ברצלונה
מכבי פוקס תל אביב ברצלונה
זרק/קלע
זרק/קלע
זרק/קלע
הג הת סה״כ
של על
של על
מכבי פוקס תל אביב
זרק/קלע
זרק/קלע
זרק/קלע
הג הת סה״כ
של על
של על
"אולי הגיע הזמן לניצחון חוץ במקום קשה"
מכבי FOX תל אביב נערכת למשחק החוץ הרביעי בחמשת המחזורים הראשונים ביורוליג (חמישי, 22:00, שידור ישיר ב-5SPORT). גודס: "צריכים להיות במיטבנו כדי לצאת מפה עם ניצחון"
“התחלנו באימון שחרור כי טסנו מאוד מוקדם והיה חשוב לעשות אימון יותר רגוע”, הסביר עוזר המאמן גיא גודס. “אין ספק שזה משחק שונה מהדרבי שעברנו, זה משחק קשה נגד קבוצה מאוד כשרונית עם סגל מאוד רחב וטוב. אנחנו צריכים להיות במיטבנו כדי לא לעשות את הטעויות שעשינו אצל אולימפיאקוס, טעויות של חוסר ריכוז, כדי לצאת מפה עם ניצחון”.
“זה מגרש מאוד ביתי עם אווירה ביתית. הקהל פה מאוד דוחף וקשה מאוד לשמוע אחד את השני”, הדגיש גודס. “זה מגרש שאם אתה רוצה לנצח בו אתה צריך להיות מאוד מרוכז מההתחלה בדברים הקטנים של המשחק. לבצע את תכנית המשחק על הצד הטוב ביותר ולקלוע באחוזים טובים מבחוץ”.
“בשנה שעברה הגענו לפה וזה לא נגמר טוב”, הזכיר עוזר המאמן. “השנה יש לנו סגל שכן יכול להיאבק במקומות האלה. הדרבי נתן לנו תחושה טובה, אבל יורוליג זה יורוליג וליגה זו ליגה. אולי הגיע הזמן שנעשה עוד איזה ניצחון חוץ במקום שהוא קשה”.
ברצלונה עברה בקיץ האחרון שינוי במטרה לשנות את המומנטום העגום של העונה הקודמת. חואן קרלוס נבארו הוותיק פרש ולסגל צורפו בין היתר הרכז קווין פאנגוס (ז’לגיריס קובנה), כריס סינגלטון (פנאתינייקוס), קייל קוריץ’ (זניט סנט פטרסבורג) ויאקה בלאז’יץ’ (אנדורה). קווין סראפין המאסיבי חזר מפציעה ואסור לשכוח שגם אנטה טומיץ’ הענק עומד לרשות המאמן הוותיק סבטיסלב פשיץ’.
58:74 לברצלונה על מכבי
הצהובים לא המשיכו את המומנטום מהדרבי וירדו למאזן 4:1 ביורוליג. בחמישי הבא: ריאל מדריד בהיכל
בלי טאריק בלאק וג’רמי פארגו מכבי FOX תל אביב קיוותה לחזור עם ניצחון מהפלאו בלאוגרנה. שתי הקבוצות היו צמודות במחצית הראשונה כשהמארחים יצאו להפסקה ביתרון מינימלי. ברצלונה פתחה את הרבע הלשישי בסערה וברחו ליתרון דו ספרתי ממנו הצהובים לא הצליחו לחזור. בסיום 58:74 לקטלונים, ומאזן 4:1 לחבורה של ספאחיה ביורוליג, רגע לפני שאלופת אירופה ריאל מדריד נוחתת בהיכל בחמישי.
קלעו למכבי: אנג’לו קלויארו 11, ג’וני אובראיינט 10, אלכס טיוס 9 (8 ריבאונדים), דאנדרה קיין ומייקל רול 7 כ”א, ג’ון דיברתולומאו 6, ג’ייק כהן 4, סקוטי ווילבקין וקנדריק ריי 2 כ”א. הירבו לברצלונה: ויקטור קלאבר 14 (7 ריבאונדים), קייל קוריץ’ 13, אנטה טומיץ’ 12 (8 ריבאונדים).
