הצהובים נסעו ממדריד לוויטוריה למשחק יורוליג שני בתוך 48 שעות (שידור ישיר ב-5SPORT – ערוץ 55). עודד קטש: “מקווה לחזור עם ניצחון, זה חשוב”
“יהיה משחק קשה מול באסקוניה, זו קבוצה טובה”, הזכיר ג’ייק כהן, שפתח בחמישיה גם במשחק האחרון בבירת ספרד. “יש לנו הזדמנות טובה להגיב. הרגשתי שהיו לנו רגעים טובים במדריד, אבל אנחנו צריכים לעשות עוד צעד קדימה כדי להשיג ניצחון גדול בחוץ”.
מכבי גברה 81:89 על באסקוניה בסיבוב הקודם בבלגרד, בעיקר בזכות התעלות של הגבוהים. ג’וש ניבו (17 נקודות ו-11 ריבאונדים) וג’יימס ווב (17 ו-8) הובילו חמישה שחקנים בדאבל פיגרס, כאשר שחקניו של עודד קטש סיימו עם 50 כדורים חוזרים ו-27 אסיסטים קבוצתיים. מנגד, מרכוס האוורד הוליך את קלעי האורחת עם 19 נקודות.
באסקוניה מגיעה למשחק עם מאזן 12:12 אחרי הפסד לבאיירן מינכן. החבורה של דושקו איבאנוביץ’ מתאפיינת בכדורסל קבוצתי קשוח ונשענת מאוד על קצב הקליעה של מרכוס האוורד (19 נק’ עם 40.6%), שעולה מהספסל ומוציא כדור במהירות אדירה מהיד. צ’ימה מונקה תורם 14.2 נק’ ו-7.1 ריב’, טאדאש סדקרסקיס מספק 9.8 נק’ עם 7.2 ריב’, ואניה מרינקוביץ’ קולע 10.5 נק’ וקודי מילר-מקינטייר מחלק 6.6 אס’ לצד 7.8 הנקודות שלו.
מאזן המפגשים בין הקבוצות מאז הקמת היורוליג עומד על 17:19 לזכות מכבי, שניצחה בשני המשחקים האחרונים תחת עודד קטש. התל אביבים ניצחו שלושה מתוך ארבעת הביקורים האחרונים באולם פרננדו בואסה של ויטוריה.