צירבס בספק. ליובין: “חייבים להביא אנרגיות אחרות”

מכבי ערכה מסיבת עיתונאים לקראת המפגש מול צסק”א, שהגיעה ארצה ללא ננדו דה קולו ומילוש תאודושיץ’. הגרמני סובל מפגיעה ברגלו ורק בסמוך למשחק יוחלט האם לשתפו. ווימס: “חייבים להישאר צמודים לתכנית המשחק שלנו”

שתף כתבה
מכבי FOX תל אביב תארח מחר (רביעי) את צסק”א מוסקבה במסגרת המחזור ה-13 של היורוליג. אחרי שלושה הפסדים רצופים, מכבי תנסה לצאת לדרך חדשה מול מוליכת הטבלה, שהפסידה רק פעם אחת עד כה. מי שינהל את המשחק הוא ליאור ליובין, שתפקידו כמאמן זמני. בנוסף לאיתי שגב וקווינסי מילר, מכבי תחסר גם את ג’ו אלכסנדר, שסובל מזיהום בברכו וצפוי להיעדר מספר שבועות. גם מאיק צירבס עלול להחמיץ את המשחק. הסנטר הגרמני סובל מפגיעה בכף רגלו ורק בסמוך למשחק יוחלט האם לשתפו. מנגד, צסק”א הגיעה ארצה ללא מילוש תאודושיץ’ וננדו דה קולו.

 
 
צסק”א היא הקבוצה הכי קרובה למושלמת ביורוליג”, אמר ליאור ליובין, “התוצאות שלהם מדברות בעד עצמן. לא בכדי הם במקום הראשון בטבלה”. המאמן הזמני התייחס גם להיעדרם של דה קולו ותאודושיץ’: “בתקופה האחרונה, צסק”א מרחיבה את הרוטציה והם עדיין משחקים את אותו משחק. יש שם סדר. הם יודעים להתמודד עם היעדרות של שחקן כזה או אחר והם בהחלט מספיק איכותיים. ההיערכות תהיה אותה היערכות”.
 
צפו בסוני ווימס ודי ג’יי סילי מתייחסים למשחק:

 
“הרבה מהשינוי שאנחנו צריכים להביא קשור בגישה ואנרגיות. קרה לנו העונה כבר שהיינו שונים ממחזור למחזור ועל זה אנחנו בונים – על אנרגיות, קשיחות ורוח. לא תמיד הכול מקצועי. כל קבוצה שואבת ביטחון מפתיחה טובה ובליגה הזו החכמה היא לשמור על רמה גבוהה במשך ארבעים דקות. אין טעם לעשות שינויים מרחיקי לכת כרגע. תמיד יש דגש על יעילות אבל ברגע שנהיה יותר ערוכים מנטאלית, גם הדברים המקצועיים ייראו יותר טוב, בדיוק כמו שהם נראו במשחקים של לפני מספר שבועות”.
 
ליובין התייחס גם לתחושות שלו, רגע לפני משחק יורוליג ראשון כמאמן ראשי: “אני מרגיש מחויב ומנסה ליהנות מהסיטואציה, להצליח ולתת את כל מה שאני יכול”.

 
 
“הם בלי שני שחקנים טובים. יהיה נפלא אם נמצא את הכושר הטוב שלנו ונצליח לנצח אותם”, אמר סוני ווימס, “מבחינתינו, זה עניין של פוקוס, במיוחד בהגנה. במשחקים האחרונים קצת השתגענו ויצאנו מתכנית המשחק שלנו. אם נתרכז ונישאר בתכנית המשחק, יהיה לנו סיכוי. צסק”א קבוצה מעולה שמשחקת ביחד אז אנחנו צריכים לעצור את השטף הזה. אם נוכל להכריח את ארון ג’קסון לזרוק קצת יותר ממה שהוא מתכנן במקום לשתף את החברים שלו, זה יעבוד לטובתינו”.
 
“אנחנו צריכים יותר אנרגיה ואינטנסיביות משני צידי המגרש”, אמר די ג’יי סילי, “ובעיקר – לשחק יותר ביחד. צסק”א קבוצה מעולה ללא קשר למי עולה. אנחנו צריכים לשבש להם את המשחק ולשחק את המשחק שלנו בצד השני. השינויים שנדרשים מאיתנו הם ברמת המשחק המשותף, בלי אחד על אחד. ובצד השני, צריך לשפר את התקשורת בהגנה. זה משהו שצריך לקרות קולקטיבית, אצל כולם. אין שחקן אחד ספציפי שצריך להשתנות”.

 
לוגו מועדון מכבי תל אביב