תעודת זהות: נמניה נדוביץ’

אחרי עשור של נדודים מסביב לעולם, הגארד הסרבי עזב את פנאתינייקוס בטונים צורמים וחזר למועדון נעוריו – הכוכב האדום. עכשיו הוא מחכה למכבי

שתף כתבה

עשר שנים הסתובב נמניה נדוביץ’ מפה לשם, משם לפה. עשר שנים שבהן הוא עבר בליטא, ארה”ב, ספרד, איטליה ויוון. עשר שנים של נדודים שהסתיימו הקיץ. בגיל 31, הגארד המוכשר השלים מעגל וחזר הביתה, לקבוצה שבה הוא גדל והחל את הקריירה – לכוכב האדום בלגרד.

נדוביץ’ (1.92 מטר) החל את דרכו בכוכב האדום בגיל 15. בנו של שחקן כדוריד מקצועני לשעבר, הגארד הסרבי הוליך את קבוצת הנוער של האדומים לאליפות מקומית ובגיל 18 עשה את הקפיצה לקבוצה הבוגרת. כבר בעונתו הראשונה כמקצוען, הוא העמיד ממוצע דו-ספרתי של נקודות, והרוויח חוזה שמן.
ב-2012, אחרי ארבע עונות במדי הכוכב – שלא שיחקה באותן שנים ביורוליג – נדוביץ’ החל את נדודיו בריטאס וילנה במדיה ערך בכורה במפעל הבכיר באירופה. אותה חוויה בליטא החלה מסע שהתפרס על פני עשור וכלל קדנציה קצרה בגולדן סטייט ווריירס והחתמת הדרכון בוולנסיה, מלאגה, מילאנו ופנאתינייקוס.

אצל היוונים שיחק נדוביץ’ בשנתיים האחרונות, בהצלחה גדולה. אמנם פאו לא השיגה הרבה מבחינה קבוצתית, אבל נדוביץ’ רשם מספרים נפלאים: 16 נקודות למשחק ביורוליג בעונה הראשונה, 14.3 בעונה השניה. הוא הפך לאחד מהשחקנים האהובים ביותר באואקה, אבל התקופה שלו בקבוצה הסתיימה בטונים צורמים.
האופציה בחוזה שלו הייתה אמורה להיות מופעלת אוטומטית אם הוא היה משחק 28 משחקי יורוליג במדים הירוקים בעונה שעברה, אבל בעקבות השעיית הקבוצות הרוסיות, הוא הספיק לשחק רק 26. אחרי מאבק משפטי בין המועדון לשחקן, הוא לבסוף הצליח להשתחרר ולחזור לכוכב האדום.
אלא שהבכורה שלו במדי מועדון נעוריו התעכבה. נדוביץ’ נפצע בשריר ברגלו כששיחק במדי נבחרת סרביה ביורובאסקט, ופספס את המחזורים הראשונים של העונה. בהיעדרו, הכוכב האדום פתחה רע את העונה, עד כדי כך שהמאמן ולדימיר יובנוביץ’ פוטר בשבוע שעבר.

אלא שנדוביץ’ חזר מהפציעה כמו חדש, ונראה נהדר עד כה. בחמשת המשחקים שהספיק לשחק – כולם כתוספת כוח מהספסל – הוא קלע 13.8 נקודות בממוצע למשחק, שבאים לצד 3 אסיסטים. הסקורר הסרבי המנוסה יודע איך לסחוט עבירות ולהשיג נקודות קלות מהקו, ובכך מפצה על יכולת קליעה פושרת מעבר לקשת (קלע רק 7 מ-29 העונה).
כך או כך, כאשר עכשיו עומד על הקווים דושקו איבנוביץ’ הקשוח, נדוביץ’ הוליך את הכוכב לשני ניצחונות רצופים לפני הביקור של מכבי בהיכל אלכסנדר ניקוליץ’. הוא מגיע למשחק הזה אחרי הופעה של 17 נקודות  ו-6 אסיסטים מול אלבה ברלין, והצהובים צריכים לשים עליו עין לאורך כל הערב.

לוגו מועדון מכבי תל אביב