קטש: באיירן יותר טובה מהתוצאות שלה

מכבי טסה למינכן, המאמן: “השפעת חילופי מאמנים זה שהם יותר מחויבים וקיבלו איזו רוח חדשה”. מרסיו סנטוס: “בגלל שהם במקום האחרון הם יגיעו עם אנרגיה ורעב”

שתף כתבה
מכבי Rapyd תל אביב יצאה לגרמניה, שם תתארח בשישי בערב אצל באיירן מינכן במסגרת מחזור הנעילה של הסיבוב הראשון העונה ביורוליג (22:00, שידור ישיר ב-5SPORT – ערוץ 55). בעוד הצהובים ניצחו בחמשת משחקיהם הקודמים במפעל, היריבה מדורגת במקום האחרון אחרי רצף הפסדים והציבה על הקווים את סבטיסלב פשיץ’ הוותיק. 
“באיירן יותר טובה מהתוצאות שלה”, קבע המאמן עודד קטש לפני ההמראה לגרמניה. “שוב אנחנו מוצאים את עצמנו משחקים נגד קבוצה שהחליפה מאמן. במשחק מול הפועל הם לא יכולים היו לתקן ולשנות יותר מדי וכבר במשחקי ליגה האחרונים ראינו שהם עושים דברים לגמרי אחרת”. 

“מן הסתם, ההשפעה של חילופי מאמנים זה שהם יותר מחויבים”, הסביר קטש. “הם קיבלו איזו רוח חדשה, אז הגנתית הם ‏יותר שם. התקפית יש להם המון תרגילי קליעה דווקא ופוסט-אפים, מאוד שונה ממה שרוב קבוצות היו עושות וצריך לבוא מוכנים לזה”. 
“יש לבאיירן סגל רחב ‏מאוד – במשחקים האחרונים יש שחקנים שפחות שיחקו, בכל פעם מישהו אחר”, ניתח המאמן. “את הסגנון והשחקנים המרכזיים אנחנו יודעים ונגיע מוכנים לזה. זה הופך את זה ליותר קל”. כשנשאל מה הכי ריגש אותו בשנה האזרחית היוצאת, השיב: “לא יודע אם אני מתרגש מאירוע ספציפי ב-2025. חד משמעית, סיום המלחמה והחזרה לארץ, קצת לשפיות. כל חטוף שחזר זה אושר”.

“אנחנו יודעים שבאיירן לא בכושר הכי טוב, אבל זו קבוצה טובה עם שחקנים טובים וקלעים טובים”, הוסיף מרסיו סנטוס. “אנחנו צריכים להיות מרוכזים במשחק, לעשות הגנה ולשחק חזק. כל משחק חשוב, אז נעשה את המיטב שלנו בכל ערב. אני חושב שבגלל שהם במקום האחרון הם יגיעו עם הרבה אנרגיה ורעב. אנחנו צריכים להופיע עם רעב משלנו ולהתחיל את השנה עם משחק טוב”. 
“מינכן זה מקום שכיף לשחק בו, ננסה להאריך את רצף הניצחונות שלנו לשישה”, המשיך וויל ריימן. “תמיד חשוב לנצח את מי שמתחתיך ובשבוע הבא יש שני משחקים, אז אנחנו רוצים להמשיך במומנטום החיובי”.
לוגו מועדון מכבי תל אביב