הגארד המצוין, שהציג יכולת נהדרת ב-361 משחקי NBA ושיחק ביורוליג עם ז’לגיריס, מצטרף בחוזה לשלוש שנים. קולדבלה: “הצהרה חזקה וברורה לגבי השאיפות שלנו”
הנה, הוא מגיע: מכבי Rapyd תל אביב החתימה את לוני ווקר לשלוש שנים. הגארד הנהדר (26, 1.93 מ’), ששיחק בעונה האחרונה ביורוליג במדי ז’לגיריס קובנה וב-NBA בשורות פילדלפיה, מביא איתו ניסיון, אתלטיות, קליעה מבחוץ, חדירה לסל ויכולת נהדרת לייצור נקודות.
“אנחנו גאים מאוד לקבל את לוני ווקר למשפחתנו. להביא כשרון ברמה הזו לתל אביב, שחקן שנבחר ונבחן ב-NBA, זו הצהרה חזקה וברורה לגבי השאיפות שלנו להתחרות ברמות הגבוהות ביותר ולרגש את האוהדים”, הבהיר הג’נרל מנג’ר קלאודיו קולדבלה. “ההגעה של לוני אינה מהלך בודד, אלא התאמה מושלמת של חלק נוסף וחשוב בפסיפס שאנחנו בונים כאן מתוך חזון ואסטרטגיה”.
“אנחנו בונים קבוצה עם זהות ברורה, המבוססת על כשרון, אופי ושאפתנות”, המשיך האיטלקי. “החוסן שהוא הפגין לאורך הקריירה שלו משתלב באופן מושלם עם מוסר העבודה והנחישות, שהם עמודי התווך של המועדון הצהוב-כחול. מוסר העבודה שלו הוא הערובה לספורטאי שלעולם לא מסתפק במה שיש, ותמיד שואף בכל דרך להשיג את מטרותיו, להשתפר באופן אישי ולעזור לכל הקבוצה לצמוח”.

“לוני שחקן נהדר עם כשרון יוצא דופן”, אמר המאמן עודד קטש לאחר החתימה. “הניסיון שצבר ב-NBA וההיכרות שלו עם אירופה ועם היורוליג יעזרו לנו מאוד. מדובר בשחקן תחרותי עם רעב גדול להצלחה. אני בטוח שהוא יתחבר מהר מאוד ל-DNA שלנו ויוביל אותנו להצלחות”.
לוני ווקר הרביעי נולד ב-14 בדצמבר 1998 ברדינג שבמדינת פנסילבניה בארצות הברית. הוא החל לבלוט בשנתו השניה בתיכון ובאחרונה כבר הוכתר כשחקן חמישיית השנה באמריקה לאותו שנתון. הוא קיבל הצעות ממספר אוניברסיטאות ובסוף כיכב שנה במדי מיאמי, לפני שנרשם לדראפט ה-NBA.
ווקר נבחר על ידי סן אנטוניו במקום ה-18 בדראפט 2018, בדיוק שנה אחרי שבמקום הזה נבחר טי.ג’יי ליף. הגארד האתלטי שיחק ארבע עונות בשורות הספרס, כאשר באחרונה שבהן סיפק 12.1 נקודות ב-23 דקות בממוצע למשחק.

בקיץ 2022 הוחתם על ידי הלייקרס וב-32 משחקיו הראשונים בלוס אנג’לס פתח בחמישיה ותרם 14.7 נקודות למשחק (39% מהשלוש). פציעה וטרייד על שחקנים אחרים שהגיעו מעט דחקה אותו במורד הרוטציה והוא סיים את העונה עם 11.7 נק’ לערב ושיחק גם ב-13 משחקי פלייאוף לצד כוכבים כמו לברון ג’יימס, אנתוני דייויס וראסל ווסטברוק.
ביולי 2023 הצטרף בחוזה לשנה בברוקלין קלע 9.7 נקודות ב-17.4 דקות לערב והחליט לעזוב בקיץ הבא. בתחילת העונה שעברה חצה את האוקיינוס האטלנטי והגיע לראשונה לאירופה. הוא לבש את מדי ז’לגיריס ובקובנה פגש מדינה מוטרפת כדורסל ואת האנרגיות והקשיחות של הכדורסל באירופה.
לוני ווקר הספיק לפתוח ב-15 מתוך 19 משחקי יורוליג, שיחק מעל 22 דקות לערב והתבסס מיד כאחד הגארדים הטובים ביבשת (13.6 נק’). הוא גם קלע 12.8 נק’ למשחק בליגה (54% מהשלוש), זכה בגביע הליטאי עם ז’לגיריס וכעבור כמה ימים ניצל אופציית יציאה ל-NBA וחתם בפילדלפיה, הקרובה לביתו.
עם הסיקסרס הספיק לקחת חלק ב-20 משחקים, פתח בשבעה ותרם 12.4 נקודות, 3.2 ריבאונדים ו-2.5 אסיסטים ב-24 דקות בממוצע לערב. ברקורד יש לו כבר 342 משחקי עונה סדירה ב-NBA ועוד 19 בפלייאוף. כעת הוא חוזר מזרחה וינחת בצד הצהוב של תל אביב.
