזכתה בתואר הראשון של העונה. את הדרך בגביע העונה החלו הצהובים עם ניצחון 69:75 על מכבי אשדוד בחוץ בסיבוב הראשון, ולאחריו 73:98 על הפועל חיפה בשמינית הגמר. ביום ראשון האחרון הביסה מכבי 66:83 את הפועל תל אביב בדרבי ברבע הגמר.
מנגד, חולון של סטפאנוס דדאס פתחה את המסע בגביע עם 50:90 מוחץ על מכבי הוד השרון בסיבוב הראשון. בשמינית הגמר הקבוצה ניצחה 67:87 את הפועל עכו/מטה אשר, וברבע הגמר היא חלפה על פני מכבי חיפה עם 88:96.