למרות משחק חלש של הצהובים וכמעט הפתעה של הרצליה, ניצחה האלופה בשניות הסיום. מכבי עדיין ראשונה במחוז דרום.
משחק הפכפך ומעניין התפתח אמש בהרצליה, כשהמאחרת היתה רחוקה מספר שניות מהפתעה גדולה, אך שחקני מכבי ת”א יצאו בסופו של דבר עם ידם על העליונה. למרות הניצחון, המאמן אבי אבן צריך להיות מודאג מהיכולת של הקבוצה בשלב כה מתקדם של העונה, ולקראת השלבים המכריעים בליגה ובגביע.
במצב של 3 נקודות הפרש לטובת מכבי תל אביב כשעל שעון המשחק נותרו כ 25 שניות מכבי תל אביב יצאה להתקפה, בסיומה הכדור התגלגל לידיו של אייל טאיטו, שחקן בני הרצליה. טאיטו הוביל מסירה ארוכה לאורך המגרש לעידן רולניצקי שבשלשה גדולה השווה את התוצאה ל-59-59 כשעל הלוח נותרו 10 שניות לסיום המשחק.
בני הרצליה חגגו את הסל בעוד מכבי תל אביב יצאה להתקפה נגדית. בזמן שאיתמר רייק, הרכז המחליף הצעיר של הצהובים מוביל את הכדור למהלך האחרון, שרק השופט לעבירה טכנית כנגד מאמן הרצליה, זופר אבדיה. מכבי דייקה בזריקה מהקו, הוסיפה עוד 2 נקודות וניצחה 59-62.
מכבי טדי ת”א עדיין במקום הראשון במחוז דרום עם 17 ניצחונות והפסד בודד אחד לאחר 18 מחזורים. בעוד כ-4 מחזורים תסתיים העונה הסדירה ויחל הפלייאוף, שם צפויה מכבי לפגוש את אחת הקבוצות החזקות במחוז צפון, מכבי חיפה או עמק יזרעאל למפגש כפול ברבע הגמר כשהמנצחת תעלה לפיינל פור הנוער שיתקיים בחודש אפריל. בעוד כשבועיים וחצי תשחק מכבי בגמר גביע המדינה לנוער מול גליל עליון, המדורגת ראשונה במחוז צפון עם מאזן זהה לזה של הצהובים.