מכבי אלקטרה ת”א ניצחה בקלות את גלבוע/גליל של קטש 70:89. כספי, אליהו וארויו בלטו (צילומים: רועי עידן)
בירנבוים ‘הקפיץ’ את מרקוס בראון לחמישייה, ופתח איתו יחד עם ארויו, אליהו, בורשטיין ופישר. בשורות גליל/גלבוע פתחו רוברטס, יזרעאלי, ניקסון, כדיר ורנדל.
צפו בתקציר המשחק
באדיבות Sport5.co.il
מכבי אלקטרה ת”א פתחה היטב והובילה עם סלים של אליהו ופישר, שהמשיכו את הדומיננטיות שלהם ממשחק החוץ בציבונה. למרות זאת, הצהובים לא הצליחו לשמור על הקצב, וראו כיצד ניקסון וחבריו מאזנים את התוצאה. כספי נתן רבע ראשון נפלא(10 נק’)
והריץ את מכבי ל-24-16.
מכבי נרדמה מעט בפתיחת הרבע השני, ולא הצליחה לשחזר את היכולת ההתקפית מהרבע הראשון, וראתה את מקל וכהן מצמצמים ל- 24-21. התעוררות של וויליאמס וסימונס העלתה את מכבי ל- 31-22, בדקה ה- 4 של הרבע. נקודות של פישר ואליהו כבר סידרו לצהובים הפרש דו ספרתי, אך כמה התקפות מצוינות של האורחים, בהנהגתו של גל מקל, החזירו את גלבוע/גליל למשחק. אפי הגיב בפסק זמן, והצליח לשחזר את היתרון לא מעט באמצעות ‘צמד המגדלים’ הישראלי- כספי ואליהו, ששלטו מתחת לסל והורידו את מכבי ת”א ביתרון נוח להפסקה, 42-34 במחצית

הרבע השלישי נפתח בסערה עבור המכבים. התקפות חדות ומוצלחות ותצוגה הגנתית טובה לא פחות מצדם של פישר ואליהו, הריצו את הצהובים ל- 10-2 מתחילת הרבע השלישי והעלו אותם ל- 50-36. מכבי המשיכה לדרוס את יריבתה, וגם ארויו התעורר עם שתי שלשות שהקפיצו את האוהדים בהיכל וקבעו 58-38, 4 דקות לסיום הרבע. הגנה מעולה והמון לחימה השאירו את מכבי אלקטרה ת”א סביב יתרון של 20 הפרש ועצרו את האורחת על 11 נק’ ברבע.
.
האורחים המשיכו לנסות לסגור את הפער עם פתיחת הרבע האחרון וגם הצליחו לצמצם ל- 62-49, לאחר סל של טישר, אך הצהובים נלחמו בחזרה, תצוגת שלשות של בראון וארויו שוב הרחיקה את מכבי מהגליל וקבעה 75-55, לאחר 5 דקות ברבע. שארית הרבע הוקדשה להרכבים שונים אותם העמיד אפי ולהרבה חיוכים ביציעים, שראו מכבי אלקטרה ת”א משוחררת ושמחה לראשונה לאחר זמן רב. בסיום, 89-70 למכבי ת”א.

קלעו למכבי: כספי 18 נק’ ו- 6 ריב’, אליהו 15 נק’, 8 ריב’ ו- 5 אס’, ארויו 14, 9 ריב’ ו- 5 אס’, בראון 11, סימונס 8, גרין 7, בורשטיין 5, וויליאמס 4, פישר 4 ו- 8 ריב’, שארפ 3.
הרבו לקלוע לגליל: רנדל 15, רוברטס 13, טישר 11, כדיר 10.
בירנבוים אמר בסיום: “לניצחון יש ערך מוסף. השחקנים רצו ושטפו והקבוצה נראתה אחרת. סנונית אחת לא מביאה את האביב, המעבר מאירופה לפה כולל הרבה שינויים, המשחק שלנו שוטף ורץ זה טוב, אבל אנחנו חייבים לעבוד על הרבה מאוד דברים”.
“להגיע לכאן זה לדעת שהכול שונה לגמרי מכל מקום אחר שהיית בו. ראיתם שיש לנו כישרון ואנו שולטים במגרש. אנו נראים טוב אם יש ביטחון. זה ניצחון חשוב מאוד ואפילו אני נהנתי. יש הרבה על מה לעבוד. המעבר מאירופה לארץ דורש המון. היו הרבה דקות טובות ואני שמח שכך זה נגמר”.
עומרי כספי אמר: “באנו היום עם הרבה מוטיבציה ואובר-אנרגיה. שיחקנו טוב בחלקים גדולים, וצריך להמשיך בקו הזה. ההתנהגות של כל השחקנים פה מקצוענית לחלוטין, גם השחקנים שכביכול מתנדנדים באים לאימונים ונותנים הכול. אי אפשר להשוות בין משחק יורוליג למשחק ליגה, עד יום חמישי יהיה לנו זמן לעשות שינויים”.
קרלוס ארויו שנתן מחצית שניה מצויינת הוסיף: “אני חושב שלקח לי זמן להיכנס למשחק היום, לכולנו, אבל בסופו של דבר הראינו שאנחנו הקבוצה הטובה על המגרש והניצחון הזה באמת הגיע לנו”. הפורטו-ריקני פירגן לרכש החדש של הצהובים ואמר: “אני שמח לשתף פעולה עם שחקן כמו מרכוס בראון שמביא את הניסיון שלו, את יכולת הקליעה ואת היכולת ליצור לעצמו ולאחרים מצבי קליעה”.