20:45: מכבי פותחת את היורוליג במילאנו, פרמאר ישחק

זה סוף סוף קורה. מכבי אלקטרה ת”א תפתח הערב (20:45, ערוץ 10) את עונת היורוליג 2011/2012 במשחק חוץ מול ארמני מילאנו האיטלקית. בלאט: “מצפה לנו אתגר גדול”. פרמאר כשיר למשחק.

שתף כתבה

אחרי קיץ של החתמות מרשימות, אימונים אינטנסיביים, משחקי הכנה יעילים, ופתיחת הליגה האדריאטית והישראלית, הגיע היום לו כולנו חיכינו. סגנית אלופת אירופה, מכבי אלקטרה ת”א, תפתח הערב (20:45, ערוץ 10) עונת יורוליג חדשה, מרתקת וקשה, מול ארמני מילאנו האיטלקית. המסע לפיינל פור באיסטנבול מתחיל!

עבור ג’ורדן פרמאר, יוגב אוחיון, שון ג’יימס וג’ון שאייר זו תהיה עונת הבכורה במפעל הבכיר באירופה. עבור תיאו פאפאלוקאס וטל בורשטיין זו תהיה העונה ה-11 ביורוליג, עבור דיוויד בלו עונה תשיעית, ולמאמן הקבוצה דיוויד בלאט זו תהיה העונה השביעית כמאמן ראשי.

אז מה עבר על הצהובים ומה עוד בדרך? מכבי נחתה אתמול, התיישבה לשתי ארוחות במלון וקיימה אימון ראשון באולם. הבוקר הקבוצה תערוך אימון קליעות וטקטיקה אחרון, תשוב למלון לנוח ובערב כמובן המשחק. בשישי בבוקר ימריאו הצהובים לבוסניה, שם יקיימו אימון ערב, ואימון בוקר בשבת, ובשעה 18:00 ייפגשו את שירוקי, בתום המשחק ישובו למילאנו ומשם בחזרה לישראל.

בלאט דיבר לאחר האימון המסכם לקראת המשחק: “מרגש לפתוח עונת יורוליג ועוד במשחק מול קבוצה חזקה כמו מילאנו שנמצאת בתהליך של בניה. זו קבוצה עם סגל נהדר ומאמן מצוין שהופכים את המשחק למאתגר מאוד. קשה לי להאמין שנסיים את שלב הבתים במאזן 1:9 כמו בעונה שעברה כי הוגרלנו לבית הכי קשה.

למרות ההפסד במשחק הראשון ביורוליג בעונה שעברה, הוא היה היחיד שלנו כי אחריו התחברנו לסידרה מדהימה של ניצחונות. אנחנו מאוד מוכנים לעונה הזו, יש לנו סדר והיררכיה בקבוצה, הרבה כישרון וחיבור טוב בין השחקנים, עליו אנחנו ממשיכים כמובן לעבוד”.

שון ג’יימס נרגש מאוד לקראת הבכורה במפעל: זה הולך להיות משחק ראשון עבורי ביורוליג, משחק ראשון באווירה המיוחדת של הליגה הזו וכמובן שאני נרגש. מילאנו היא קבוצה קשה וכך גם הבית שלנו. אנחנו חייבים לבוא מוכנים וחדים למשחק החשוב הזה כדי שנשיג ניצחון במשחק הפתיחה.

ניצחנו את גליל, אבל זה הולך להיות משחק באווירה אחרת ובמסגרת קשה ומאוד תחרותית, כך שאם לא נשחק או נראה טיפה שאננות, אנחנו עלולים להפסיד, ולא ניתן לזה לקרות. לא אנחנו ולא המאמן. נבוא מוכנים לשחק”.

מנגד עומד מאמן אלופת אירופה ספרד, סרג’יו סקריולו, שחוזר לקדמת הבמה ביורוליג: “נכון שזו רק ההתחלה של העונה, אבל כבר אנחנו נאלצים להתמודד מול קבוצות ברמה הגבוהה ביותר. כדי לנצח אנחנו נצטרך להיות ברמה הגבוהה ביותר.

אנחנו עדיין מתגבשים ומתחברים, אבל כדי להתמודד בכבוד מול מכבי תל אביב אנחנו נצטרך להיות בפוקוס ולהפגין נחישות והקרבה. אנחנו גם נסתמך על היכולת האישית של השחקנים שלנו, בין השאר בגלל העובדה שיכולת קבוצתית זה דבר שנבנה לאורך זמן”.

אמש נמשכו המשחקים של המחזור הראשון בלי הפתעות מיוחדות למעט ניצחונה של קאחה לאבורל אצל פנרבחצ’ה/אולקר. הערב יתקיימו גם יתר המשחקים בבית ג’, כשפרטיזן בלגרד שתגיע לארץ בשבוע הבא מארחת את אנדולו אפס איסטנבול, ושרלרואה את ריאל מדריד.

לוגו מועדון מכבי תל אביב