החמישייה של ספאחיה כללה את: סקוטי ווילבקין, מייקל רול, דיאנדרה קיין, אלכס טיוס וג’וני אובראינט. הראשון לעלות ללוח היה דיאנדרה קיין עם צליפה מחוץ לקשת שתי דקות לאחר הפתיחה, חצי דקה לאחר מיכן ויקטור קלבר ענה עם שתיים משלו והקטין ל-3:2. כאשר נותרו עוד ארבע וחצי דקות לסיום הרבע והתוצאה עמדה על 7:4 לטובת הצהובים, חדר אנטה טומיץ’ לסל של מכבי והשלים מהלך של סל ועבירה, החטיא את הזריקה ובכך הקטין ל- 7:6 בלבד. בשיויון 9:9 ג’וני אובראינט פרץ את הצבע של הספרדים והשלים מהלך של סל ועבירה גם הוא, החמיץ את הזריקה והצהובים הובילו 9:11 שלוש דקות לסיום. שתי דקות וחצי לסיום בשיויון 11 היה זה קווין פאנגוס עם הנקודות שהעניק יתרון 11:13 לקטאלונים. דקה וחצי לסיום קלבר דייק מחוץ לקשת וקבע 11:16 לברצלונה, ספאחיה הגיב בפסק זמן. כאשר נותרו שש שניות לסיום הרבע אלכס טיוס נשלח לקו, דייק באחת והקטין ל-16:12, שנייה אחת לסיום אדם האנגה דייק בשתיים מן העונשין והרבע היסתיים 12:18 לחניכיו של פשיץ’.
את הרבע השני פתח טיוס עם דאנק שהקטין את ההפרש ל- 18:14. כאשר השעון הורה על שבע דקות לסיום המחצית הספרדים הובילו 19:25, ג’וני אובראינט דייק בשלשה והקטין ל- 25:22. חמש וחצי דקות לסיום קנדריק ריי חטף, יצא מהר למתפרצת וסיים עם שתיים שגם היו נקודות הבכורה שלו ביורוליג וצימק את ההפרש ל- 25:24 בלבד. ארבע דקות לסיום אובראינט קלע שלשה והעלה את הצהובים ליתרון 25:27, כריס סינגלטון ביצע מהלך של שלוש בצד השני והחזיר לקטאלונים את היתרון 27:28. דקה לסיום ב-31:32 לספרדים טיוס דייק בשתיים וקבע 32:33 למכבי, קלבר ענה עם סל חצי דקה לאחר מכן , מכבי לא קלעה והמחצית נגמרה ביתרון 33:34 למחזיקת הגביע הספרדי.
דקה לאחר תחילת הרבע השלישי טומיץ’ דייק בעוד שתיים והעלה את הקטאלונים ל-33:36 על הצהובים. ברצלונה התחילה לברוח בזכות פעולות טובות של פאנגוס וכאשר נותרו עוד שבע וחצי דקות ההפרש עמד על 35:42. ב-35:46 הגיע קיין לקו אך החטיא את שתי הזריקות ולא הצליח להקטין. ארבע דקות לסיום הרבע כאשר ההפרש עמד על 38:51 טיוס הקטין עם שתיים וקבע 51:40. דקה וחצי לסיום ב-40:53 קייל קוריץ’ דייק מחוץ לקשת והעלה את ברצלונה ל-40:56. קוריץ’ צלף עוד שלשה והרבע השלישי נחתם ב-40:59 לקבוצה המארחת.
את הרבע הרביעי פתח מייקל רול עם סל שדה שהקטין ל-59:42. ברצלונה המשיכה ליהיות דומיננטית בצבע ובזכות פעולות טובות של קווין סראפן ההפרש גדל ל-42:63 כאשר נותרו עוד שמונה דקות לשחק. ארבע דקות לסיום המשחק ב-50:68 לברצלונה ג’ייק כהן הקטין עם שתיים וקבע 68:52. דקה לסיום ב-55:72 לספרדים אוריאולה הגיע לקו, דייק בשתי הזריקות וקבע 55:74, אנג’לו קלויארו הקטין ל-74:58 עם שלשה והמשחק נגמר בנצחון של הקבוצה הביתית.