מכבי אלקטרה ת”א נחתה הערב בליטא לקראת המפגש מחר מול ז’לגיריס קובנה. בלאט: “הם לא הפסידו משחק בית אחד אפילו וזה אומר הכל על הקושי של המשחק הזה והאתגר שלו”.
מכבי אלקטרה תל אביב נחתה אחר הצהריים בליטא, לקראת המשחק מול החשוב מול ז’לגיריס קובנה, שניצחון בו עשוי להבטיח את המקום הראשון בבית א’ ביורוליג. אמש ערכה הקבוצה אימון אינטנסיבי שערך לא פחות מ-4 שעות, וכלל בין היתר אימון כוח, אימון טקטי וצפיה בוידאו. הנדריקס שהחמיץ את המשחק ביום ראשון עקב מחלה, ערך אימון חלקי.
“היה לנו משחק טוב, אבל בני השרון שיחקה מצוין. זה לא קורה כל יום וזה לא נעים, אפילו כואב, אבל צריך ללמוד מזה בתקווה שהרע הוא מעט והטוב הוא הרבה”, אמר דייויד בלאט. “צריך להסתכל קדימה ליום חמישי. המשחק נגד ז’לגיריס הוא קשה מאוד, כך זה היה שנים. תמיד היו משחקים צמודים וקשים מולם. הפסדנו יותר ממה שניצחנו שם. הם עוד לא הפסידו העונה בבית וזה אומר הכל”.
“אני חש שהחבר’ה לא איבדו ביטחון, זה דבר שיכול לקרות אחרי הפסד כזה”, התייחס המאמן למצב הרוח של חניכיו. “השחקנים מתמודדים טוב עם ההפסד. למרות ההפסד, בכל זאת מצאנו את הדרך לחזור. היינו רחוקים זריקה מלנצח. אני מרגיש שהקבוצה שלי לא מוותרת לעולם. אין לי ספק שעוד יהיו אכזבות, אמרתי לפני העונה שלא נסיים בלי הפסדים. השאלה איך מתמודדים עם זה ואיך הולכים להילחם את המלחמה הבאה. קובנה קבוצה איכותית מאוד, גם כשהיא הגיעה לפה היא היתה כזו. התקשורת אוהבת להמעיט מערך הניצחון של מכבי”.
“אנחנו לוקחים את ההפסד כמו שצריך, לא מתרגשים מזה”, הוסיף טל בורשטיין. “ידענו שזה יבוא ועוד יהיו כאלה. צריכים לבוא מרוכזים ולבוא יותר חדים בהגנה מול ז’לגיריס, לא לתת ליריבה הזדמנויות. יהיו ימים שהכדור לא היכנס, אבל את הדברים שתלויים בנו אנחנו צריכים לעשות. קובנה נראית הרבה יותר טוב היום, לא ברור מה היה להם במשחק בהיכל נוקיה. הם קבוצה מצוינת ומוכשרת”.