81:86 לאילת על מכבי

הפסד ראשון לצהובים העונה בליגת ווינר-סל אחרי 16 ניצחונות רצופים. דני אבדיה בלט עם שיא קריירה של 26 נקודות. השבוע: חימקי בבית (רביעי) ופנרבחצ’ה בחוץ (שישי)

שתף כתבה

אחרי 16 ניצחונות רצופים מכבי FOX תל אביב עם הפסד הבכורה העונה בליגת ווינר-סל 86:81 להפועל אילת. דני אבדיה היה מנקודות האור של ספרופולוס במשחק כשסיים עם שיא קריירה מרשים של 26 נקודות ו-6 ריבאונדים. אות’לו האנטר היה נהדר בצבע עם 18 נקודות ו-12 ריבאונדים. לצהובים מחכה שבוע עמוס במיוחד, כשכבר ברביעי יארחו בהיכל מנורה מבטחים את חימקי מוסקבה, ובשישי יתארחו אצל פנרבחצ’ה איסטנבול.

אילת פתחה בחמישייה עם אבי בן שימול, רייבונטה רייס, רפי מנקו, קיוון דבנפורט ואריק תומפסון, מכבי ת”א עם סקוטי ווילבקין, אלייז’ה בראיינט, דני אבדיה, קווינסי אייסי ואות’לו האנטר. אבדיה התחיל חזק כמו בדרבי עם 5 הראשונות בצהוב ודאנק של האנטר קבע 2:7. תיקון בריבאונד התקפה של תומפסון ושלשה של בן שימול השוו, לפני שמהלך 4 נקודות של ווילבקין החל ריצת 0:12 בכיכובו של אבדיה החם שקבע 7:19. יהונתן שולדבראנד שעלה מהספסל ודבנפורט החזירו את המארחים לעניינים, זיו בן צבי חטף שני כדורים ברציפות והריץ מתפרצות שצימקו ל-19:14. אבדיה קלע בעוד חדירה יפה, דבנפורט ענה לו אבל ג’ייק כהן סגר את הרבע ביתרון 16:23.

הרבע השני כבר התאפיין בקצב נמוך יותר ובעיקר באחוזי קליעה נמוכים יותר ואחרי שלוש דקות קלעה כל קבוצה רק שתי נקודות. דאנק גדול של אייסי ושלשת בכורה של רייס קצת העירו את המשחק ובראיינט בריצה מחוף לחוף קבע 22:30. יאניס ספרופולוס הלך עמוק לספסל והעלה מלבד דורי סהר גם את הראל רינסקי, מנקו קירב את אילת ודבנפורט סיפק פולו דאנק גדול אבל ווילבקין כיפר על טכנית עם חטיפה ושלשה במתפרצת, 29:36. תומפסון קלע בצבע, סהר ענה עם נקודות מריבאונד התקפה וסגר את המחצית ביתרון 31:38 לאלופה.

מנקו חזר מחדרי ההלבשה עם שלשה ודבנפורט בקרש-סל במעבר צימק ל-38:36. האנטר הטביע, דבנפורט צלף גם הוא מבחוץ ומנקו נתן לאילת יתרון ראשון מאז הדקה הראשונה, 40:42. האנטר השווה, אבל דבנפורט קבר שלשה נוספת, סיפק גם חסימה נפלאה ועם שלשה שלישית ברבע שלח את ספרופולוס לפסק זמן, 42:48 לאילת. האנטר קלע שני סלים רצופים מהזדמנות שנייה, אבל ספרופולוס ספג עבירה טכנית ורייס קבע 46:49 מהקו. ווילבקין קלע 5 נקודות רצופות, רייס במתפרצת ובן צבי מעבר לקשת שמרו על הפער, 51:54. אבדיה המשיך את מבול השלשות, דורסי חדר מצוין לטבעת והחזיר את ההובלה, רייס השווה בסיום הרבע, 56:56.

אילת המשיכה להפגיז מבחוץ עם שלשות של שולדבראנד ורייס, אלפסי ספג עבירה טכנית בתווך ואייסי צימק ל-62:59. בן צבי ודורסי חדרו נהדר לטבעת כל אחד בתורו ושולדבראנד בצליפה נוספת הכפיל את הפער, 61:67. שולדבראנד הראה שהוא מסוגל לקלוע גם בתוך הקשת עם סל ועבירה ובן צבי פתח יתרון דו-ספרתי אחרי עוד חטיפה, 61:72. האנטר עצר את הריצה ועם 6 נקודות רצופות החזיר את הצהובים לעניינים, אבל בן צבי שוב חדר עד לטבעת, קלע 2 וגם סחט עבירה חמישית מדורסי, 67:76. שתי שלשות של אבדיה פתחו את המשחק מחדש בכניסה לדקה האחרונה, אבל שולדבראנד בשלשה גדולה קבע 73:79, 44 שניות לסיום. האנטר תיקן החטאה של בראיינט בפולו דאנק, בן צבי נשלח לקו והחטיא פעמיים, בראיינט צלף מטווח NBA והוריד ל-79:78 בלבד, 24 שניות לבאזר. הצהובים שלחו לקו את רייס שקלע פעמיים בקור רוח, אילת רצתה למנוע שלשה וביצעה עבירה על אבדיה, שקלע רק את הראשונה ודבנפורט שלקח את הריבאונד קלע רק את השנייה, 79:82 עם 10 שניות על השעון. מנקו שוב שלח לקו את אבדיה, שדייק פעמיים, 82:81, שבע שניות לסיום. אלפסי ביקש פסק זמן כדי לסדר הכנסת כדור לרייס, שסחט עבירה חמישית מבראיינט וקלע פעמיים, 81:84. אבדיה שוב הלך לקו, החטיא את הראשונה, החטיא את השנייה בכוונה והאנטר כמעט לקח את הריבאונד, אבל הכדור ברח לו החוצה, 3.2 שניות לסיום. רייס סגר עניין מהקו, 81:86 לאילת.

לוגו מועדון מכבי תל אביב