מכבי חזרה הביתה: 86:102 על אילת

האלופה שבה להיכל אחרי למעלה מארבעה חודשים והשיגה ניצחון ליגה שני ברצף. 20 נקודות להאנטר. בחמישי ביד אליהו: הכוכב האדום בלגרד

שתף כתבה
מכבי FOX תל אביב ניצחה 86:102 את הפועל אילת במשחק הבית הראשון במסגרת עונת 2019/20. המפגש נערך כחלק מן המחזור השני של ליגת העל, כאשר בפעם הקודמת ששתי הקבוצות התמודדו האחת מול השניה הייתה בחצי גמר הפיינל פור של העונה שעברה. גם הפעם הדרומיים חזרו שוב ושוב מפיגור, אבל לחיצה על הדוושה בדקות הסיום פתחה פער מבטיח.

המפגש הנוכחי נערך 137 ימים אחרי הפעם הקודמת בה מכבי אירחה בהיכל משחק ביתי. אז הייתה זו הפועל ת”א בדרבי השלישי והאחרון של סדרת רבע הגמר. הפעם מדובר בעונה חדשה ובסגל מתגבש שכולל כמה פנים חדשות, לראשונה מול האוהדים בבית. דני אבדיה הצעיר פתח בחמישיה והציג דקות יפות, קווינסי אייסי הציג הגנה אגרסיבית, אות’לו האנטר היה בלתי ניתן לעצירה, אלייז’ה בראיינט נעץ 17 נקודות מול האקסית וכמובן עומרי כספי שב להיכל אחרי עשור ב-NBA.
עוד מישהו שכדאי לשים אליו לב הוא סקוטי ווילבקין. הגארד הכשרוני, שהיה המצטיין של מכבי מול ריאל, לא פגע הפעם בתחילת המשחק. אז הוא התפנה למסור, והרבה. מספר 1 סיים עם 9 אסיסטים, כמו כל הקבוצה במדריד, ובסיום תפר כמה סלים משלו שהביאו אותו ל-12 נקודות אישיות. בכל זאת, סקורר. 
טאריק בלאק, טיילר דורסי, סנדי כהן ואנג’לו קלויארו נותרו מחוץ לטופס. בוגרי מחלקת הנוער דורי סהר ויונתן אטיאס (18, 2.05 מ’, גופיה מספר 25) נרשמו למשחק, אבל לא שותפו. המבחן הבא בחמישי יהיה משחק היורוליג הראשון העונה בהיכל, כאשר היריבה היא הכוכב האדום בלגרד. 

מהלך המשחק

יאניס ספרופולוס הציב בחמישיה הפותחת את ג’ון דיברתולומיאו, סקוטי ווילבקין, דני אבדיה, קווינסי אייסי ואות’לו האנטר. אייסי קלע את כל 6 הנקודות הראשונות של המארחת. האורחים לא הצליחו להתמודד עם האנטר (7 נק’), אבל הפכו והצליחו להוביל לא פעם. אבדיה סיפק 5 נקודות ברבע, כולל דאנק גדול, וגם עומרי כספי עלה מהספסל ועזר לצהובים לסיים את הרבע הראשון ביתרון 26:27
ג’ייק כהן עלה גם הוא מהספסל ותרם בצד ההתקפי, לצד עבודה אגרסיבית של אייסי בהגנה. אילת לא נשברה ושמרה על האינטנסיביות, 49:54 למכבי בהפסקה.

מכבי חזרה אגרסיבית יותר מההפסקה ורצה ליתרון של 13 נקודות, לפני שאילת הגיבה בריצת 0:6. הפער צמח מחדש ל-12, אלא שהדרומיים ענו ב-0:7 משלהם וצימקו ל-74:69 בסיום הרבע השלישי.
בתחילת הרבע הרביעי האילתים חזרו ל-74:73, לפני שהצהובים לחצו על הדוושה. האנטר חזר למגרש ואיתו המומנטום, כאשר שלשה של וולטרס קבעה 79:91 קצת יותר משלוש דקות לסיום. הפעם הדרומיים כבר לא חזרו, ווילבקין איפס את הכוונת ובסיום 86:102 למכבי במשחק החזרה הביתה.

לוגו מועדון מכבי תל אביב